Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για ποιόν λόγο ένας πράκτορας της ΜΙΤ μεταφέρει λαθρομετανάστες;

Στις φυλακές του Κορυδαλλού κρατείται ένας 38χρονος Τούρκος, που συνέλαβαν πριν από λίγες ημέρες ανοιχτά της Μυτιλήνης, άνδρες του Λιμενικού Σώματος ενώ μετέφερε αλλοδαπούς, παράνομους μετανάστες. Όπως αποδείχθηκε, ο Τούρκος χειριστής του ταχύπλοου φουσκωτού δεν ήταν ένας κοινός δουλέμπορος αλλά ένας επικίνδυνος πράκτορας των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών, με αποστολές στο Βόρειο Ιράκ στο ενεργητικό του! Το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης τηρεί άκρα μυστικότητα για την υπόθεση αυτή, καθώς αμέσως μόλις αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του 38χρονου, τη σκυτάλη ανέλαβαν οι Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες. Το θέμα δημοσιοποίησε με αποκλειστικό του ρεπορτάζ, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στην τελευταία της έκδοση.
Ανησυχία για την επικίνδυνη τροπή που παίρνει πλέον το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, δημιουργεί η σύλληψη του Τούρκου πράκτορα της ΜΙΤ από Λιμενικούς μόλις 3,5 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Μυτιλήνης τις πρωινές ώρες της Μεγάλης Πέμπτης.
Τον υποπτεύθηκαν
Ο 38χρονος Σεκράν Καγιά συνελήφθη σχεδόν ταυτόχρονα μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή, που μετέφερε με άλλη βάρκα αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες. Στην κατοχή του δεύτερου είχε βρεθεί μικροποσότητα χασίς. Στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκε όμως και κάτι άλλο, πολύ πιο επικίνδυνο. Μια ταυτότητα πράκτορα μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας. Όπως ανέφερε στο δημοσίευμά του το «Πρώτο θέμα», ο 38χρονος προκάλεσε υποψίες στους Λιμενικούς, αφού είναι «ένας άνδρας που έδειχνε εκπαιδευμένος και διέφερε στη συμπεριφορά και στην εμφάνιση κατά πολύ από τις συνηθισμένες περιπτώσεις δουλεμπόρων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Λιμενικοί»
Ο Τούρκος είχε το βαθμό του Αρχιλοχία, ενώ ο τύπος του όπλου που χρησιμοποιούσε, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ελληνικών αρχών, ήταν ανατολικής προέλευσης τύπου TBK, που χρησιμοποιείται μόνο από τις ειδικές δυνάμεις και τις μυστικές υπηρεσίες του στρατού.
Μετά τη διαπίστωση αυτή, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ξεκίνησε εξονυχιστική έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσει ποιος ήταν ο στόχος της έλευσης του Τούρκου πράκτορα στη χώρα μας.Ο ίδιος είπε ελάχιστα στις αρχές, ενώ υποστήριξε ότι εισέπραξε 5.000 ευρώ για τη μεταφορά των αλλοδαπών στο νησί.
Οι απανωτές συλλήψεις δουλεμπόρων από τις λιμενικές αρχές, έχουν ανεβάσει το «κασέ» των δουλεμπόρων, οι οποίοι ζητούν περισσότερα χρήματα γνωρίζοντας τον κίνδυνο που διατρέχουν να βρεθούν στις φυλακές. Ήταν τέτοια και η περίπτωση του 38χρονου; Επέλεξαν δηλαδή τα κυκλώματα έναν ειδικά εκπαιδευμένο μυστικό πράκτορα να κάνει την «βρώμικη δουλειά» χρυσοπληρώνοντάς τον; Η μήπως η παράνομη μεταφορά μεταναστών ήταν μόνο η «βιτρίνα» και ο 38χρονος ήρθε για άλλη ειδική αποστολή στο νησί;
Την υπόθεση ερευνούν με κάθε μυστικότητα οι αρχές. Χθες να σημειωθεί ότι οι Λιμενικοί συνέλαβαν άλλο έναν Τούρκο δουλέμπορο, ανεβάζοντας σταθερά τον αριθμό των συλλήψεων δουλεμπόρων.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]