Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προς Θεού! Ενωθείτε!

"Άνθρωποι στο δρόμο", Τζούλια Ανδρειάδου, 1969

Γράφει ο Δημήτρης Ιατρόπουλος

*Τι κάνετε εκεί; Τρελαθήκατε; Η θέλετε να σας γράψει κι εσάς η Ιστορία με μαύρα γράμματα; Τολμάτε μπροστά στο ανοιγμένο φέρετρο της πατρίδας να καυγαδίζετε ακόμη για το πάπλωμα; Να μιλάτε για τον καιρό; Να τσακώνεστε για την πρωτοκαθεδρία και τα ιδεομαγαζάκια σας;

*Δεν βλέπετε που πάει το πράγμα; Όλα τα ξέρετε, όλα. Μα και ο λαός τα ξέρει όλα πλέον. Κανείς δεν πιστεύει πια, κανέναν, δεν το καταλαβαίνετε αυτό; Κόλλησε το μυαλό σας;

*Θέλετε στην τελική να πιστέψουμε ότι κάπου αλλού το πάτε, ότι συμπληρώνετε την εσχάτη προδοσία και την ολική καταστροφή αυτής της χώρας ως δια βίου αντιπολίτευση, και όχι ως μια καταλυτικά αναγκαία, καινούργια πρόταση προοδευτικής εξουσίας;

*Δεν το βλέπετε ότι στα ίσα πλέον το θράσος του κατακτητή άγγιξε τα έσχατα όρια και πάει η δημοκρατία μας να καταντήσει μια γραφική Οπερέτα για τους ευρωαμερικάνους μεγαλοκαρχαρίες και τους τοκογλύφους μεγαλοτραπεζίτες με τα ντόπια τσιράκια τους;

*Τι ζητάτε δηλαδή να κάνετε πλέον, αφού όλα πέσανε πάνω στο τραπέζι και όλα όσα παίζονταν κάτω απ το τραπέζι, ένα-ένα, κάθε μέρα, ανεβαίνουνε επάνω κι αυτά..

*Δεν το βλέπετε ότι σε λίγο δεν θα μπορούμε πια ούτε να γράφουμε, θα μας φυλακίζουν με τον καινούργιο νόμο τους, αμέσως, όλους όσους σύραμε αντίθετη φωνή; Δεν το νιώθετε ότι το ηρωικό κομμάτι των ελλήνων μπόγκερς του Αυτόνομου Δημοκρατικού Λόγου και Διαλόγου πάει να εξαφανιστεί από την επερχόμενη λαίλαπα της δικτατορικής καταστολής των πάντων;

*Δεν το βλέπετε πια, ότι η εξαθλίωση, η αναξιοπρέπεια, ο απόλυτος ευτελισμός και η τραγωδιακή εξαφάνιση της χώρας των Ελλήνων απ τον παγκόσμιο χάρτη, βρίσκονται ένα μονάχα σκαλί πριν απ το οριακό μας Τέλος;

*Ενωθείτε αμέσως, εδώ και τώρα, σε μια βδομάδα κιόλας, προφταίνετε, ξεχάστε τις διενέξεις, πετάξτε αμέσως στα σκουπίδια της θεωρητικές σας κόκκινες γραμμές, πάνω απ όλα, πρώτα απ όλα, τώρα, ο Έλληνας, με ό,τι βαρύ και ατόφιο συνοδεύει αυτή την ιερή λέξη.

*Ενωθείτε τώρα, ο καιρός τέλειωσε, όλα παίζονται στον αέρα, η πατρίδα ψυχορραγεί, οι προδότες και τα αφεντικά τους ετοιμάζουν το επιτάφιο πάρτι τους, ετοιμάζουν τις επικήδειες μεγαλοκαταθέσεις τους, τα βρικολακίστικα διχαστικά τους εμφυλιοπολεμικά τερτίπια.

*Κοράκια και γύπες με ολάνοιχτα στόματα και με βαμμένα πολύχρωμα φτερά οι περισσότεροι, βαμμένα ύπουλα για να κρύβουν το μαύρο χρώμα της προδοσίας, του έσχατου δοσιλογισμού, της τελειωτικής απάρνησης των ιερών και οσίων της φυλής αυτής..

*Που κάποτε άνοιξε τα μάτια των Ευρωπαίων αυτών που τώρα, μαζί με όσους απ αυτούς μετακόμισαν κάποτε στο Νέο Κόσμο, τροχίζουν τα δόντια τους και γυαλίζουν τις κουτάλες τους, να φάνε τα ρέστα μας.

