Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως θα μπορούσα να προτείνω μία λύση;

  • Στον κάδο των αχρήστων όλοι αυτοί οι βρωμιάρηδες που μας στέλνουν να ζήσουμε την κόλαση επειδή ξεπούλησαν τα πάντα στο όνομα της… εξουσίας!!!
Εγώ δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα που έχει πιάσει όλους τους "έχοντες την τύχη μας στα χέρια τους" να δηλώνουν και να ξανα-δηλώνουν για την καλή πορεία της Χώρας, ειδικά τώρα που οι "σωτήρες" μας ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ είναι εδώ (άλλο παράδοξο αυτό, να πανηγυρίζουμε που τους βάλαμε στο κεφάλι μας...!!!).
Επίσης, δεν καταλαβαίνω τι μπορώ να κάνω εγώ για να βοηθήσω την κατάσταση και να αποφύγουμε έτσι την χρεοκοπία.
Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί η παρούσα κυβέρνηση "μαλώνει" συνεχώς τους κακούς "κύκλους" που προδικάζουν χρεοκοπία αντί να σταματήσει τις γκάφες (100άδες μπορώ να απαριθμήσω) και να αφοσιωθεί στο έργο της.
Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προσπαθούν να μου εξηγήσουν όλοι πόσα δεινά θα επιφέρει μια χρεοκοπία, λες και εγώ την επέλεξα ή εγώ την προκάλεσα.
Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα φταίω εγώ αν πτωχεύσει η Χώρα.
Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να υπομείνω για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου τους νταβατζήδες, εγχώριους και αλλοδαπούς.
Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να πληρώσω μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και να μην πάρω ούτε ένα ευρώ σύνταξη, να μην έχω σχολεία, δρόμους, νοσοκομεία και όλα αυτά τα αυτονόητα που πρέπει να μου παρέχει η Πολιτεία (όχι τσάμπα βέβαια, τα χρυσοπληρώνουμε).
Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να αισθάνομαι ενοχές.
Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω... γενικώς...
Τα κακά σενάρια θα πραγματοποιηθούν αλλά το δυστύχημα θα είναι, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη, ότι θα μου βάλουν και τις φωνές κιόλας επειδή... θα φταίω εγώ.
Μπορούμε να τελειώνουμε με τα κλωθογυρίσματα κάποια στιγμή;
ΔΕΝ φταίω εγώ κύριοι κυβερνώντες, ΔΕΝ υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω εγώ αγαπητοί μου πολιτικοί. Σταματήστε επιτέλους να μου βάζετε τις φωνές... γιατί πρέπει να έχετε υπόψη σας πως η υπομονή, η ανοχή και η πολιτισμένη(!) στάση έχουν τα όριά τους. Κι εσείς τα έχετε περάσει προ πολλού…
Αυτή τη στιγμή γίνεται απόπειρα να μετρηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Το ΔΝΤ μόλις λάβει επισήμως τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που στελεχώνουν τον δημόσιο τομέα θα ζητήσει από την κυβέρνηση την απόλυση των ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου). Γύρω στις 300.000 άτομα δηλαδή. Συμφωνώ πως όλοι αυτοί έχουν πάρει τις θέσεις στο δημόσιο βυσματικά, από το παράθυρο, αλλά τι αλυσιδωτές κοινωνικές αντιδράσεις θα είχε μια τέτοια κίνηση εκ μέρους κυβέρνησης και ΔΝΤ;
Η ανεργία θα εκτοξευθεί στα ύψη, τα μεροκάματα θα συμπιεστούν περαιτέρω και θα έχουμε 300.000 περισσότερα άδεια πορτοφόλια. Kαι διερωτώμαι, αυτή είναι η λύση του προβλήματος; Το να γεμίσει η Ελλάδα από φτωχούς, πόρνες, ναρκομανείς με ψυχολογικά προβλήματα και συμμορίες μπράβων; Αν είναι αυτή η λύση, τότε την απορρίπτω και είμαι βέβαιος πως υπάρχει και άλλη, πολύ καλύτερη από αυτή που εντέχνως μου πλασάρετε…
Αυτή την περίοδο όλοι νιώθουμε ότι κάποιοι μας έχουν κοροϊδέψει και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους πολιτικούς που κυβέρνησαν από το 1974 και μετά. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος διδάξας στο πως θα φαγωθούν τα κοινοτικά χρήματα, και μας παρουσίαζε ότι αυτός και οι υπουργοί του πήγαιναν στις Βρυξέλλες και τραβούσαν τα αυτιά των εκάστοτε επιτρόπων κερδίζοντας χρήματα για τους ελληνικούς επαγγελματικούς κλάδους π.χ. αγρότες κονδύλια, τα οποία ήδη μας είχε εξασφαλίσει η ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική).
