Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και όμως, ο Γιώργος έχει σχέδιο...


Σαφώς και η κυβέρνηση έχει σχέδιο. Και μάλιστα στρατηγικότατο.
Αυτό το σχέδιο που όλοι φοβόμαστε ότι έχει.
Ακόμη κιαν δεν το γνωρίζουν ορισμένοι στο υπουργικό συμβούλιο, σχέδιο υπάρχει: να οδηγηθεί η χώρα στην πλήρη οικονομική απαξίωση και να περάσει μια ή δυο δεκαετίες κάτω από διεθνή οικονομικό έλεγχο.
Στο μεταξύ, μέχρι δηλαδή να αγγίσουμε την πλήρη οικονομική απαξίωση (“πτώχευση” ή “αναδιάρθρωση” ή όπως αλλιώς), κάποιοι, εντός και εκτός της χώρας, κερδίζουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ στις χρηματαγορές του καπιταλισμού-καζίνο.
Θα μας στείλουν οπωσδήποτε τον λογαριασμό.
Οι κρίσεις δεν πληρώνονται ρεφενέ.
Ο λαός τις πληρώνει.
Η βασική υποχρέωση του λαού, από τα μεγάλα γεωργικά κράτη της αρχαιότητας, του μεσαίωνα και τα “σύγχρονα”, είναι να εργάζεται και να συντηρεί τους πάνω ορόφους με τον πλούτο που παράγει και ποτέ δεν γεύεται.
Το υπάρχον σχέδιο, διασώζει αυτή την παλιά ιδέα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Κάποτε ένας καθηγητής μου μας είπε: Υπάρχει ένα είδος επικίνδυνου ανθρώπου: ο βλάκας. Ο βλάκας δεν διαθέτει ευφυία, πράγμα που τον κάνει να υστερεί. Η επίγνωση αυτή συνεπάγεται το ότι πάσχει αναγκαστικά από σύμπλεγμα κατωτερότητας, που σημαίνει ότι συχνά συμπεριφέρεται με τρόπο ύπουλο, μνησίκακο και επιθετικό. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν έχει επίγνωση του κακού που προκαλεί στους άλλους, γιαυτό και μπορεί να κοιμάται ήσυχος και να εξακολουθεί να βλάπτει τους ανθρώπους γύρω του. Βοήθειά μας...

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαρχής αυτό ήταν το σχέδιο και ο στόχος. Μια νέα φεουδαρχική οικονομική διακυβέρνηση, με πολλούς πληβείους στα όρια της πείνας, δύο μισθούς μακρυά από το δρόμο και λίγους πατρίκιους που θα έχουν όλον τον πλούτο και την εξουσία. Μόνο που οι πατρίκιοι θα είναι διεθνείς και απρόσωποι (οι "αγορές", το "κεφάλαιο"). Αυτά εξυπηρετεί ο ΓΑΠ και ο κάθε "Γιώργάκης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]