*Τις ψυχές μας τις ίδιες πάνε να φάνε, δεν το βλέπετε, έλεος πια, χάθηκε και η εσχάτη αίσθηση της πραγματικότητας, τι κάνετε, μας κοροϊδεύετε τόσα χρόνια, οι πατεράδες μας πολεμήσανε, τραυματίστηκαν, εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, μας κοροϊδεύετε τόσα χρόνια, εδώ είναι η Ελλάδα μωρέ, είναι δυνατόν να αφήσουμε την πατρίδα να εξαφανιστεί μέσα απ τα χέρια μας;

*Βρέστε τα γρήγορα! Εδώ και Τώρα!

*Ξέρω, κάποιοι από σας, κλεισμένοι στις κομματικές σας πολυθρόνες, χαμογελάτε ειρωνικά, τι μας λέει τώρα ο ποιητής λέτε, εδώ δεν υπάρχει σύγκλιση, αλλιώς τον θέλουμε το λαό εμείς, αλλιώς οι απέναντι σύντροφοι και οι άλλοι οι καινούργιοι και όσοι τέλος πάντων δηλώνουν αντιμνημονιακοί..

*Όμως το χαμόγελό σας αυτό μετρήστε το, γιατί σε λίγο θα είναι το τελευταίο, το πικρό πια χαμόγελο, όλων μας, της απόλυτης διάψευσης, επειδή σταθήκαμε ανάξιοι των νεκρών μας αλλά και των αγέννητων παιδιών μας..

*Για πρώτη φορά στην Ιστορία μας, ο κατακτητής έχει τέτοιο θράσος να μας προδηλώνει, να μας ανακοινώνει επίσημα, ποιους και πώς ακριβώς πρόκειται να σκοτώσει από μας.

*Για πρώτη φορά στην Ιστορία μας, τόσοι προδότες σουλατσάρουν ελεύθεροι και μάλιστα προτείνουν και πολιτικές λύσεις και διεκδικούν συμμετοχή στα κοινά της ετοιμοθάνατης πατρίδας, που οι ίδιοι αποτέλεσαν το εκτελεστικό της απόσπασμα, την ώρα που τα αφεντικά τους διέταξαν: Πυρ!

*Για πρώτη φορά ο λαός μας ξέπνοος, σοκαρισμένος, διαλυμένος από το δούλεμα τόσων δεκαετιών, παρακολουθεί αντί να συμμετέχει, χαζεύει αντί να οργανώνεται, όπως η γαζέλα που ξέμεινε απ το κοπάδι και σταματάει να τρέχει την ώρα που τα λιοντάρια χιμούν επάνω της και σκίζουν το λαιμό της..

*Για πρώτη φορά οι μαχητές και οι μαχόμενοι, με αγώνες και ιστορία πίσω τους, ξαφνικά έχουν χάσει το μέτρο και θεωρητικολογούν, ενώ γκρεμίζεται το ίδιο το σπίτι τους, ένα σπίτι τόσων χιλιάδων χρόνων..

*Προς Θεού, Ενωθείτε, Τώρα!

*Και μετά τον Αγώνα, μετά Τη Μεγάλη Νίκη του Λαού, με μπροστάρηδες εσάς, θα τα βρούμε, θα τα κουβεντιάσουμε.

*Στο κάτω-κάτω της γραφής, εμείς μόνο θεωρίες έχουμε να μοιράσουμε μεταξύ μας και όχι τύψεις. Αλλά, αν αφήσουμε τώρα τις θεωρίες να μας χωρίσουν, θα μας «ενώσει» δραματικά ο Λαός μας αργότερα, ρίχνοντάς μας στον ίδιο κουβά με τους «άλλους»..

*Και οι «άλλοι» είναι οι προδότες. Που θα κάνουν γιορτή πάνω στα πτώματά μας, άμα εμείς δεν ενωθούμε την ώρα που ξεπροβάλλουν τα ασκέρια τους από το λόφο.

*Έρχονται, ας ετοιμαστούμε. Και ανάμεσα στο Λεωνίδα και τον Μιλτιάδη, αυτή τη φορά οφείλουμε να διαλέξουμε τον δεύτερο. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι όμως. Μόνο τότε.