Ο Καραμανλής μας έλεγε ότι "θα σηκώσουμε τα μανίκια να δουλέψουμε για να νοικοκυρέψουμε την οικονομία" και άλλες μπούρδες, μέχρι το "τα λεφτά υπάρχουν" αυτού του Γιωργάκη που έχει πίσω του διαφημιστικές εταιρίες και imagemakers.
Το πολιτικό σύστημα μας πήρε στο λαιμό του και η κουτοπονηριά του έλληνα από τον πρόεδρο της κυβέρνησης μέχρι τον τελευταίο βοσκό της Ηπείρου.
Προτείνω μία λύση και ας βρεθούν οι τρόποι και οι διαδικασίες που χρειάζεται να εφαρμοστούν για να γίνει η Ελλάδα μαγαζί-γωνία όπως και είναι όπως και της αξίζει: αλλαγή του πολιτικού κατεστημένου, της οικογενειακής κληρονομικής δημοκρατίας, αξιοκρατία, διαφάνεια, και επιτέλους το μεγαλύτερο από τα αγκάθια πάταξη της φοροδιαφυγής...
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. θελω να τονίσω ότι οι μεγαλύτερες ευθύνες στο θέμα του ΔΝΤ ειναι του γιωργάκη. Και αυτό διότι ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα καταδεικνύουν άκρατο ερασιτεχνισμό, βιασύνη και δυστυχώς αφήνουν σοβαρές υπόνοιες ότι ελοχεύει και η ασχετοσύνη σε συνδυασμό με την αδικαιολόγητη σκοπιμότητα. Ειναι ντροπή αυτά που συμβαίνουν. Και προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπό το πρόσχημα των οικονομικών, και τον άθλιο χειρισμό επί αυτών , επεμβαίνουν και στα εθνικά θέματα, τα θέματα της ιθαγένειας και των εθνικών συμβόλων , της παιδείας και της θρησκείας, δηλαδή δυναμιτίζουν όσα συνεκτικά στοιχεια μας ενώνουν και μας χαρακτηρίζουν ως έλληνες . Όμως να ξέρουν ότι ο ελληνας ζυγό δεν υπομένει και οι εκλογές είναι κοντή γιορτη , αν δεν φυγουν νύχτα. Κάποτε οι πολιτικοί είχαν σθένος και φτιάξαν ελλάδα με το λαό , τώρα έχουν κατά το πλείστον καταντήσει ανίκανοι διαχειριστές ανιέρων συμφερόντων . Λυπούμεθα πολυ για την κατάντια αυτή , αλλά την ελλάδα μας δεν την εγκαταλείπουμε για χάρη τους. Ή ταν ή επί τας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα φιλε μου Κωστα τις προτασεις σου εχει ηδη αρχισει να εφαρμοζει η νεα κυβερνηση. Δεν προτεινεις κατι ιδιαιτερο & μαλιστα αναλωνεσαι σε ενα τεραστιο αρθρο στο οποιο πρωτα μιζεριαζεις και ειρωνευεσαι και καταληγεις σε 3 γραμμες να προτεινεις την -ω!- πρωτοτυπη προταση σου.
