Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση Παπανδρέου εγκαταλείπει το Αγαθονήσι

  • Εκμεταλλευόμενη καταστάσεις, η μνημονιακή κυβέρνηση των υπαλλήλων της Τρόικας, εγκαταλείπει διοικητικά το Αγαθονήσι, το οποίο εγκαταλείπει με "τρόπο" σε μία γκρίζα κατάσταση...
  • Το γκρίζο μεγαλώνει στο Αιγαίο και η κηλίδα όλως τυχαίως εξαπλώνεται και πάλι με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ!!!
  • Η δημιουργία "διοικητικού κενού" δημιουργεί βάσεις για πιθανές απαιτήσεις της Άγκυρας, αλλά η Αθήνα είναι πολύ μακριά για να καταλάβει το πρόβλημα. Εκτός και αν οι συγκεκριμένες εξελίξεις αποτελούν την "λύση"...
Σε απόγνωση βρίσκεται ο Δήμαρχος Αγαθονησίου κ. Βαγγέλης Κόττορος γιατί δεν έχει ούτε έναν υπάλληλο και αναγκάζεται να κάνει όλες τις δουλειές του Δήμου.

Το Αγαθονήσι, που από κοινότητα, με τον Καλλικράτη έγινε δήμος, αντιμετωπίζει όχι μόνο τα προβλήματα προσαρμογής που αντιμετωπίζουν όλοι, αλλά και ένα επί πλέον. Δεν έχει κανέναν υπάλληλο και ο δήμαρχος κάνει όλες τις δουλειές.

Ο ένας δημοτικός υπάλληλος συνταξιοδοτήθηκε, ο γραμματέας έχει πάρει άδεια για λόγους υγείας και ενώ έχει απευθυνθεί στο υπουργείο, δεν θα του αντικαταστήσει τον υπάλληλο που συνταξιοδοτήθηκε, λόγω τρόικας.

«Εάν σε δέκα μέρες δεν μου αποσπάσουν έναν υπάλληλο, εγώ θα κλείσω το Δήμο. Δεν είναι δυνατόν να μην έχω έναν υπάλληλο στο Δήμο και να κάνω όλες τις δουλειές και με τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν μπορώ να μετακινηθώ από το νησί μου. Απευθύνθηκα γραπτώς και προφορικώς στο υπουργείο και για να αντικαταστήσουνε τον συνταξιοδοτηθέντα και μου λένε δεν κάνουμε προσλήψεις λόγω τρόικας.

Μα εγώ δεν έχω κανέναν υπάλληλο τους λέω, αλλά δεν καταλαβαίνουν». Αφού πέρασαν 30 μέρες και δεν έγινε τίποτα έκλεισε τον δήμο και κάνει μόνος του τα επείγοντα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τι θα γίνει με τα έργα του ΕΣΠΑ, που ίσως τα χάσει από την αναλγησία της πολιτείας. Καθημερινά δυστυχώς διαπιστώνεται, ότι η πολιτεία έχει κλείσει τα μάτια και τα αυτιά της στα προβλήματα των νησιωτών και έχει παγώσει το άρθρο 101 του Συντάγματος.

Έμεινε χωρίς ταχυδρόμο

Μετά τον τραγικό θάνατο του ταχυδρόμου του Αγαθονησίου, κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο της Σάμου, το ταχυδρομικό γραφείο παραμένει κλειστό. Αποτέλεσμα, να μη φθάνει η αλληλογραφία και οι συντάξεις στο Αγαθονήσι. Μετά από παρακλήσεις του δημάρχου Αγαθονησίου κ. Βαγγέλη Κόττορου, ο προϊστάμενος των κεντρικών ΕΛΤΑ τον διαβεβαίωσε ότι θα καλύψει την κενή θέση το εκλιπόντος ταχυδρόμου. Πράγματι ο προϊστάμενος προκήρυξε απόσπαση υπηρετούντος στα ΕΛΤΑ υπαλλήλου στο Αγαθονήσι και μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα στέλνει προσωρινά και αποσπασματικά ένα ταχυδρομικό υπάλληλο για μια ή δύο μέρες, για να διεκπεραιώσει την αλληλογραφία, στραμμένη ολοκληρωτικά στις εντολές της τρόικας.