*Δεν σας μιλάει ένας άνθρωπος. Σας μιλάει η ιστορία σας, η οικογένειά σας, η ίδια σας η ψυχή. Μην το αρνηθείτε αυτό. Μην σκοτώσουμε την Ελλάδα.

*Ανεβείτε, σηκωθείτε, κάντε την υπέρβαση! Για να ζήσετε την υπέροχη αλήθεια, να σας ακολουθεί η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας, σ’ αυτό το ανίκητο Ρεύμα μιας αληθινά Προοδευτικής Εξουσίας που θα διαχειριστεί την εμπιστοσύνη του και την τεράστια αγωνία του, λίγο πριν το Τέλος Μας.

*Που μόνον Εσείς, Ενωμένοι μπορείτε να το ανατρέψετε.

*Και κανένας άλλος!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

24 σχόλια :

  1. Ποιητα μου, μη ζητας απο τους αλλους, δες ΕΣΥ τι μπορεις να κανεις [και αυτο ισχυει για ολους].Απο τα PC δε γινονται επαναστασεις.Κανε λοιπον ενα προσωπικο hair cut, βουτα τη ντουντουκα και βγες εξω να ξεσηκωσεις με τα λογια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θελει εσωτερικη καθαρση να γινει αυτο που λες στον ποιητη .
    Διαβαζω πανω απο δυο χρονια τα φλογερα αρθρα του , αλλα κο-κο-κο ...και αυγο τιποτα !
    Περιμενουν βλεπεις εμας τους φτωχους και ταπεινους να σφακτουμε και αυτοι να γραψουν την επομενη μερα φλογερα και παλι αρθρα για το κατορθωμα τους που καταφεραν και ξεσηκωσαν τους κοιμισμενους ραγιαδες΄και οτι ΑΥΤΟΙ εδιωξαν την χουντα . Οπως οι αλλοι που μας "ελευθερωσαν" με τις κραυγες ...."εδω πολυτεχνειο ...εδω πολυτεχνειο ". Και απο τοτε τους ταϊζουμε και τους πλουτιζουμε σαν "ελευθεροι και κυριαρχοι" μαλακες .

    Με συγχωρης Ιατροπουλε αλλα ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν ενωθούν οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται θα εξακολουθήσουν οι κακούργοι τα άγρια μέτρα.Καμμένος,Καζάκης,Μαριάς,Θεοδωράκης,Τσίπρας ακόμη και το ΚΚΕ ας συμπαραταχθούν να αποδείξουν ότι πραγματικά θέλουν και μπορούν να διώξουν τους ανθέλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδη να ενωθουν ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ και να κανουν ...τι ειπες ;
    Παρτε το χαμπαρι κουμπαροι οτι ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΚΗΣ ΕΜΕΤΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΑΝ .
    ΓΙΤΙ ; ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ .
    Την Πατριδα δεν την καταστρεψε η πρασινη λαιλαπα . Την ξεφτιλισαν και την οδηγησαν στην σκλαβια ΟΛΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ "74 και πολλοι απο αυτους υπηρετησαν τον εχθρο και πριν το"67 .
    Αλλοι παλι συνεχισαν την προδοσια απο γενεα σε γενεα .
    Με αποκορυφωμα την εμετικη φουρνια του πολυτεχνειου .
    Οι εκλογες που (δεν) θα κανουν ειναι το τυρι στην τελευταια θανασιμη παγιδα τους .
    Καλοφαγωτοι θαστε αν δεν το εμπεδωσετε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλοι από αυτούς ειναι απλώς λαμογια που κυττανε να επωφεληθούν α΄πο την αποσυνθεση του παροντος σκηνικού και να γλυψουνε κανενα κοκαλακι από το ψητο της εξουσιας ή να "συνεργαστούν" με το αζημιωτο χρησιμοποιωντας το ποσοστό τους για διαπραγματευση. Δυστυχώς ετσι ειναι.... Οπλαρχηγοί.. Ευχαριστω δεν παιρνω.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή κύριοι,αν καταλάβαμε καλά, ζητάτε από ένα ποιητή να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί,οι εργατοπατέρες, οι ηγέτες των νεολαιών,οι άλλοι διάσημοι που διαμαρτύρονται και πάει λέγοντας.
    Οπότε,ο Ιατρόπουλος πρέπει να σταματήσει να γράφει τα φλογερά του όπως εσείς τα λέτε άρθρα, άμα δεν αρπάξει τη ντουντούκα,για να ξεσηκώσει τον κόσμο.
    Απ' αυτόν περιμένετε λοιπόν να ξεκινήσει μια...εξέγερση,ε;
    Οι ποιητές πρέπει να δώσουνε δηλαδή εκτός απ την ψυχή τους, και το ίδιο τους το αίμα, για παράδειγμα,έ;
    Και μετά;Μια αναφορά στις τηλεοράσεις και στα μπλογκς,μια "πάνδημη" κηδεία κι από δω πάν κι οι άλλοι. Ποιος θα ζήσει τη γυναίκα του και όσους περιμένουν απ αυτόν, ούτε που το συζητάμε,έτσι;
    Και οι Χατζηνικολάειδες με τους Κωστόπουλους θα χαριεντίζονται μαζί με τους κοκαϊνάκηδες στις τηλεοράσεις και μετά θα πάνε όλοι να ψηφίσουνε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κι εμείς, που ο Δημήτρης είναι άνθρωπος μας,θάχουμε να θυμόμαστε και να θρηνούμε στη μοναξιά μας,έτσι;
    Καλοί είσαστε και του λόγου σας!
    Μάλλον τα κείμενά του "ενοχλούν" φαίνεται, κι αν κρίνουμε και από το "κούρεμα" που υπαινίσσεστε μάλλον ενοχλεί και η ίδια του η φάτσα ακόμη.
    Όσο για το Πολυτεχνείο,επειδή μας τσαντίσατε και λιγάκι,μάθετε πως ο Ιατρόπουλος ποτέ δεν αποκάλυψε το ρόλο που έπαιξε κι αυτός και τα ποιήματά του και που δεν τα εξαργύρωσε ΠΟΤΕ ΤΟΥ,εντάξει;
    Άντε τώρα,που ψάχνουμε να βρούμε τον Άγιο Μαλάκα να ντύσουμε τις καναπεδάτες τηλετύψεις μας,άντε..

