Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα μπορούσε να ήταν κι έτσι...


Τι καλά που θα ήταν αν ανοίγαμε την τηλεόραση και ακούγαμε έναν πρόεδρο, οποιονδήποτε πρόεδρο, Δημοκρατικό ή Ρεπουμπλικάνο (στην Αμερική), να εκφωνεί τον εξής λόγο:
"Συμπατριώτες μου Αμερικανοί. Όπως όλοι γνωρίζετε, η ήττα του ιρακινού καθεστώτος έχει ολοκληρωθεί. Αφού το Κογκρέσο δεν είναι διατεθειμένο να επενδύσει άλλο στον πόλεμο αυτό, η αποστολή μας στο Ιράκ έχει λάβει τέλος.
Σήμερα το πρωί, έδωσα εντολή για πλήρη αποχώρηση όλων των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Ιράκ. Η επιχείρηση αυτή θα ολοκληρωθεί σε 30 μέρες.
Και τώρα είναι καιρός να κάνουμε ένα απολογισμό. Εδώ, μπροστά μου, έχω δύο λίστες. Η πρώτη περιέχει τα ονόματα των χωρών που τάχθηκαν με το μέρος μας κατά τη διάρκεια της πολεμικής σύρραξης στο Ιράκ. Η λίστα αυτή είναι μικρή: η Βρετανία, η Ισπανία, η Βουλγαρία, η Αυστραλία και η Πολωνία είναι μερικές από τις χώρες που περιλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα.
Η δεύτερη λίστα περιέχει όσες χώρες δεν περιλαμβάνονται στην πρώτη. Τα περισσότερα κράτη του κόσμου βρίσκονται σε αυτή την λίστα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα σας διανείμει αντίγραφα και των δύο αργά το βράδυ.
Επιτρέψτε μου να αρχίσω με την εξής ανακοίνωση: Καταργούμε επ' αόριστον την οικονομική βοήθεια προς τις χώρες εκείνες που περιλαμβάνονται στην δεύτερη λίστα. Το ποσό που θα εξοικονομηθεί μόνο από το πρώτο έτος θα είναι αρκετό για να εξοφληθούν οι δαπάνες για τον πόλεμο του Ιράκ. Από το μεθεπόμενο έτος και στο εξής, το ποσό αυτό θα διοχετεύεται προς στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων ώστε να αποφευχθεί η χρεωκοπία του σε 20 χρόνια από τώρα.
Ο αμερικανικός λαός δεν πρόκειται να επενδύσει ξανά τεράστια ποσά σε μαύρες τρύπες χωρών του Τρίτου Κόσμου για να βλέπει έπειτα τους ηγέτες αυτών των χωρών να επιλέγουν την οδό της διαφθοράς και να ξεπατώνονται στη μάσα.
Θέλετε βοήθεια με τον πληθυσμό σας που λιμοκτονεί; Παλεύετε να εξαλείψετε κάποια επιδημία; Πάρτε τηλέφωνο τη Γαλλία.
Από τώρα και στο εξής, σε συνεργασία με το Κογκρέσο, θα αγωνιστώ για την επαναδιοχέτευση αυτών των πόρων προς τον κοινωνικό τομέα, έτσι ώστε να επιλυθούν τα κρίσιμα κοινωνικά προβλήματα που εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε ως χώρα. Και μια και μιλάμε για κοινωνικά προβλήματα, μια παρένθεση για να απευθύνω ένα μήνυμα στους τρομοκράτες. Για κάνετε πως τα βάζετε μαζί μας και θα σας καταδιώξουμε και θα αφανίσουμε και εσάς και όλους τους φίλους σας από προσώπου γης.
Σας τρώει το χέρι σας να καταστρέψετε καμιά ατίθαση χώρα; Τραβάτε στη Γαλλία ή - γιατί όχι; - στην Κίνα.
Διατάζω αυτή τη στιγμή την άμεση διακοπή διπλωματικών σχέσεων με τη Γαλλία και τη Ρωσία. Σας ευχαριστώ για όλη τη βοήθειά σας, σύντροφοι. Φεύγουμε και από το ΝΑΤΟ.
