Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπράνκο Τσερβένκοφσκι: "Λάθος η καλλιέργεια ανθελληνικού κλίματος"



«Δεν είναι προς το συμφέρον μας να απαντάμε με λανθασμένη πολιτική σε μια λανθασμένη πολιτική», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, κληθείς να σχολιάσει αναφορές σύμφωνα με τις οποίες οι ελληνικές αρχές απαγόρευσαν πτήση της εταιρείας ΜΑΤ («Macedonian Air Transport») στον ελληνικό εναέριο χώρο και τη διέλευση πολιτών της γειτονικής χώρας από το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων.
«Λυπάμαι που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, που λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα εναντίον της χώρας μας από την πλευρά της Ελλάδας. Προκαλείται ζημιά όχι μόνο στην οικονομία της Μακεδονίας αλλά και γενικά στις σχέσεις των δύο χωρών», δήλωσε ο κ. Τσερβένκοφσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα στην Οχρίδα, όπου στις 2 και 3 Μαΐου φιλοξενείται η 15η Σύνοδος Αρχηγών των Κεντροευρωπαϊκών Κρατών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, θα ήταν απολύτως λανθασμένο εάν δημιουργείτο στην ΠΓΔΜ μια ατμόσφαιρα υστερίας στη βάση καλλιέργειας ανθελληνικής διάθεσης.
«Είναι προς το κοινό συμφέρον, τουλάχιστον στον τομέα της οικονομίας, να κάνουμε προσπάθειες ώστε η κατάσταση να ηρεμήσει, να καταλαγιάσουν τα πάθη και να συνεχίσει να λειτουργεί η οικονομική ζωή και οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», υποστήριξε ο κ. Τσερβένκοφσκι.
Όσον αφορά τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το ζήτημα του ονόματος, στη Νέα Υόρκη, ο κ. Τσερβένκοφσκι δήλωσε ότι θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον διαπραγματευτή της ΠΓΔΜ, Ν. Ντιμιτρόφ, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την επικείμενη συνάντησή του με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μ. Νίμιτς.
Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων μετέδωσαν ότι οι ελληνικές αρχές δεν επέτρεψαν, πριν από μερικές ημέρες, τη διέλευση από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας αεροσκάφους της ΜΑΤ, που είχε απογειωθεί από τα Σκόπια με κατεύθυνση την Αίγυπτο.
Επίσης, ορισμένα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων μετέδωσαν ότι χθες οι ελληνικές αρχές στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων δεν επέτρεψαν την είσοδο στην Ελλάδα σε περίπου 15 οχήματα από την ΠΓΔΜ, με την αιτιολογία ότι δεν είχαν χρήματα για να δικαιολογήσουν την παραμονή τους στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, τα ίδια οχήματα με τους επιβάτες τους διέσχισαν λίγο αργότερα τα σύνορα χωρίς προβλήματα από τον συνοριακό σταθμό της Δοϊράνης.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]