    Γιάννης Φλέσσας
    Διονύσης Παραμαλής
    Μαρία Διομήδους
    Νίκος Μπέζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΛΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΘΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΤΕΚΑ .!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΡΑ-ΚΑΡΑ-ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ
    (οπως θαλεγε & η Μαλβινα)
    αυτος ο "κουτοπονηροβλαχογκλαμουρομπαροκ" & οποσδηποτε υπονομευτης..μηνας φιλε μου..& οσο δεν θελουμε να το ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΜΕ το μονον που θα καταφερουμε θα ειναι το..ΜΗ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μέσα σε αυτή την σύγχυσι τουλάχιστον ας κάνουμε κάτι αυτοσυντηρητικό της στοιχειώδους αξιοπρέπειας μας και μετά βλέπουμε...ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τουλάχιστον αυτό,αδερφέ,τουλάχιστον,αυτό ζητάει κι ο ποιητής,έστω αυτό,να μην πάρουνε πάσα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι σιγα μην περιμενουμε εξεργεση απο τον καθε Ιατροπουλο .
    Θα ηθελα να σας απαντησω σε εσας που τσαντιστηκατε ! αλλα χασιμο χρονου δεν εχω .
    Ενα μονο , Η Πατρις ειναι πανω απο παιδια και γυναικες και γονεις και οτιδηποτε αλλο .
    Απλα ειπα για τον ποιητη , οτι αρκετα τα λογια . ΠΡΑΞΕΙΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. AΠΟ ΤΟ 49 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1967 Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΧΑΟΣ .
    ΑΠΟ ΤΟ 1973-74 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ .
    ΕΥΗΜΕΡΗΣΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 1967 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 73-74 .

    ΠΑΝΤΟΥ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ,
    ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΩΡΙΑ ,
    ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ,
    ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ,
    Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΘΟΥΣΕ ,
    ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ,
    ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ , Η ΔΡΑΧΜΗ , ΗΤΑΝ ΙΣΧΥΡΟ ,
    Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ,
    ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ,

    ................. ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ !!!!!!!!!!!!!!!

    ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ?????

    ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΔΙΑ .... ΜΑΓΕΙΑΣ !!!!!

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΘΛΕΙΩΣΗ ...

    ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ... " ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Ελλάδα μας φίλοι μου είναι ταυτοχρόνως το πολύ παράλογο και το πολύ ορθολογικό, ανέκαθεν, έτσι βιώνουν και βίωναν οι Έλληνες (όσοι μένουν εδώ και κατι παθαίνουν από τα χρώματα, τις ανωφέρειες,τις ισορροπίες και τις ακτογραμμές αυτού του τόπου)..δημιουργία και εκπύρωση απο τα αρχαία χρόνια..δημοκρατία και τυραννία..οικογένεια και αμαρτία..δύναμη και αλκολίκι...φιλία και ανταγωνισμός κλπ, έτσι είναι ο "μαγνητισμός" της περιοχής και παραγει τέτοια αποτελέσματα. Μη ψάχνετε να βρείτε κάτι λογικό στα πολιτικά μας δρώμενα όπως αποκολοκυθωθήκαμε έτσι θα απογειωθούμε κάποιοι ξαφνικά, προς τα που; άγνωστο...ακόμη και στο παράλογο..δεν είναι DNA κατοίκων..ειναι DNA ΧΩΡΑΣ που ανάβει τον δαυλό με μοναδικό τρόπο αλλά βρίσκει άλλους λαμπαδηδρόμους να τον μεταφέρουν..OMONOIA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου φίλε μου.
    Είμαι ο Δημήτρης Ιατρόπουλος.
    Τι εννοείς εσύ, όταν μου προτείνεις εμένα, ΠΡΑΞΕΙΣ;
    Τι άλλο πρέπει να κάνω εγώ, από το να γράφω και να λέω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, αυτά που διαβάζεις;
    Τι είμαι; Ένας γραφιάς άνθρωπος,κατατεθειμένος κοντά μισόν αιώνα τώρα με κάποιες απόψεις που είτε τις δέχεσαι,είτε τις απορρίπτεις.
    Το δικό μου ντουφέκι είναι ο στυλογράφος μου.

    Ωραία λοιπόν, κι αν βγω εγώ με τη ντουντούκα, θα σηκωθείς εσύ απ τον καναπέ σου; Η θα περιμένεις στα δελτία των 8 να απολαύσεις τις "γραφικές απόπειρες ενός ακόμη ρομαντικού";

    Ορίστε λοιπόν,πάρε αμπάριζα και βγες: "Εγώ ο Τάδε Ταδόπουλος, δηλώνω πως θα ακολουθήσω τον ποιητή στις μαχητικές πρωτοβουλίες του και θα σταθώ δίπλα του, σε ό,τι ήθελε προκύψει".

    (Ελπίζω να μην είσαι απ αυτούς που "δουλεύουν" με αντικείμενο εμένα και το έργο μου, στα μπλογκς και "εισπράττουν", το "κατιτίς" τους,έτσι; Γιατί πολλούς τέτοιους έχω ταΐσει και ποτίσει εν αγνοία μου,απ΄ ό,τι βλέπω στο Διαδίκτυο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 31 Μαρτίου 2012 6:11 μ.μ.

    Φυσικά και υπήρχαν δουλειές, αφού ο μισός ενεργός πληθυσμός έκανε "διακοπές" στα ξερονήσια! Δρόμους έφτιαχνε η ΜΟΜΑ, επιδοτήσεις στους "ημέτερους" για να κάνουν χοιροστάσια και μετά κρατικές διαφημίσεις να "τρώμε νόστιμο και φθηνό ελληνικό χοιρινό". Αστυνομικοί και στρατιωτικοί δερβέναγες να γυρνάνε στα μαγαζιά και να "ψωνίζουν" βερεσέ κι απλήρωτα... Είμασταν χωματερή των αμερικάνων να πετάνε τα πυρηνικά τους απόβλητα, χαρίσαμε και τη μισή Κύπρο στους Τούρκους... ζούσαμε και με το κεφάλι σκυφτό. Νοσταλγείς να γυρίσεις εκεί; ΟΚ, γεννηθήτω το θέλημά σου, σκύψε το κεφάλι στους Τροϊκανούς να σε "αναπτύξουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 6.46 μμ
    ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ .
    ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ? ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΤΑΕΤΙΑ .
    ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΕΙΜΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ?
    ΕΣΥ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ , ΕΙΔΑΜΕ ΠΩΣ ΣΕ "ΑΝΕΠΤΗΞΑΝ" ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ .
    "ΕΔΩ", Ο ΤΟΤΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ .
    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΟΥΤΕ . ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΘΕΙ ΧΑΡΙΣ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ .
    ΕΝΩ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ "ΜΑΣ" ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ .
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ .
    ΕΣΥ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ "ΑΝΑΠΤΗΞΗ" ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητε Ιατροπουλε χαιρε !
    Δεν ζω Ελλαδα , αλλιως θαχες ακουση για μενα .
    Εισαι επωνυμος και σε γνωρισα απο τα αρθρα σου , τα οντως φλογερα . Αλλα οι προδοτες συνεχιζουν να θαβουν την Πατριδα και τα λογια ειναι περιττα . Πραξεις απο ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ .
    Αυτο μονο ειπα και δεν τα "παιρνω" απο κανενα κερατα , για να κτυπαω πισωπλατα . Εχω διαβαση ΟΛΑ τα σχολια που σου κανουν και σε καταλαβαινω . Αλλα αυτοι που αποφασιζουν να μιλησουν , πρεπει να ξερουν οτι οι ραγιαδες και οι προσκυνημενοι ρουφιανοι , θα πεσουν πανω του σαν γυπες . Αλλα ΕΜΕΙΣ ειμαστε οι ΑΕΤΟΙ !
    Καλη δυναμη και καλη Λευτερια !
    Δεν ξερω αν εισαι Ορθοδοξος να σου ευχηθω και καλη ΑΝΑΣΤΑΣΗ .