Τουρκικές προκλήσεις που περνάνε στα "ψιλά"

Την ίδια ώρα, δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων σχετικά με το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι. Τώρα υποψήφιοι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας προσπάθησαν να αποβιβαστούν στο Αγαθονήσι, ευτυχώς τους εμπόδισαν οι Έλληνες φαντάροι. Το γεγονός δείχνει ότι κάποιοι κύκλοι στην Τουρκία προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα παρόμοιο με τα Ιμια και εμείς κάνουμε τα πάντα για να τους δώσουμε επιχειρήματα. Μήπως προσλάβουμε και κανά υπάλληλο από την Τουρκία κύριε Ραγκούση;

Η απάντηση στην τουρκική προπαγάνδα για το Αγαθονήσιhttp://www.blogger.com/img/blank.gif

Με αφορμή τα παραπάνω, αλλά και προηγούμενο άρθρο (Επικίνδυνο παιχνίδι στο Αιγαίο από την Τουρκία, που ανεβάζει το θερμόμετρο) που αφορά την τουρκική προκλητικότητα, θα θέλαμε να δώσουμε τεκμηριωμένη απάντηση στην τουρκική προπαγάνδα σχετικά με την ελληνικότητα των νήσων Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου. Δοθείσης της ευκαιρίας, καλό θα ήταν να διαβάσουν με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα ακολουθούν οι κενού κρανίου "εγκέφαλοι" της τραγικής κυβέρνησης Παπανδρέου. Ποτέ δεν είναι αργά να μάθουν περί της Ελληνικής Επικράτειας. Αρκετά γνωρίζουν για την αμερικανική. Ας μορφωθούν και λίγο για την χώρα στην οποία υποτίθεται ότι παρέχουν τις υπηρεσίες τους...

Το Αγαθονήσι έχει κάποια ιστορία.

Το «παρελθόν» του νησιού είναι ιδιαίτερα πλούσιο, καθώς κατοικήθηκε από τους αρχαίους χρόνους. Πρώτοι κάτοικοί του ήταν οι Κάρες, τους οποίους διαδέχθηκαν οι Δωριείς και στη συνέχεια οι Ίωνες. Στους ιστορικούς χρόνους, αναφέρεται με το όνομα Υετούσσα, αλλά και Τραγαία (Θουκυδίδης) ή Τραγιά (Πλούταρχος). Στους Ρωμαϊκούς χρόνους, το Αγαθονήσι αναφέρεται ως τόπος πειρατών, ενώ κατά τη Βυζαντική περίοδο χρησιμοποιήθηκε ως τόπος εξορίας.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται οτι ο Ιούλιος Καίσαρας, παραπλέοντάς το κατευθυνόμενος προς την Μ.Ασία σαν αξιωματικός του Ρωμαϊκού στρατού, απήχθη από τους πειρατές και ελευθερώθηκε μετά από 4 μήνες και μετά από καταβολή λύτρων. Τους υποσχέθηκε οτι «θα ξαναγυρίσει» - όπως και έγινε όταν αναρρήθηκε στο ύπατο αξίωμα: Εστειλε τριήρεις, τους συνέλαβε και τους κρέμασε άπαντες.

Αργότερα το νησί χρησιμοποιήθηκε σαν μεσοπέλαγο παρατηρητήριο των Βυζαντινών οι οποίοι έχτισαν εκεί γι’ αυτό το σκοπό δόμημα αξιόλογο (τους «Θόλους») το οποίο σώζεται σε αρκετά καλή κατάσταση. Λέγεται μάλιστα οτι ο περιθαλάσσιος χώρος στα βραχονήσια που το περιτριγυρίζουν, δόθηκαν ναυμαχίες την εποχή των εικονομαχιών μεταξύ του αυτοκρατορικού στόλου και των εικονολατρών νησιωτών των Κυκλάδων.

Το 1088, το νησί δόθηκε στη δικαιοδοσία της μονής της Πάτμου, με χρυσόβουλο του βυζαντινού αυτοκράτορα Αλεξίου Κομνηνού προς το μοναχό Χριστόδουλο το Λατρηνό, ιδρυτή της μονής. Από το 1522 περιήλθε στην κυριαρχία των Οθωμανών, για να περάσει σχεδόν τέσσερις αιώνες αργότερα, τον Απρίλιο του 1912, στους Ιταλούς μαζί με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα.

Από πλευράς Διεθνούς Δικαίου με τα άρθρα 12,15,16 της Συνθήκης της Λωζάννης(1923),η Τουρκία έχει αναγνωρίσει την παραχώρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου στην Ελλάδα και έχει παραιτηθεί παντός δικαιώματος και τίτλου από αυτά.

