Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεγάλο το πλήγμα για το κύρος της Τουρκίας…

  • Η Άγκυρα είναι πλέον αναγκασμένη να προχωρήσει σε σύγκρουση με το Ισραήλ, κινδυνεύοντας να χάσει ή να κερδίσει τα πάντα...
Η Τουρκία ως γνωστόν, θέλει να το παίξει ο υπερπαράγοντας της περιοχής. Το ισλαμικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στην Τουρκία, με προεξάρχοντα τον κ. Νταβούτογλου, θέλει να το παίξει ο προστάτης όλων των μουσουλμανικών κρατών της γύρω περιοχής. Ταυτόχρονα, έχει αναπτυχθεί η θεωρία του μουσουλμανικού τόξου στα Βαλκάνια, η οποία ουσιαστικά στρέφεται κατά της Ελλάδας και κάποια στιγμή ίσως δημιουργήσει προβλήματα τόσο στη Θράκη όσο και στο ευρύτερο εσωτερικό της χώρας μας, εξ αιτίας κυρίως των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, τους οποίους έσπευσε ασθμαίνοντας να νομιμοποιήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Όμως όλα αυτά ίσχυαν μέχρι το πρόσφατο επεισόδιο με το Ισραήλ. Στο επεισόδιο αυτό η Τουρκία έσπασε τα μούτρα της και καταρρακώθηκε το κύρος της. Το Ισραήλ προφανώς επιλεγμένα κτύπησε τους τούρκους. Τα υπόλοιπα μουσουλμανικά κράτη της περιοχής δεν μπορούν πια να βασίζονται και πολύ στην τουρκική προστασία.
Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι.
Ακόμα και στο εσωτερικό της Ελλάδας, άρχισαν… να κάνουν την εμφάνισή τους φωνές που παραλληλίζουν την αποφασιστικότητα του Ισραήλ με την πολιτική «δειλία» της χώρας μας και ζητούν δυναμικότερη πλέον αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού. Το ίδιο θα συμβεί και με άλλα κράτη των Βαλκανίων αλλά και τους Κούρδους αυτονομιστές.
Η Τουρκία πλέον βρίσκεται σε δίλημμα.
Ή θα αντιμετωπίσει δυναμικά το Ισραήλ με κίνδυνο να ηττηθεί, να αποσταθεροποιηθεί και να πάει 100 χρόνια πίσω, ή θα χώσει το κεφάλι στην άμμο, οπότε και θα αρχίσουν οι αμφισβητήσεις της ηγεμονίας της στην περιοχή.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Εκτός και αν... το παιχνίδι είναι "μιλημένο" και καλά "στημένο" για να τοποθετηθεί η Τουρκία ως "άρχοντας" και να συζητά εξ ονόματος ολόκληρου του Ισλάμ με οποιονδήποτε αντιτίθεται σε αυτό...
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]