    Κλαιω εδω στα ξενα μονος μου για την καταντια της Πατριδος (οχι των κατοικων της , γιατι οτι εσπειραν θα θερισουν ) και αν δεν ειχα μικρα παιδια , εκει θα ημουν .
    Προσπαθω να ελθω και ελπιζω ο Θεος να με βοηθηση .

    Υ.Γ Δεν χρειαζονται ντουντουκες και κατσαρολες . ΓΝΩΣΗ χρειαζονται οι ραγιαδες .
    Απο πορτα σε πορτα και απο πλατεια σε πλατεια .
    Γνωση και η ΑΛΗΘΕΙΑ θα μας Ελευθερωση .
    Υπαρχουν πολλοι Ελληνες που ακομη δεν εχουν καταλαβει ΤΙΠΟΤΑ .
    ΠΧ , ο φιλος που νομιζει οτι η χουντα του "74 ηταν οτι χειροτερο περασε απο Ελλαδα .
    Αν ομως ηξερε την Αληθεια για την πτωση τους , ισως δεν εγραφε τις μπουρδες που εγραψε . Αλλα ισως και να παρακαλουσε να βρισκοταν καποιος να πεταγε εξω απο την φιδοβουλη τους εφιαλτες .
    Αυτος νομιζη οτι το πολυτεχνειο ηταν λαϊκο κινημα !
    Νομιζη ακομη οτι ρεμαλια σαν τον φασιστα Παπουτση και λοιπων τρωκτικων εδωσαν μαχες για την δημοκρατια !
    Νομιζη οτι την Κυπρο την προδοσε η τοτε κυβερνηση .
    Τωρα ομως θα δουν τι εστι χουντα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ , ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΧΩΜΕ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ , ΕΧΩΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΠΑΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΚΕΙ .
    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΣΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ .
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ? ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΩΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΝΩΜΗ ?
    ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ : ΠΟΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ
    ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ "ΧΟΥΝΤΑ" , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ . ΤΟΣΟΣ ΠΟΛΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΘΟΛΩΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΛΕΞΗ ΣΩΣΤΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ . ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ . ΑΠΟΔΕΙΞΗ ? 38 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ "ΘΑΝΑΤΟ" ΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ... "ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. και μην ξεχναμε πως καμια χουντα δεν ξυλωνε νερατζια..
    ..ουτε εκανε παρελασεις με 7.000 αστυνομικους..
    Καλο ακουγετε αυτο του ΚΑΜΕΝΟΥ με τον ΤΣΙΠΡΑ.
    ξερουμε πως το
    παθος ΖΕΙ & η λογικη ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΕΙ..
    φοβαμαι πως αυτες οι εκλογες θα εχουν να εκφρασουν παρα-παρα πολυ θυμο & διαμαρτυρια..
    και νομιζω πως δεν ειναι και ο καλυτερος συμβουλος..
    Αληθεια τι να το κανω ενα περιβαλον της ΕΕ οταν οχι μονον δεν θα μπορω να ζησω σε αυτο ..
    τουναντιον να μου κανει την ΖΩΗ μου ΚΟΛΑΣΗ..& σε ενα απιστευτα ζοφερο μελλον..γιατι να συμμετεσχεις..
    στις περιεργα μεθοδευμενες σημερινες εποχες μας θελουμε (ισως οσο ποτε αλλοτε) αυτον τον πολιτικο τσαμπουκα.
