Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υποκρισία από όλους και για όλα...

Το τελευταίο διάστημα απείχα συνειδητά από το να είμαι μαϊντανός απαντήσεων σε κάθε αρθρογράφο στα ιστολόγια, που γράφουν πολιτικές απόψεις άλλοτε σοβαρές ή και λιγότερο. Φυσικά διαβάζω όσους μπορώ περισσότερους, και εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι η ελληνική κοινωνία είναι σε πλήρη σύγχυση και τα γραπτά είναι τα περισσότερα κατευθυνόμενα από τις πολιτικές παρατάξεις.
Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ο τρόπος που ο Έλληνας του 2010 αντιλαμβάνεται τα πράγματα, έχοντας μια εντελώς ελληνοκεντρική αντίληψη του κόσμου πιστεύοντας ότι από εδώ όλα ξεκινάνε και εδώ όλα τελειώνουν, για όλο τον πλανήτη. Προσκολλάται εύκολα σε δόγματα και αντιλήψεις που τον έχουν μόνιμα παγιδευμένο σε πλαίσια που τίποτα δεν προάγουν και σε τίποτα δεν αλλάζουν την πορεία του τόπου.
Έχω την γνώμη ότι η περιπέτεια με το Δ.Ν.Τ. μπορούμε να το δούμε και σαν ευκαιρία, όχι βέβαια σαν αυτή που προέκυψε στους πάσης φύσεως κερδοσκόπους τραπεζίτες, χρηματιστές, μονοπώλια και άλλους που σαν βδέλλες ρουφάνε τον λαό χωρίς ντροπή καλυπτόμενοι πίσω από ένα πέπλο απέραντης υποκρισίας.
Ο Ελληνικός λαός δεν έφθασε ακόμη στο τελευταίο σκαλοπάτι της κατάντιας έχει όμως μικρές αντοχές με έντονα στοιχεία υποκρισίας. Γιατί:
  • Υποκρισία είναι να αφήνεις απλήρωτο το λιγοστό αριθμητικά προσωπικό σου και απλήρωτες τις οφειλές στην εφορία και στο ΙΚΑ και να μην έχεις το θάρρος ή την εντιμότητα να τους καλέσεις και να δείτε από κοινού αν είστε βιώσιμοι, αν όχι την άλλη μέρα κλείνεις και δεν πας διακοπές στο χωριό σου και πίσω σου αφήνεις συντρίμμια.
  • Υποκρισία είναι να βλέπουν οι πολιτικοί την κατηφόρα που πήρε ο τόπος και να μιλάνε λες και δεν ήταν αυτοί που διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα και δημιούργησαν πλέον πολίτες ζητιάνους προσκαλώντας και αλλοδαπούς δυστυχείς.
  • Υποκρισία είναι η αδιαφορία που δείχνουν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι που δεν εννοούν να εργασθούν και να προσφέρουν έργο.
  • Υποκρισία είναι να εισάγεις σάπια τρόφιμα για να βγάλεις μερικά ευρώ επιπλέον με ανέντιμο τρόπο.
  • Υποκρισία είναι όλες οι διακριτές εξουσίες που διαλύουν την χώρα σε φέουδα και νομίζουν ότι θα επιβιώσουν σε ένα άλλο κόσμο. Υποκρισία της εκκλησίας που αλλοίωσε μια θρησκεία αγάπης και την έκανε ανώνυμη εταιρεία.
  • Υποκρισία των γονέων που νομίζουν ότι τα παιδιά τους θα γίνουν πανεπιστήμονες με βαθμούς που δείχνει την ποιότητα των σπουδαστών και της προσοχής που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια του σχολείου.
Φυσικά δεν είναι τα φαινόμενα αυτά μόνο εγχώρια αλλά παγκόσμια σε μικρότερη ή μεγαλύτερη έκταση. Για αυτό γράφω ότι η κρίση αυτή είναι ευκαιρία για αλλαγή νοοτροπίας και οπτικής γωνίας που βλέπουμε τα πράγματα. Οι αλλαγές δεν έρχονται από την μία μέρα στην άλλη αλλά με συνεχή αγώνα όχι μόνο να αλλάξουν οι άλλοι αλλά πρωτίστως ο ίδιος μας ο εαυτός.
Θεωρώ ότι η χώρα μου πλέον είναι υπό κατοχή και έχω το δικαίωμα να μην αναγνωρίζω πλέον τους ημεδαπούς φερόμενους ως ηγέτες αλλά και εκ του εξωτερικού ερχόμενους. Η αντίσταση σε κάθε παράνομη πράξη είναι πλέον πατριωτικό χρέος.

Μάντζαρης Γεώργιος
Αθήνα 29-08-2010

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]