Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Χαρά Νικοπούλου ζητά να παραμείνει δίπλα στους μαθητές της

  • "Αν με θεωρεί το υπουργείο Παιδείας άξια να μείνω στο Δέρειο, ζητώ από την κυρία Δραγώνα να με κρατήσει εδώ"
  • Αυτό είναι το μήνυμα της ελληνίδας δασκάλας, προς τους πολιτικούς της προϊσταμένους στο υπουργείο Παιδείας
Με αυτά τα λίγα λόγια, η γυναίκα που στάθηκε όρθια απέναντι στην τρομοκρατία της Άγκυρας, ζητάει(!) από την προϊσταμένη της αρχή και από την κυρία Δραγώνα, να παραμείνει στον τόπο που την χρειάζεται, στον τόπο που αγάπησε και που την αγάπησαν, στον τόπο που έδωσε την ψυχή της, στον τόπο όπου υπερασπίστηκε το Ελληνικό Σύνταγμα, τους νόμους αυτού του κράτους, το οποίο ξεχνάει πάντα αυτούς που το αγαπάνε και τιμάει όλους όσους το μισούνε.
Είναι άγνωστο τι θα κάνει η κυρία Δραγώνα, όπως άγνωστο είναι και το τι θα πράξει η κυρία Διαμαντοπούλου ως υπουργός Παιδείας. Όμως, εάν υπάρχει έστω και ελάχιστη αίσθηση καθήκοντος προς την Παιδεία, η πολιτική (με σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο) θα πρέπει να τρέξει και να σταθεί, έστω και τώρα, στο πλευρό της Χαράς Νικοπούλου. Εάν οι πολιτικοί αυτής της χώρας νιώθουν ακόμη έλληνες, πρέπει να τακτοποιήσουν πολλά εκεί στο Δέρειο, πρέπει να αναθεωρήσουν ακόμη περισσότερα για την δράση των τουρκοφρόνων και των υπαλληλίσκων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Μα περισσότερο από όλα, πρέπει να δώσουν, όλα εκείνα που ο νόμος ορίζει, στην σεμνή δασκάλα, στην Χαρά Νικοπούλου, για να συνεχίσει να μεταλαμπαδεύει την ελληνική Παιδεία σε έλληνες που έχουν την ανάγκη της, στους πομάκους έλληνες που επιτέλους βρήκαν τον άνθρωπο που τους ανοίγει τον δρόμο προς το φως, μακριά από τον σκοταδισμό του τουρκισμού...
Η Θράκη χρειάζεται την Χαρά Νικοπούλου. Οποιοσδήποτε δεν ακούσει την ταπεινή έκκληση αυτής της δασκάλας, θα είναι υπόλογος απέναντι σε όλους εμάς, μα περισσότερο θα είναι υπόλογος απέναντι στο ίδιο το Σύνταγμα της χώρας... Η Χαρά Νικοπούλου δυστυχώς ζητάει αυτό που η Πολιτεία θα έπρεπε ήδη να της έχει προσφερθεί σαν απόδειξη της αναγνώρισης του εκπαιδευτικού της έργου στην Θράκη και στον Ελληνισμό...
Η κάθε Δραγώνα, είναι υπηρέτης των πολιτών. Και οι πολίτες του Δερείου, χρειάζονται την Χαρά Νικοπούλου...
Κωνσταντίνος


Χαρά Νικοπούλου: Τι είναι η Πατρίδα μας
Η ομιλία της Χαράς Νικοπούλου κατά τη βράβευσή της από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Συγκίνησε και έδωσε έμμεση απάντηση στο απαράδεκτο βιβλίο της Θ. Δραγώνα "Τι είναι η Πατρίδα μας"
ΠΟΡΤΟ ΠΑΛΛΑΣ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-14 Απριλίου 2010



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Έτσι γράφεται η ιστορία. Χρόνια μετά, στο μέλλον, ποιός θα αναφέρει τη Δραγώνα και τους βουλευτές στα μπαλκόνια που έλεγαν πως είναι Τούρκοι; Η Χαρά όμως δεν θα ξεχαστεί.