    Πιστευω πως μονον η ΟΜΟΡΦΙΑ σε ΟΛΕΣ τις ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ τις ειναι ΙΚΑΝΗ να σωσει αυτον τον παγκοσμιοποιημενο κοσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Ιατρόπουλος ως πνευματικός Άνθρωπος και συνάμα Πολίτης κάνει αυτό που νομίζει σωστό και αυτό μου αρκεί.
    Το σύστημα είναι ένα σύνολο που όλοι μαζί το λαδώνουμε,το συντηρούμε,το υπερασπιζόμαστε.
    Ας σταματήσουμε ως άτομα να το υπερασπιζόμαστε πια,η σαπίλα του έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο σήψης.
    Το εκλογικά αποτελέσματα θα δημιουργήσουν μια νέα πραγματικότητα στην συστημική πολιτική διαστρωμάτωση τις κοινωνίας μας.
    Το Κ.Κ.Ε. θα πρέπει να αποδείξει πρωτίστως στα μέλη του πως πιστεύει στην Μαρξιστική θεωρία εφαρμόζοντας στην πράξη την διάθεση του για σύγκρουση με την Νέα Τάξη πραγμάτων.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την ρεαλιστική του θέση με την συνύπαρξη των Ευρωπαϊκών λαών.
    Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ να δει ρεαλιστικά την πραγματικότητα και το υπαρξιακό διακύβευμα.
    Ο Κουβέλης ας μην λειτουργήσει ως εφεδρεία του ΠΑΣΟΚ και να τιμήσει τα παντελόνια που φοράει.
    Αυτά για τον προοδευτικό χώρο.
    ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κάθε χώρα, όπως και η Ελλάδα, έχει τα δικά της ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά, που βεβαίως δεν είναι εδώ οι ανταγωνιστικές βιομηχανίες, οι μητρικές πολυεθνικές, οι εξαγωγές όπλων ή τέλος πάντων η συμμετοχή σε "νικηφόρους" σχηματισμούς οικονομικογεωπολιτικών μπλόκ, όπως ήμασταν, στο περίπου, έως το 1990.
    Τώρα είμαστε ότι έχουμε και αυτό για το οποίο απειλούμεθα, δηλ. ο γεωγραφικός μας χώρος (εφ' όσον δεν τον ξεπουλήσουμε) και το νοητικό μας κεφάλαιο, που τόσο πολύ το εστηρίξαμε με την ηθελημένη υπερπαραγωγή πτυχίων άνευ παραγωγικού αντικρίσματος.
    Αυτό το "πτυχιακό" υποστατό καλείται να αυτοχειραφετηθή, για λόγους στοιχειώδους έστω αυτοσυντηρήσεως, να παύση την προσκόλλησι του σε μεσσιανικά- και μη- πολιτικά μορφώματα (από παλαιά αποτυχημένα υλικά...όπου εντοπίζονται αυτά) και να αποδείξη ότι έμαθε μεν να υπολογίζη αλλά είναι άξιο και να σταθμίζη...έτσι ώστε τα πτυχία, τουλάχιστον, να φαίνονται χρήσιμα κατά το οψέποτε εκλογικό προσκλητήριο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οποιος νομιζει οτι μετα τις εκλογες, κι αν ακομη γινει το θαυμα και ανατραπει το μαυρο μετωπο των προδοτων και υπαρξει μια αντιμνημονιακη κυβερνηση, ολα τα προβληματα μας θα λυθουν, απαταται. Ειναι αδυνατον να ξαναγυρισουμε στην κατασταση προ κρισης (και καλυτερα που αυτο δεν μπορει να γινει). Η ανατροπη ομως αυτου του μαυρου μετωπου, πρεπει να επιτευχθει γιατι αυτο αποτελει προϋποθεση για την οποια θετικη πορεια μπορει να διαγραψει η χωρα μας. Ο αγωνας θα πρεπει να συνεχιστει και μετα. Οχι ομως αν δεν συμβει αυτο που ανεφερα σαν προϋποθεση. Προτεινω το κειμενο του Ιατροπουλου, να υπογραφει απο οσους περισσοτερους γινεται και να σταλει στους αρχηγους των αντιμνημονιακων κομματων. Να νιωσουν την πιεση του