Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελληνικά έντοκα γραμμάτια 4 δις προς πώληση ποιος θα τα αγοράσει;

  • Το ελληνικό δημόσιο τον Ιούλιο επειδή λήγουν 4 δις ευρώ έντοκα γραμμάτια θα προχωρήσει σε δημοπρασία εντόκων...
  • Το ερώτημα είναι ποιος θα αγοράσει ελληνικό χρέος για 3 για 6 και 12 μήνες;
Η απάντηση ίσως εύκολη οι ελληνικές τράπεζες καθώς έχουν αγοράσει 2,5 με 2,8 δις ευρώ έντοκα που λήγουν και θα πρέπει – αν και το πρέπει είναι σχετικό- να ανανεωθούν.
Βέβαια κάποιες τράπεζες αναφέρουν αξίζει να αγοράσει κανείς χρέος Ελλάδος τώρα;
Η απάντηση από πλευράς κράτους, είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα έντοκα ως εγγύηση στην ΕΚΤ.
Όμως είναι προφανές ότι αν τελικά υλοποιηθεί δημοπρασία εντόκων οι ελληνικές τράπεζες θα ανανεώσουν τις λήξεις ομολόγων και έτσι θα καλύφθεί η έκδοση.
Αν τώρα εμφανισθεί και κάποιος ξένος ή ξένοι μάλλον θα τους έχουν τάξει λαγούς με πετραχήλια για να αγοράσουν ρίσκο χώρας αυτή την περίοδο στην Ελλάδα.
Οι ελληνικές τράπεζες πάντως δεν έχουν και πολλές εναλλακτικές λύσεις, λαμβάνουν ρευστότητα από το κράτος και ως εκ τούτου μπορούν να αρνηθούν να συνεισφέρουν;
Ακόμη και κάποιες τράπεζες που το αντιμετωπίζουν αρνητικά στο τέλος θα ενδώσουν.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]