    Αλλά η ιστορία, καθώς γράφεται, δίνει και ευκαιρίες για πράξη. Όλοι πρέπει να στηρίξουμε τη Χαρά. 'Ολοι έχουμε ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με πληκτρολογια και ψηφοφοριες δεν γινεται τιποτα.Ηρθε η ωρα να βγουμε στους δρομους και να επαναστατησουμε οχι για την τσεπη μας..Αλλα για την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΔΕΙΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙ ΑΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΘΑ ΠΟΥΝΕ Η ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΥ ΑΠΑΛΕΙΨΑΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

    ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΚΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΓΕ στην ελληνιδα-ηρωιδα δασκαλα.
    ας την μιμηθουμε ολοι κ ας βγουμε στους δρομους για να προστατευσουμε την πατριδα μας,το εθνος μας,τα παιδια μας απο την κυβερνηση δοσιλογων που κυβερνα την πατριδα μας.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Κ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΧΘΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΜΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφιερώνω το ποίημα σε όλους αυτούς τους κατοίκους του Αθηναικού Κράτους(γιατί περί αυτου πρόκειται) μπας καί ξυπνήσουν κάποια μέρα και δουν πως ο πατριωτισμός μας σήμερα κρίνεται στη ΘΡΑΚΗ, στο ΑΙΓΑΙΟ, στην ΚΥΠΡΟ. . .
    Το ποίημα είναι παρμένο από το βιβλίο " Ο ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΙΗΣ" του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ(εκδ. ΡΗΣΟΣ, 1991).Διάθεση Μακεδονίας 18,τκ 10433,εκδ. ΓΟΡΔΙΟΣ

    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ
    Εκεί όπου τα πόδια μου επάτησα
    το αίμα πάντα άφθονο τη γη ποτίζει
    κι εκεί όπου τα χέρια μου τα άπλωσα
    ο Μάης σε φθινόπωρο ευθύς γυρίζει.

    Και πέτρα πάν΄στην πέτρα αν ξεγελαστώ
    κι αφήσω, με το τζάκι μου να σβήσω,
    το σπίτι μου να γκρεμιστεί και να χαθώ.
    Θα κάνω τάφους τους ροδόνες όλους γύρω.

    Θ΄αφήσω όλεθρο που θάν μοναδικός
    και δεν ξανάγραψε ποτέ η ιστορία
    που δεν θα διορθώσει ο πολιτισμός
    σε δέκα χρόνια μέσα. Πίστη μ΄ειν΄η βία
    . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    Τα σπλάχνα θα κρεμάσω στου γαιτανιού
    την άκρη. Καί του κόσμου τη σοφία όλου
    μαζί με τον πολιτισμό, στου ντουφεκιου
    τη σφαίρα και στα πόδια πίσω του αλόγου.

    Οι ρεματιές, τα δάση πάνω στα βουνά
    μαζί με τους σταυρούς τ΄ολέθρου που θ΄αφήσω
    για πάντα θα μιλούν στον κόσμο για καλά
    "Οι Τούρκοι πέρασαν". Νά τι αφήσαν πίσω. (Ε.Α.Μπέη)

    Το ποίημα αυτο γράφτηκε από τον γνωστό Τούρκο ποιητή
    Ενίς - Αβνί Μπέη(καλ. ψευδ. Ακκα Γιουντίς)

    Θα επανέλθουμε με πόιήματα για την Θράκη



    Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΩΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον Στυλιανίδη που πήρε το "χρίσμα" μέσα σε Τζαμί από τον Ψευτομουφτή δεν έχετε να πείτε κάτι?
    http://www.iskecemuftulugu.org/haber.php?duyid=68

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απορώ με την κα Δραγώνα και με όλους τους Έλληνες πολιτικούς. Δεν ντρέπονται για την αδιαφορία που δείχνουν απέναντι στην τόσο κατάφορη αδικία που συμβαίνει όχι μόνο στη Χαρά Νικοπούλου αλλά και σε βάρος της πατρίδας μας. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που εκπροσωπούν την Ελλάδα. ΝΤΡΟΠΗ. Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι σαν την Χαρά που ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους επιμένουν να πολεμούν για ιδέες και ιδανικά που για τους περισσότερους είναι άγνωστες λέξεις. ΜΠΡΑΒΟ ΧΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]