Με το άρθρο 12 προβλέπεται ότι «παραμένουν υπό τουρκική κυριαρχία οι νήσοι που κείτονται σε απόσταση μικρότερη των 3 μιλίων από της ασιατικής ακτής», που σημαίνει ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα σε νησιά που απέχουν πέρα των 3 μιλίων.

Με το άρθρο 15 προβλέπεται ότι « η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας παντός δικαιώματος και τίτλου επί της Δωδεκαννήσου και του Καστελλορίζου».

Τα δικαιώματα αυτά η Ιταλία τα μεταβίβασε στην Ελλάδα με την Συνθήκη Ειρήνης του 1947.
Τέλος στο άρθρο 16 της Συνθήκης της Λωζάννης η Τουρκία δηλώνει ότι «παραιτείται παντός τίτλου και δικαιώματος πάσης φύσεως επί των εδαφών ή εν σχέσει προς τα εδάφη τα οποία κείνται πέρα υπό των προβλεπομένων της παρούσης Συνθήκης ορίων ,ως και επί των νήσων,εκτός εκείνων των οποίων η κυριαρχία έχει αναγνωριστεί σε αυτήν δια της παρούσας Συνθήκης (Ίμβρος και Τένεδος)».

Κατόπιν των ορών της Συνθήκης που αφορούν στα Δωδεκάνησα ο Μουσολίνι δηλώνει:

Τα νησιά του Αιγαίου δεν μπορούν να αποτελέσουν θέμα διαμφισβητήσεων.
Η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας παντός δικαιώματος επί των νήσων της Δωδεκανήσου και των εξ αυτών εξαρτωμένων νησίδων.Ορίζεται ότι το ζήτημα των Δωδεκανήσων θα κανονισθεί μεταξύ των ενδιαφερομένων(Ελλήνων-Ιταλών).
Μετά την απελευθέρωση, στις 7 Μαρτίου 1948, το νησί ενσωματώθηκε, μαζί με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, στην Ελλάδα και το 1954 έγινε αυτόνομη κοινότητα.
Το Φαρμακονήσι, περίπου 2 ώρες διαδρομή νότια του Αγαθονησιού, δεν είναι παρά ένας βράχος(νησίδα) που τον διασχίζει κανείς απ' άκρη σ' ακρη εντός 7΄.
Συνεπώς κάθε τουρκική αξίωση επί ελληνικών νησιών(και νησίδων) είναι παράνομη και προκλητική.

1)Πηγή http://www.goferry.gr/ploio-apo-pros-agathonisi/istoria-agathonisi-gr.html
2)Πηγή http://thedemian.yuku.com/topic/31?page=1
3)Πηγή: «Διεθνείς πολιτικές και στρατιωτικές συνθήκες και συμβάσεις», Συγγραφέας: Χαραλ. Νικολάου

Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. ΝΤΡΟΠΗ ρε γύφτοι εκεί στην κυβέρνηση!!!!!
    Κλείνετε πρεσβείες για τους απανταχού Έλληνες και μας εξαθλιώνετε και μέσα στην πατρίδα μας συστηματικά??

    ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ!!! ΕΝΑΣ ΚΕΡΑΤΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ..ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΥΛΑΕΙ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥ? ΕΝΑΣ ΡΕ!!!!!! ΕΝΑΣ!!!!! ΟΛΟΙ ΜΟΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΒΟΥΛΓΑΡΑΣ ΕΙΣΑΣΤΕ??????? -ΕΛΛΗΝΙΔΑ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς! Όλοι ημίαιμοι σκύλοι, κι όχι σε ένα κόμμα μόνο.

      Διαγραφή
  3. πιστευει κανεις οτι οι γυφτοι της κυβερνησεως,και οι αρκουδογυφτοι της αντιπολιτευσης[λεμε τωρα..],μπορουν να σταθουν ,αν αποφασισει ο λαος να τους βγαλει απ την πριζα?
    εχετε δυστυχως ξεπουληθει, για μια θεση στο δημοσιο!
    ελατε να μην πληρωσουμε κανενα λογαριασμο για ενα μηνα.
    θα αυτοκτονησουν απο στερητικα συνδρομα!!
    με ενα gap ,τους τελειωνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΩ ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΑΥΤΟΙ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙΙΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]