Έχω δώσει εντολή στο Δήμαρχο της Νέας Υόρκης να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία μεταφοράς με γερανό όσων από τα αμέτρητα διπλωματικά αυτοκίνητα του ΟΗΕ που είναι σταθμευμένα στο Μανχάταν έχουν περισσότερες από δύο ανεξόφλητες κλήσεις για παρκάρισμα σε χώρους όπου θα τους αφαιρεθούν οι πινακίδες, θα διαμελιστούν και θα καταστραφούν. Πολύ λίγο μας ενδιαφέρει ποιά συνθήκη απαγορεύει κάτι τέτοιο. Καθάρματα, έχετε χιλιάδες ανεξόφλητες κλήσεις να πληρώσετε. Ελάτε να εξοφλήσετε τις κλήσεις σας αύριο, αλλιώς θα δείτε τις Μερσεντές, τα Μπήμερς και τις λιμουζίνες σας να πηγαίνουν στα καλύτερα στέκια με κλεμμένα ανταλλακτικά που έχετε δει ποτέ... Αααχ, τη λατρεύω τη Νέα Υόρκη.
Και ένα μήνυμα για τους γείτονές μας: Ο Καναδάς είναι στη δεύτερη λίστα. Αφού μάλλον θα βλεπόμαστε συχνότερα στο εξής, δεν κάνετε καμιά προσπάθεια να μας τσαντίζετε λιγότερο; Έτσι,για αλλαγή.
Το Μεξικό είναι κι αυτό στη δεύτερη λίστα. Ο πρόεδρός του και ολόκληρο το διεφθαρμένο κυβερνητικό συνάφι του καλό είναι να συνηθίσουν στη νέα μας τακτική. Θα έχω έτσι, σταντ-μπάι, γύρω στις δύο χιλιάδες τεθωρακισμένα και μονάδες πεζικού. Πού λέτε εσείς ότι θα τις βάλω; Σωστά μαντέψατε, στην ασφάλεια των συνόρων.
Α, προτού το ξεχάσω, οι Ηνωμένες Πολιτείες ακυρώνουν τη συνθήκη ΝΑFTA - από σήμερα. Αρκετά ασχοληθήκαμε με την ενιαία εθνική οδό. Ξεκινάμε άμεσα εξόρυξη για πετρέλαιο στην Αλάσκα, για να ξεμπερδεύουμε με την κάλυψη αναγκών σε υδρογονάνθρακες αυτής της χώρας για αρκετές δεκαετίες. Αν είστε τίποτα οικολόγοι και εναντιώνεστε στην απόφαση αυτή, πάρτε τη δεύτερη λίστα με τις χώρες, διαλέξτε μία και μετακομίστε εκεί.
Καιρός είναι η Αμερική να εστιάσει στη δική της ευημερία και στους δικούς της πολίτες. Σίγουρα κάποιοι θα μας κατηγορήσουν για τάσεις απομονωτισμού. Κι εγώ θα τους απαντήσω: "Τίποτα δεν είδατε ακόμα".
Σχεδόν ένα αιώνα περιφερόμαστε σαν την άδικη κατάρα, προσπαθώντας να βοηθήσουμε τον κόσμο να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή και το μόνο που κερδίσαμε είναι η έχθρα όλου του κόσμου χωρίς εξαίρεση. Είναι καιρός να εξαλείψουμε την πείνα στην Αμερική. Είναι καιρός να εξαλείψουμε το πρόβλημα των αστέγων στην Αμερική. Προς τις χώρες της πρώτης λίστας, ένα τελευταίο μήνυμα: Νά 'στε καλά παιδιά. Σας χρωστάμε χάρη και δεν θα σας ξεχάσουμε.
Στις χώρες της δεύτερης λίστας, ένα τελευταίο μήνυμα επίσης: Μήπως να αρχίζατε σιγά σιγά να μαθαίνετε Αραβικά;
Ο Θεός να έχει καλά την Αμερική. Ευχαριστώ και καληνύχτα".
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τι γινεται με τις χωρες που βρισκονται στην δευτερη λιστα ,αλλα εχουν συνδραμει σε στρατιωτικη και ανθρωπιστικη βοηθεια στο Αφγανισταν και στο Κοσσοβο??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]