Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η άκριτη πολιτική έφερε την κρίση στις αγορές;

  • Η Ελλάδα υποδαυλίζει τον παγκόσμιο πανικό...
  • Παροξυσμοί της ανθρώπινης φύσης μεταξύ πανικού και απληστίας είναι ο κινητήρας των αγορών όπως άλλωστε και των πολιτισμών... Σ’ αυτό αποδίδονται οι οικονομικές κρίσεις
Πρώτη η Ελλάδα τώρα όλη η Ευρώπη με αφορμή την ελληνική περίπτωση. Το μείγμα της πολιτικής που εφαρμόζεται είναι αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία σε συνδυασμό με χαλαρή νομισματική πολιτική από την Κεντρική Τράπεζα.
Οι μειώσεις των μισθών και το κλίμα απαισιοδοξίας που διαμορφώνει στις κοινωνίες η συγκυρία έχει σαν αντανάκλαση τη μείωση της ζήτησης και τη συγκράτηση στην πραγματική οικονομία.
Η χαλαρή νομισματική πολιτική από την άλλη ευνοεί τη δημιουργία φουσκών. Κάπου πρέπει να πάνε όλα αυτά τα χρήματα και ούτε εδώ ούτε στην αντίπερα όχθη αυτό το μέρος δεν είναι η πραγματική οικονομία. Η παγκόσμια οικονομία πάσχει από υπερβάλλον παραγωγικό δυναμικό, αυτή είναι μια βασική παράμετρος της κρίσης...
Υπάρχουν λοιπόν αυξημένες πιθανότητες να πέσουμε πάνω σε άλλες «φούσκες» προσεχώς. Έχουμε πει μια από αυτές, πιθανόν η βασική όπως κινείται η συγκυρία, ενδέχεται να είναι στο χρυσό και τα συμπαρομαρτούντα.
Κάποιοι εξανίστανται με τον όρο «φούσκα» στο χρυσό, καθώς τον θεωρούν μέτρον πάντων των αξιών. Η στήλη πάλι θεωρεί μέτρον πάντων τον άνθρωπο. Άρα, παροξυσμοί της ανθρώπινης φύσης μεταξύ πανικού και απληστίας είναι ο κινητήρας των αγορών όπως άλλωστε και των πολιτισμών... Σ’ αυτό αποδίδονται οι οικονομικές κρίσεις.
Στην υδρόγειο, το ύψος των παραγώγων συμβολαίων υπολογίζεται πάνω από 400 τρισ. δολάρια, ενώ η αξία μετοχών και ομολόγων όλης της υφηλίου υπολογιζόταν το 2005 από το Mc Kinsey Global Inc σε 118 τρισ. δολάρια. Τα χαρτονομίσματα που κυκλοφορούσαν στον πλανήτη το 2004 υπολογίζονταν με βάση ΑΕΠ συν Μ2 στα 46 τρισ. δολάρια.
Την ίδια χρονιά η αξία των περιουσιακών στοιχείων των Αμερικάνων, ακίνητα και επενδύσεις, υπολογίζονταν σε 46 τρισ. δολάρια. Μαζί με τους Ευρωπαίους και τους Ιάπωνες πρέπει να ξεπερνούν τα 100 τρισ. δολάρια.
Η αξία όλου του χρυσού που υπάρχει στον κόσμο με την τιμή της ουγκιάς στα 1.200 δολάρια υπολογίζεται κοντά στα 5 τρισ. δολάρια.
Το 2005 ήταν 2,5 δισ. δολάρια και αυτό σημαίνει ότι σε αυτό το διάστημα μετακινήθηκαν άλλα 2,5 τρισ. προς το κίτρινο μέταλλο.
Αν του χρόνου άλλα 5 τρισ. από μετοχές, ομόλογα ή ακίνητα μετακινηθεί προς το χρυσό γιατί κάτι φοβίσει τους κατόχους των κεφαλαίων αυτών, οι συνθήκες φούσκας δεν θάχουν απλώς δρομολογηθεί αλλά θα βαίνουν προς ολοκλήρωση.
Η κεφαλαιοποίηση των 10 μεγαλύτερων εταιρειών εξόρυξης χρυσού στον κόσμο δεν είναι παραπάνω από 100 δισ. δολάρια, όχι πολύ μεγαλύτερη από το 2005.
Ό,τι γυαλίζει για δέκα χρόνια είναι ικανό να προσελκύσει τους ανθρώπους ειδικά αν υπάρξει μια ταχεία διολίσθηση από κάποιον πανικό στην πλεονεξία. Ακόμη και αν πρόκειται για χάνδρες και καθρεφτάκια.
Σε αναζήτηση σταθερών και λογικής
Η μοναδική σταθερά που υπάρχει πλέον στο σύστημα είναι ο διάχυτος πανικός. Ελάχιστοι παραμένουν πραγματικά ψύχραιμοι και διαθέτουν ακόμα κάποια -ψίγματα έστω- λογικής σε αντιδιαστολή με τους πάρα πολλούς που απλά πιστεύουν οτι η ψυχραιμία τους χαρακτηρίζει και προσπαθούν να ανακαλύψουν την φόρμουλα που θα τους προστατεύσει απο την "συντέλεια".
Η παρτίδα έχει ξεκινήσει και τα πιόνια έχουν μπεί στην θέση τους.
Οι αντιμαχόμενες πλευρές προσπαθούν να κερδίσουν πλεονεκτήματα.
Σκοπός τους είναι να φτάσουν στο μέσον της παρτίδας και να έουν εξασφαλίσει τον "ζωτικό χώρο" που απαιτείται για να καταφέρουν να επικρατήσουν.
Οι θεατές όμως θα πρέπει να αναγνωρίζουν-αναλύουν την κάθε κίνηση στην σειρά που εμφανίζετε στο σημείο αυτό. Οι σταθερές που χρησιμοποιούμε για τους συλλογισμούς μας και την εκτίμηση της κατάστασης ακόμα ΔΕΝ εχουν εξαλειφθεί.
Στην παρούσα φάση το πολυτιμότερο και απο τον χρυσό, την "ζάχαρη", τα ακίνητα, τα μέσα παραγωγής και οτιδήποτε άλλο ειναι μόνο η ΛΟΓΙΚΗ!!! Μην την χάσουμε και αυτή, γιατί τότε θα είναι και αυτό ένα σημάδι που θα πρέπει να το ερμηνεύσουμε...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]