λαου. Να νιωσουν οτι οποιο κομμα αρνηθει, ισως χασει ψηφους και μια μεγαλη ιστορικη ευκαιρια. Ειναι γνωστο οτι το πρωτο κομμα, πριμοδοτειται βασει του εκλογικου νομου με 50 βουλευτες. Εκτος αυτου εχει το ψυχολογικο προβαδισμα να καθορισει αυτο τις εξελιξεις. Ωραια λοιπον. Αν καποια απο τα σημαντικοτερα αντιμνημονιακα κομματα ενωθουν σε ενα, αυτο θα ειναι το πρωτο κομμα στις εκλογες. Και τελος το μαυρο μετωπο. Θα μου πεις τι θα γινει μετα; Χαμος. Ας απαλλαγουμε ομως απο τους προδοτες και βλεπουμε. Οτι κι αν συμβει θα ειναι καλυτερο απο την ξεφτιλα του να υπερψηφισουμε την υποδουλωση μας και το σχεδιο εξοντωσης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πόσα πράγματα είπες Ιατρόπουλε στο antinews σήμερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κάναμε λοιπόν εκλογές.... και αυτό που προέκυψε τι ηταν ???
    Ο κάθε ένας με τον εγωισμό του και το χαβά του.
    Σίγουρα υπήρξε ένα σαφές μήνυμα. ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΧΙ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !
    Τα κόμματα το έλαβαν υπ΄όψιν τους ?
    Φάνηκε !!!
    Ταυτόχρονα εκτός από τους τραγικούς προδότες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Τσόντες, που έφαγαν το χαστούκι τους, αλλά είναι αμετανόητοι, εξακολουθούν να ελπίζουν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξεκάθαρες και παγιομένες θέσεις, είναι ένας αχταρμάς συνιστωσών με ενέργειες,ιδέες και προγράμματα τα οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για την ύπαρξη της Ελλάδας.
    Τι να πούμε ? Εντός -εκτός ευρώ, διαπραγμάτευση συμβάσεων, τι ? χειρισμός λαθρομεταναστών παντού σε βάρος κυρίως των γηγενών Ελλήνων και άκουσον -άκουσον άμεση ελληνοποίηση όλου αυτού του συρφετού, αντιμετώπιση Εθνικών Θεμάτων με σαφέστατες προδοτικές θέσεις (Σκόπια-Θράκη-Τουρκία), οικονομική πολιτική με χαράτσια, φορολογίες επιχειρήσεων και Λαού κλπ (ναι, θα κάτσουν οι έχοντες, όσοι ακόμη δεν τα έχουν βγάλει έξω, να τους τα πάρουν οι ανεγκέφαλοι συρριζαίοι).
    Προοδευτικός- αριστερός προσανατολισμός, έτσι χωρίς πρόγραμμα !!!
    Σκέτος αχταρμάς !!!
    'Οσο αφορά όλους μαζί, ακούσατε κάποιον να προτείνει ένα σαφές πρόγραμμα ανάπτυξης με χρονοδιάγραμμα και στόχους ? Μόνο αερολογίες για επικοινωνιακούς λόγους.
    Περί αξιοποίησης του αμύθητου πλούτου της χώρας, ακούσατε κάποιον , ειδικά από τα κόμματα της αριστεράς να προτείνει τίποτα ?
    Όλοι μαζί και χωριστά είναι μιά σκέτη αηδία, που μας οδηγούν στο απόλυτο ναδίρ.
    Τώρα συσπειρώνονται δεξιά, συσπειρώνονται αριστερά, συσπειρώνονται στη μέση και καμμία πραγματική και απαιτούμενη ενέργεια συνεργασίας για την σωτηρία της Ελλάδος που είναι επιτακτική τώρα πλέον,δεν γίνεται.
    Με τις επερχόμενες εκλογές, πιστεύετε ότι θα αλάξει τίποτα ?
    Προσωπικα ελπίζω πως όχι, ώστε αναγκαστικά πλέον να υπάρξει κάποια σοβαρή συνεργασία. (είναι και 50 ρημαδοέδρες bonus....)
    Πάντως γενικά δεν μας βλέπω καλά......







    Ούτε θα ακούσετε.

    Μίλησε κανείς με

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]