Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νεοελληνικός στρουθοκαμηλισμός


Δύο από τα μεγάλα θέματα που απασχόλησαν στον περασμένο αιώνα τους ερευνητές ήταν: αν ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο όπως πρώτος ισχυρίστηκε ο Δαρβίνος και αν οι νεοέλληνες (οι της μεταπολιτευτικής περιόδου) σχετίζονται με την στρουθοκάμηλο.
Η στρουθοκάμηλος ως γνωστόν χώνει το κεφάλι της στο χώμα όταν αντιληφθεί κίνδυνο, και έχει την εντύπωση ότι με τον τρόπο αυτό αντιπαρέρχεται τον κίνδυνο, ανεξάρτητα αν το υπόλοιπο του σώματός της είναι εκτεθειμένο.
Οι νεοέλληνες της μεταπολιτευτικής περιόδου, όλοι εμείς, με οδηγό την τακτική της στρουθοκαμήλου που ονομάζεται ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ επιδοθήκαμε στην ίδια τακτική.
Βάζαμε στην άκρη και το περιθώριο τα όποια δισεπίλυτα προβλήματα, άλλα τα χρεώναμε στον κομματικό αντίπαλο, άλλα στον ξένο παράγοντα, άλλα εδώ και άλλα εκεί.
Με τη βοήθεια των τραπεζών, οι οποίες ποτέ δεν υπήρξαν ευαγή ιδρύματα, ζούσαμε σε ένα κόσμο μαγικό.
Με τις υποκινήσεις των βουλευτών, τα στενά μονοπάτια της παραγωγικής διαδικασίας και του ανταγωνισμού τα μετατρέψαμε σε λεωφόρους υπεραπλουστευμένων διαδικασιών ανέμελης ζωής, την οποία θα έπρεπε να φροντίζει και να διαιωνίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ο ωκεανός της απύθμενης χρηματοδότησης (έτσι το είδαμε εμείς) για να μπορούμε στη χώρα αυτή ελεύθερα και χωρίς κανένα περιορισμό -ίσα ίσα με την υποκίνηση των τραπεζών- να κάνουμε ότι γουστάρουμε.
Κάποιον υπουργό Δημόσιας Τάξης που τόλμησε πριν μερικά χρόνια να μας στέλνει στο σπίτι από τη διασκέδαση στις 4 το πρωί τον πήρε και τον σήκωσε. Στέλιος Παπαθεμελής το όνομά του.
Όποιος υπουργός δεν μας άφηνε να πηγαίνουμε στα ποδοσφαιρικά γήπεδα έχοντας ελαφρύ οπλισμό όπως φωτοβολίδες, ρουκέτες κλπ είχε την ανάλογη τύχη.
Μιά χώρα μαγική, απλησίαστη, μοναδική.
Τα ρεκόρ καταρρίπτονταν το ένα μετά το άλλο.
Στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος.
Στη φοροδιαφυγή.
Στην καταπάτηση δασικών εκτάσεων. Σε όλα.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ έφτασε να διατυπώσει ο Νίκος Αλέφαντος, ο ΝΕΣΤΩΡΑΣ του νεοελληνικού ποδοσφαιρικού λόγου και της λογικής.
Προέλαση παντού. Σε όλα τα μέτωπα. Παιδεία, Υγεία, Αθλητισμός (οι συνεχιστές της Ανατολικής Γερμανίας).
Είχαμε φτάσει κάπου στην στρατόσφαιρα, έτοιμοι να εγκαταλείψουμε το γήϊνο μαγνητισμό, όταν... μας ανακάλεσαν στην τάξη.
Και τότε... ανακαλύψαμε την Αμερική.
ΚΑΛΠΙΚΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ... ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΝΤΟΥΝΙΑΣ που λέει και το τραγούδι.
Άντε τώρα, να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα.
Τελικά, μήπως δεν είμαστε ο ομφαλός της γης, αλλά στρουθοκαμηλοειδή;
Κι όσο το σκέφτομαι ότι δεν θα μου δώσουν εορτοδάνειο να πάω την πρωτοχρονιά στο Ροβανιέμι να δω τον Άη-Βασίλη, τρελαίνομαι.

Στέλιος Αρσενίου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]