Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα μεγάλα λάθη του Παπανδρέου

  • Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε εγκλημα όταν δεν είπε την αλήθεια (να μην έσωνε να εκλεγεί). Το ψέμα του τον παγίδευσε σε μία ανθελληνική απάνθρωπη “μη” διαχείριση, που θα κοστίσει σε όλους τα διπλά από ότι αν ήταν ειλικρινής. Και το ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Βλάξ ή φάυλος;

Ενώ αυτή η Κυβέρνηση δεν φταίει για τα ομολογουμένως δύσκολα που βρήκε, έκανε μερικά λάθη που θα τα πληρώνουμε χρόνια:
1. Ξεκίνησε με ψέματα. Έδωσε το λάθος (ψέυτικο, πλαστό) μήνυμα, ότι χωρίς λιτότητα, απεναντίας με “λεφτά που υπάρχουν”, θα ξεπερνούσε την αγκύλωση της Κυβέρνησης ΚΚ και της λιτότητας που μας έλεγε ότι θα χρειαζόταν.
2. Επέμεινε στα ψέματα και αφού κέρδισε
3. Κάτι ακραία πασοκοφιντελκαστρικά εκεί στην αρχή με τον νόμο για τις καταθέσεις, και το “ούστ από εδώ Κινέζοι”, τρόμαξε την ΕΚΤ, και τους σόφρωνες Έλληνες, τραπεζικούς και μη. Άσε που μερικοί ξαναείδαν εφιάλτη Αρσένη και έχασαν τον ύπνο τους. Αυτό, μάλλον, ξύπνησε τον φόβο των επενδυτών ομολόγων, που άναψε και τον προβολέα για τους υπόλοιπους.
4. Με την αγορά ομολόγων να λέει “μαγκες δεν πάτε καλά” άρχισαν οι παραμυθιασμένοι νεοσοσιαλιστές, φρέσκοι από τις σεάνς τους με τους γκουρού των ΜΚΟ να ελληνοποιούν κάθε περίεργο, που θα έκανε μια χαρά την δουλειά του με πρασινη καρτα, αλλά όχι, θέλαμε νέο αίμα και νέο DNA στην φυλή μας, που προφανώς παραάσπρισε. Έτσι κουρδίστηκε για τα καλά μια μερίδα Ελλήνων.
5. Δεν ξέρω πότε τους ήρθε η φαεινή με τα πράσινα τέλη κυκλοφορίας. Ότινος του ήρθε η ιδέα ήταν μέγας μ@λ@κ@ς. Κτύπησε στο κεφάλι τους συντηρτικούς, όχι καβαλημένους μικροαστούς που είχαν αμάξι του 1990 ή 1995, το πρόσεχαν το είχαν πάρει και 1600 ή 1800 κυβικά, και τους ήρθε ξαφνικά το ξερακιανό με τα περίεργα αθλητικά ψηλοτάκουνα και τους είπε: Πράσινος φόρος! Αυτό ήταν, η αυλαία σηκώθηκε.
6. Μετά κολλήσαμε με το ΔΝΤ, ξεΔΝΤ, μας διαβεβαίωσαν οι Πασόκοι ότι “τι βλακείες είναι αυτές, δεν πάμε στο ΔΝΤ” τα spreads ανέβηκαν εκεί που είναι σήμερα ο ΓΔ του ΧΑ, και ο κύριος, που πού τον έβλεπες που τον έχανες μας είπε ήξεις αφίξεις από το Καστελόριζο, με την γραβάτα την πεθαμενατζίδικη, και από εκεί όλοι θυμόμαστε. Εγώ πάντως όταν ακούω ότι θέλει κάποιος να με στηρίξει, τρέχω για το τσίγκινο βρακάκι, με τις παραπλανητικές αποτέτοιες.
7. Νωρίς νωρίς στην θητεία της άρχισε η κυρία με τις περίεργες ελβιέλες, διαβουλεύσεις και κούρδισε κάθε μη λαδωμένο οικολόγο και κάθε παραμυθιασμένο περιπατητή και ορειβάτη, κάθε ιδιοκτήτη εξοχικου σε απόμερη περιοχή.
Η οικονομία μας θα πάει ΠΟΛΥ χειρότερα, και οι δυσκολίες θα φύγουν από τις ειδήσεις και τα blogs και θα πάνε σε ανθρωπους τίμιους που έχουν έρθει σε αδιέξοδα άνευ προηγουμένου, από τα οποία άγνωστο πως θα βγούν.
ΔΕΝ λυπάμαι για την οικονομία και τους βουλευτές, ας πάνε όλα φούντο. Τους φουκαράδες λυπάμαι, που αύριο ή μεθαύριο, θα είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε ένα τεράστιο έγκλημα όταν δεν είπε την αλήθεια (να μην έσωνε να εκλεγεί). Το ψέμα του τον παγίδευσε σε μία ανθελληνική απάνθρωπη “μη” διαχείριση, που θα κοστίσει σε όλους τα διπλά από ότι αν ήταν ειλικρινής. Και το ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Βλαξ ή φάυλος;






Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]