    Τετοια κειμενα βρισκουμε εν αφθονια στα blogs σημερα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Γιαννιδάκη
    ξαναδιάβασε (γιατί σίγουρα δεν κατάλαβες αυτά που έγραψα) το κείμενο. Και αν νομίζεις ότι τα κάνει ήδη το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου αυτα, τότε όλοι εμεις το έχουμε χάσει...
    Ξαναδιάβασε, και δεν με πειράζει, νιώσε εσύ με τον Γιώργο ευδαιμονία, αλλά συγχώρεσέ με που δεν θα σας παρακολουθήσω. Η ηδονή της πτώσης απαιτεί και αλεξίπτωτο. Κι επειδή ο Γιώργος θα το έχει κανονίσει (την έξοδό του από τη χώρα) μάθε πως εσύ κι εγώ δεν έχουμε την πολυτέλεια σωτηρίας παρά μόνο από εμάς τους ίδιους.
    Μιζεριάζομαι; Βιάζουν την λογική μου κατ' επάγγελμα ψεύτες, κατ' απόδειξη (προσφάτως) απατεώνες, κατ΄ εξακολούθηση ανερυθρύαστοι απάτριδες και μου λες ότι μιζεριάζομαι; Όχι καλέ μου Γιαννιδάκη. Δεν μιζεριάζομαι. Ζοχαδιάζομαι... Κι εγώ και όλη η άλλη Ελλάδα. Και το γλέντι θα γίνει όταν θα σκάσει η ζοχάδα. Αλλά ακομη και αυτό το θέλει ο Γιώργος, για να ρίξει τα αίσχη του στις βιαιότητες που θα ακολουθήσουν και να επικαλεστεί πως δεν τον άφησαν να τελειώσει το "έργο" του. Ασε... το παραμύθι παλιό. Οικογενειακό κειμήλιο...
    Με συγχωρείς που γράφω έτσι, αλλά βάλε και τη δική μου οργή, και τα δικά μου κείμενα στα τόσα άλλα που βρίσκεις στο διαδίκτυο. Και αυτά δείχνουν πως κάτι σωρεύεται. Κάτι πολύ δυνατό. Και που δυστυχώς πολύ άσχημο για όλους. Και μην βιαστεις να μου πεις να το συγκρατήσω... για να δώσω την ευκαιρία στους κυβερνώντες να κάνουν τη δουλειά τους και να τους κρίνω μετά.
    Δεν θα υπάρχει μετά. Απλά μαθηματικά είναι... Και αδυσώπητα για εμένα και για εσένα και για όλους εμάς. Όχι για τους κυβερνώντες... Αυτοί θα τρέξουν να σωθούν, να φύγουν (πάγια τακτική η αυτοεξορία σε σαλέ και άλλα σχετικά, του εξωτερικού). Εμεις θα μείνουμε να χτίσουμε... Δυστυχώς, από το τίποτε. Αν μείνουμε απαθείς, τότε θα γνωρίσεις τι σημαίνει αναξιοπρέπεια, ανασφαλεια, εξαθλίωση... Μία έρευνα για τα "καλά" του ΔΝΤ στο google φτάνει. Θα σου δείξει πολλά. Και ο Γιώργος από τη δεύτερη μέρα της εκλογής του (μαρτυρία του υφ. οικονομικών) είχε αποφασίσει να μας σύρει στους οικονομικούς τρομοκράτες του πλανήτη... Όλα τα άλλα, ήταν απλώς διαδικαστικά και για τα μάτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα που έχει πιάσει όλους τους "έχοντες την τύχη μας στα χέρια τους" να δηλώνουν και να ξανα-δηλώνουν για την καλή πορεία της Χώρας, ειδικά τώρα που οι "σωτήρες" μας ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ είναι εδώ (άλλο παράδοξο αυτό, να πανηγυρίζουμε που τους βάλαμε στο κεφάλι μας...!!!).
    +
    Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προσπαθούν να μου εξηγήσουν όλοι πόσα δεινά θα επιφέρει μια χρεοκοπία, λες και εγώ την επέλεξα ή εγώ την προκάλεσα.
