Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα τρομοπακέτα από τους γιαλαντζί-ντολμά «τρομοκράτες»


Του Σπύρου Κουζινόπουλου δημοσιογράφου-συγγραφέα
Καχύποπτοι από γεννησιμιού μας, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε με έντονο σκεπτικισμό μπροστά σε αυτό το μπαράζ με τα «τρομοπακέτα» που καθημερινά αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες. Και εάν δεν πρόκειται για σατανική σύμπτωση, η αποκάλυψη της υπόθεσης λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές, τότε σίγουρα «μυρίζει» και μπάζει από πολλές πλευρές.
Αλήθεια τι γιαλαντζί-ντολμά τρομοκράτες είναι αυτοί που κυκλοφορούν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πρωτεύουσας κακομασκαρεμένοι, με περούκες που από μακριά κάνουν «μπαμ» ότι είναι ψεύτικες, με πιστόλια και γιλέκα και το κυριότερο, με επιστολές-βόμβες «μαϊμού», που δεν έχουν σκοπό να προκαλέσουν θύματα, αλλά να λειτουργήσουν μόνο επικοινωνιακά; Και τι σόϊ «τροκράτες» είναι αυτοί που ενώ τους γνωρίζει η αστυνομία, κυκλοφορούν ελεύθεροι και οι «βόμβες» που ταχυδρομούν είναι για… να βγάζουν μόνο λίγο καπνό ; Στρακαστρούκες δηλαδή!!
Βάζοντας τη μνήμη μας λίγο να δουλέψει και ανατρέχοντας στο παρελθόν, θα δούμε πως η συνταγή είναι παλιά και δοκιμασμένη, καθώς κάθε φορά που το κατεστημένο της χώρας ένοιωθε ότι κινδυνεύει να τεθεί εκτός πολιτικού παιχνιδιού, κατέφευγε σε παρόμοιες ανορθόδοξες μεθόδους παραπληροφόρησης ή μάλλον αποπληροφόρησης της κοινής γνώμης.
Εάν πάμε λοιπόν σαράντα-πενήντα χρόνια πίσω, θα δούμε ότι κάθε παραμονές εκλογών, οι αρχές ανακάλυπταν «ασυρμάτους» και «δίκτυα κατασκόπων», καθώς τότε ήταν στο φόρτε του ο ψυχρός πόλεμος με τον «από βορράν» κίνδυνο και τους «Εαμοβούλγαρους κομμουνιστές». Τώρα, που η καραμέλα αυτή έχει πλέον ξεχαστεί, έχουμε κάθε δύο και τρεις έναν άλλο κίνδυνο, αυτόν της «τρομοκρατίας», με συνέπεια κάθε εκλογές να πληθαίνουν τα σενάρια με παρόμοιες ιστορίες και με προφανή στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης . Πως λέγεται αυτή η μέθοδος; Μήπως προβοκάτσια;
Με την ευκαιρία να θυμηθούμε ότι ο όρος Προβοκάτσια είναι λατινογενής, εκ του "provoco" που σημαίνει προκαλώ – πρόκληση. Γενικά, όπως διαβάζουμε στα λεξικά, προβοκάτσια χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε προκλητική δόλια ενέργεια που διεγείρει ή αποσκοπεί είτε σε πράξεις βίας και εκδίκησης, είτε σε δημιουργία γενικότερης σύγχυσης σε πρόσωπα, ή ομάδες ατόμων, ή και σε συγκεκριμένο κοινωνικό σύνολο.
Απώτερος σκοπός αυτών που επιδίδονται σε προβοκάτσια, είναι είτε η γενικότερη υιοθέτηση κάποιων ψευδών απόψεων που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στην κοινή γνώμη. Η προβοκάτσια θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα όπλα της μαχητικής προπαγάνδας στη ψυχολογία της μάζας που μπορεί να καταστεί πολύ επικίνδυνη σε περιόδους κρίσεων, π.χ. πολιτικών, οικονομικών κ.λπ.
Θα πρέπει λοιπόν να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση με τις επιστολές-βόμβες και καλά θα κάνει η κυβέρνηση να αφήσει ανεπηρέαστη την κοινή γνώμη να ψηφίσει την Κυριακή και μετά ας κάνει όποιες και όσες έρευνες θέλει. Όμως, κάτι μας λέει ότι από Δευτέρα όλη αυτή η υπόθεση θα ξεφουσκώσει αποκαλύπτοντας και τις προθέσεις των εμπνευστών της.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]