Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανέκδοτο: ο Νταβούτογλου απειλεί το Ισραήλ με "επανεξέταση σχέσεων"

  • Απειλεί η Τουρκία το Ισραήλ με... κυρώσεις αν δεν αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι Τούρκοι πολίτες μέχρι το βράδυ
Εάν μέχρι το βράδυ δεν αφεθούν από το Ισραήλ ελεύθεροι όλοι οι Τούρκοι πολίτες, η Τουρκία θα επανεξετάσει τις σχέσεις της με τη χώρα αυτή, δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου επιστρέφοντας το μεσημέρι από την Ουάσιγκτον.
Ο κ. Νταβούτογλου είπε πως έχουν ήδη επιστρέψει 210 Τούρκοι πολίτες, αλλά τόνισε ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ θα ομαλοποιηθούν εάν τερματιστεί ο αποκλεισμός της Γάζας και το Ισραήλ συνδράμει στην έρευνα σχετικά με την υπόθεση, ενώ σημείωσε ότι "δεν μπορούμε να βασιστούμε σε έρευνα που θα κάνει μια χώρα που βρίσκεται σε θέση κατηγορούμενου".
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν τίθεται θέμα να παγώσουν οι σχέσεις με το Ισραήλ με διπλωματικά, πολιτικά ή στρατιωτικά μέτρα, ο κ. Νταβούτογλου είπε πως "το ζητούμενο για σήμερα είναι η επιστροφή όλων των πολιτών μας από το Ισραήλ. Πάντως, έχουμε κάνει σχετικούς σχεδιασμούς".
Σε ερώτηση για τη στάση των ΗΠΑ στο όλο θέμα, ο Τούρκος υπουργός είπε πως "το κείμενο που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι κείμενο καταδίκης και φέρει και την υπογραφή των ΗΠΑ και συνεπώς υπάρχει καταδίκη και από πλευράς ΗΠΑ".
Απαντώντας σε παρόμοια ερώτηση που υπενθύμιζε στον υπουργό χθεσινή του δήλωση με την οποία είχε αναφέρει ότι δεν ήταν ικανοποιητική η στάση της Ουάσιγκτον, ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι "αρχικά, η ανακοίνωση που είχε κάνει ο Λευκός Οίκος δεν μας είχε ικανοποιήσει, αλλά στη συνέχεια αυτό άλλαξε. Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συνάντηση που είχαμε".
Ο κ. Νταβούτογλου εννοούσε τη συνάντηση που είχε στην Ουάσιγκτον με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον. Σημείωσε μάλιστα ότι "είμαι ευγνώμων για τις προσπάθειες της κ. Κλίντον". Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι είχε με την κα Κλίντον συνάντηση διάρκειας 2,5 ωρών και ότι συζήτησε και το θέμα του Ιράν.
Ως προς την πρόσφατη συμφωνία που υπήρξε στην Τεχεράνη μεταξύ του Ιράν, της Τουρκίας και της Βραζιλίας για την παράδοση του εμπλουτισμένου ουρανίου, ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι ανέφερε στην κα Κλίντον ότι η συμφωνία "ανοίγει νέους ορίζοντες στη διπλωματία" και ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί η διπλωματική οδός για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα επιστρέψει από το Ισραήλ ο Τούρκος πρεσβευτής, ο οποίος έχει ανακληθεί, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε πως αυτό θα γίνει αφού επιστρέψουν όλοι οι Τούρκοι πολίτες από το Ισραήλ. Τέλος ο υπουργός είπε πως εάν οι ισραηλινές αρχές δίκαζαν τους Τούρκους πολίτες που κρατήθηκαν, τότε και η Τουρκία θα δίκαζε εντός της Τουρκίας τους Ισραηλινούς αξιωματούχους που θα ήταν υπεύθυνοι γι΄αυτό.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]