Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Εργαζόμενοι φτωχοί» οι Ελληνες

ΤΟ 13% των εργαζομένων στην Ελλάδα- παρά την εξασφάλιση απασχόλησης- διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας και ανήκουν επισήμως στην κατηγορία «εργαζόμενοι φτωχοί».

Αυτό υπογραμμίζει ο αρμόδιος Επίτροπος, για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, Βλαντιμίρ Σπίντλα, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σταύρου Αρναουτάκη.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις σε σχέση με τα ποσοστά των εργαζόμενων φτωχών, αφού όπως προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου, το ποσοστό των εργαζόμενων φτωχών κυμαίνεται μεταξύ 3% και 14% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στην Ελλάδα ανέρχεται στο 13%!

«Τέτοια ποσοστά είναι απαράδεκτα καθώς αποδεικνύουν ότι η απασχόληση δεν συνιστά πάντα εγγύηση για την αποφυγή της φτώχεια και του κοινωνικού αποκλεισμού», σχολίασε ο κ. Αρναουτάκης.

Οπως προκύπτει από την απάντηση του κ. Σπίντλα, ένας στους τέσσερις φτωχούς της Ε.Ε, είναι εργαζόμενος. Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο Επίτροπος, η ανάλυση της τελευταίας Κοινής Έκθεσης για την κοινωνική προστασία και την κοινωνική ενσωμάτωση για το 2008 δείχνει ότι υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις για διαρκή ανεργία στα νοικοκυριά της Ε.Ε:

Περίπου 10% των παιδιών και το ίδιο ποσοστό ενηλίκων ηλικίας μεταξύ 18 και 59 ετών (εκτός των σπουδαστών) ζουν σε νοικοκυριά όπου κανείς δεν εργάζεται και το ποσοστό αυτό δεν έχει βελτιωθεί κατά τα τελευταία έξι χρόνια. Από την άλλη, το 8% του πληθυσμού, σε ηλικία εργασίας, εμπίπτει στην κατηγορία των «εργαζόμενων φτωχών». Ο Επίτροπος συμπεριέλαβε στην απάντηση του αναλυτικό πίνακα με τα ποσοστά των εργαζομένων φτωχών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]