    +
    Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα φταίω εγώ αν πτωχεύσει η Χώρα.
    +
    Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να αισθάνομαι ενοχές.
    +
    Τα κακά σενάρια θα πραγματοποιηθούν αλλά το δυστύχημα θα είναι, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη, ότι θα μου βάλουν και τις φωνές κιόλας επειδή ...θα φταίω εγώ.
    =
    Αυτά είναι τα διαστήματα της πολιτικά ορθής άποψης που σχεδιάζονται από think tanks (η λογική των μονοδρομων που μας σερβίρουν τα Μ.Μ.Ε. οι κυβερνώντες και το πολιτικό σύστημα + πλύση εγκεφάλου + δημιουργία επιθυμητού κλίματος).
    ____________________________________________________

    Επίσης, δεν καταλαβαίνω τι μπορώ να κάνω εγώ για να βοηθήσω την κατάσταση και να αποφύγουμε έτσι την χρεοκοπία.
    +
    Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να υπομείνω για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου τους νταβατζήδες, εγχώριους και αλλοδαπούς.
    =
    Η μεθοδολογία τους είναι να δίνουμε τα λεφτά μας σε ένα βαρέλι δίχως πάτο (δηλαδή να δίνουμε τοκογλυφικούς τόκους από κλεμμένα κεφάλαια και δάνεια).
    Πολλές φορές ισχύει και το “Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει” στην διαχείρηση πόρων-κεφαλαιων-τόκων, όπως με τα λεφτά του δανείου του”μηχανισμού” κατεδάφισης.
    +
    Ο Συνταγματικός πατριωτισμός του ΠΑΣΟΚ απαιτεί θυσίες
    http://to84nhsi84tou84hliou.blogspot.com/2010/05/blog-post_30.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί η παρούσα κυβέρνηση "μαλώνει" συνεχώς τους κακούς "κύκλους" που προδικάζουν χρεοκοπία αντί να σταματήσει τις γκάφες (100άδες μπορώ να απαριθμήσω) και να αφοσιωθεί στο έργο της.
    +
    Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να υπομείνω για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου τους νταβατζήδες, εγχώριους και αλλοδαπούς.
    +
    Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να πληρώσω μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και να μην πάρω ούτε ένα ευρώ σύνταξη, να μην έχω σχολεία, δρόμους, νοσοκομεία και όλα αυτά τα αυτονόητα που πρέπει να μου παρέχει η Πολιτεία (όχι τσάμπα βέβαια, τα χρυσοπληρώνουμε).
    =
    http://to84nhsi84tou84hliou.blogspot.com/2010/05/blog-post_30.html

    ΑντιΠΑΣΟΚιστανικος αποκωδικοποιητης
    πηγή 
    σχόλιο στο antinews: 
    Νίκος says:
    29/05/2010 at 16:46
    Δεν χρειαζεται καν ενα τετοιο εγγραφο. Εδω και 8 μηνες, συμβαινει ακριβως το αντιθετο απ’ οτι λενε οι ΠΑΣΟΚιστανοι. Μας φλομωσανε στο ψεμμα.
    ΑντιΠΑΣΟΚιστανικος αποκωδικοποιητης:
    Διαπραγματευομαστε=λαμβανουμε οδηγιες 
    Συζηταμε=ακουμε ο,τι μας υποδεικνυουν 
    Ειμαστε σε διαβουλευση= Αναμενουμε οδηγιες 
    Εταιροι= Αντιπαλοι 
    Φιλοι=εχθροι 
    Εχθροι=φιλοι (απο τους οποιους τα λαδωνομαστε οταν μας βουλευει) 
    θαλασσα ειρηνης=συνδιαχειρηση Αιγαιου 
    ΜΟΕ=Ελληνικες μονομερεις παραχωρησεις 
    Θρακη=Δυντητικη Κυπροποιηση και αφελληνισμος απο “Ελληνες”
    Σχόλιο στο antinews
    Γιάννης Φαίλτωρ says:
    08/06/2010 at 10:56
    Αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι το σημαντικότερο ζήτημα γιατί οι παράμετροι ενός τέτοιου προγράμματος δεν είναι μόνο οικονομικοί ή κοινωνικοί αλλά κυρίως γεωπολιτικοί .
