Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παράξενη συνάντηση του ΕΛΙΑΜΕΠ στα Σκόπια και τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου - Γκρούεφσκι!

  • Τι ετοιμάζεται από την κυβέρνηση Παπανδρέου για την Μακεδονία;
  • Δεν έρχεται ο Γκρούεφσκι στην Ελλάδα για το συνέδριο του Economist
Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, όπως αναφέρει ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ που εκδόθηκε πριν λίγο, συνομίλησαν για την τρέχουσα κατάσταση στις δύο χώρες και τις προκλήσεις με τις οποίες αυτές βρίσκονται αντιμέτωπες. Εξετάσθηκε ακόμη η κατάσταση στην περιοχή και το μέλλον της καθώς και θέματα περιφερειακής συνεργασίας...!
Ο κ. Γκρούεφσκι ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου ότι δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο του «Economist» που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 28 έως τις 30 Απριλίου. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εξέφρασε την κατανόησή του για την μη συμμετοχή του κ. Γκρούεφσκι.
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «οι δύο πρωθυπουργοί ανέφεραν ότι είναι ανοιχτοί για την όσο το δυνατό συντομότερη επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, ενώ σημειώθηκε η ετοιμότητα των δύο πλευρών για την πραγματοποίηση απευθείας συναντήσεων και επαφών στο μέλλον».
Το ΕΛΙΑΜΕΠ συζητάει με τους Σκοπιανούς με δική του "πρωτοβουλία"!!!
Την ίδια στιγμή παράξενου είδους διπλωματία ασκήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Σκοπιανό.
Ο πρώην Έλληνας πρέσβης στις ΗΠΑ Αλ. Μαλλιάς, με τη νέα ιδιότητα του συνεργάτη του ΕΛΙΑΜΕΠ, βρέθηκε στα Σκόπια και πρότεινε μέσω τηλεοπτικής εκπομπής στον μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Α1 της ΠΓΔΜ ουσιαστικά την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», ενώ για την ταυτότητα και τη γλώσσα επανέφερε την πρόταση να ονομαστούν «Makedonski» («μακεδονική» στο τοπικό ιδίωμα), αμετάφραστο.
Με την ίδια λογική όμως, γιατί δεν χαρίζουν στα Σκόπια και το συνταγματικό όνομα (Re-publika Makedonija), αφού θεωρούν ότι αμετάφραστο διαχωρίζει την ΠΓΔΜ από την ελληνική Μακεδονία;
Πάντως, και αυτές οι ιδέες απορρίφθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.
Με βάση πληροφορίες (μη διασταυρωμένες) του ιστολογίου, μέσα από τα Σκόπια, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, γνώριζε τα πάντα για την συνάντηση αυτή του ΕΛΙΑΜΕΠ και ήταν απόλυτα σύμφωνος με την πραγματοποίησή της, αλλά και με τις προτάσεις του ΕΛΙΑΜΕΠ (από ελληνικής πλευράς...)


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]