    Επί της ουσίας δεν υφίσταται πλέον ελεύθερη αγορά σήμερα παγκοσμίως.

    Η παγκόσμια οικονομία ελέγχεται από το τραπεζιτικό και τοκογλυφικό κεφάλαιο και από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις.

    Τα επιμέρους όργανα εκτέλεσης αυτής της πολιτικής είναι το ΔΝΤ η Παγκόσμια Τράπεζα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου.
    Σκοπός τους είναι η σταδιακή κατάργηση των εθνικών κρατών και η εγκατάσταση μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης.
    Σε κάθε πρώην εθνικό χώρο θα λειτουργεί μια κυβέρνηση μαριονέτα και μια πραγματική σκιώδης κυβέρνηση επιτρόπων ελεγχόμενη από τους πραγματικούς κυρίαρχους.
    Για να επιτευχθεί αυτή η υβριδική διακυβέρνηση απαιτείται η πλήρης αποδόμηση της έννοιας του έθνους μέσω του ελέγχου της εκπαίδευσης και όλων των μέσων επηρεασμού της κοινής γνώμης.
    Μια τέτοια διακυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τη χρήση των γνωστών εργαλείων οικονομικής πολιτικής για την τόνωση της ζήτησης, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, την αύξηση των εξαγωγών, την εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου κλπ.

    __________________________________________

    Προτείνω μία λύση και ας βρεθούν οι τρόποι και οι διαδικασίες που χρειάζεται να εφαρμοστούν για να γίνει η Ελλάδα μαγαζί-γωνία όπως και είναι όπως και της αξίζει: αλλαγή του πολιτικού κατεστημένου, της οικογενειακής κληρονομικής δημοκρατίας, αξιοκρατία, διαφάνεια, και επιτέλους το μεγαλύτερο από τα αγκάθια πάταξη της φοροδιαφυγής..
    +
    Σχόλιο στο antinews
    Γιάννης Φαίλτωρ says:
    08/06/2010 at 10:56
    Συνεπώς η εκπόνηση ενός οικονομικού προγράμματος για την έξοδο από την κρίση δεν είναι το άμεσα ζητούμενο.
    Το πρόταγμα πρέπει να είναι η αναγνώριση του πραγματικού εχθρού ο οποίος είναι η διεθνής τοκογλυφική ελίτ και οι κατά τόπους τοποτηρητές τους.
    Τα στρατόπεδα είναι δύο: οι υπερασπιστές της Νέας Τάξης από τη μια μεριά και οι Ελεύθεροι Άνθρωποι που συνδέονται μεταξύ τους με συλλογικές μνήμες από την άλλη.
    Η συζήτηση για τον ιδεολογικό προσανατολισμό πρέπει να έχει αυτό σαν κύριο χαρακτηριστικό και γι’ αυτό ενοχλεί τους εν Ελλάδι εντολοδόχους της νέας τάξης .
    Δεν τους φοβόμαστε. Διαθέτουμε κυτταρική μνήμη τριών χιλιετιών.
    Και ας μην ξεχνούν την πρώτη λέξη της ελληνικής γραμματείας , τη Μήνιν.
    Μῆνιν ἄειδε θεὰ Πηληϊάδεω Ἀχιλῆος
    οὐλομένην…
    =
    Ελευθερία και αξιοπρέπεια στη ζωή των Ελλήνων και των Ελληνίδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο μας κυβερνούν άνθρωποι που η βασική τους έννοια είναι να πληρωθούν οι κερδοσκόποι θα μας διοικούν οι κερδοσκόποι, οπότε δεν έχει κάνεις (τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ) λόγο να αναζητήσει εναλλακτική λύση. Θα χρειαστεί να την επιβάλουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]