Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παπαδόπουλος: Η κυβέρνηση δεν λέει την μαύρη αλήθεια στο λαό

  • Απίστευτο και όμως ελληνικό!!! Στελέχη του κόμματος του ΠΑΣΟΚ βγάζουν άχρηστη την κυβέρνηση Παπανδρέου
  • Ο πανικός του συστήματος είναι πλέον έκδηλος, ενώ έχει περάσει ήδη στα στελέχη το σύνθημα "ο σώσων εαυτόν σωθήτω"...
Σόκαρε με την τοποθέτηση του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Αλέκος Παπαδόπουλος, που εξέφρασε ανοικτά τη διαφωνία του με το ήπιο πρόγραμμα σταθερότητα που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που τον ανέδειξε. Ο πρώην υπουργό πρότεινε 5ατές πρόγραμμα λιτότητας και μεταξύ άλλων αποκρατικοποιήσεις, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στις τιμές και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης
Μιλώντας την Κυριακή (25/04) σε εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Εκσυγχρονισμού του Κοινωνικού Κράτους ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι το ισχύον Πρόγραμμα Σταθερότητας «είναι αδύναμο για να θεωρείται πλαίσιο πορείας. Είναι πλέον μικρότερο των περιστάσεων» και υπογράμμισε ότι πρέπει να συγκροτηθεί ένα σοβαρό πενταετές Πρόγραμμα Εθνικής Ανασυγκρότησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε υγιή πεδία οικονομικής ανάπτυξης.
Τόνισε, μάλιστα, ότι το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει εξειδικευμένα, εκτεταμένα και επώδυνα μέτρα για την ανάταξη της οικονομίας. Μερικά από τα μέτρα που προτείνει ο πρώην υπουργός είναι:
• εκτεταμένες παρεμβάσεις στα πεδία του Ασφαλιστικού και της αγοράς εργασίας
• καθολικές αποκρατικοποιήσεις
• δραστικό περιορισμό των μισθοδοτουμένων υπαλλήλων στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο, στα Νομικά Πρόσωπα και στους ΟΤΑ
• ολιστικά μέτρα διαρθρωτικών αλλαγών για την ανάταξη των χώρων της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Προστασίας και της Δικαιοσύνης.
• σύμπτυξη των τραπεζών σε δύο πόλους
• μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα και παράλληλη μείωση τιμών
• διευκόλυνση των ξένων επενδύσεων
«Ο λαός μας αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει την πραγματική αλήθεια, το βάθος και την έκταση του προβλήματος που αντιμετωπίζει. Απλώς υποψιάζεται ότι κάτι κακό συμβαίνει στην χώρα αλλά δεν γνωρίζει όλες τις παραμέτρους, ούτε και τα πραγματικά αίτια της κρίσης» σημείωσε.
«Συστηματικά καλλιεργείται η εντύπωση ότι διερχόμαστε μια οικονομική περίοδο δύσκολη μεν, αλλά που κάποια στιγμή σύντομα θα ξεπεραστεί και θα επανέλθουμε εις την προτέραν μακαρίαν κατάσταση. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει και πρέπει να του το εξηγήσουμε» τόνισε ο Αλ.Παπαδόπουλος.
«Φοβούμαι ότι η σημερινή οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα οδηγεί την Ελλάδα στην κατηγορία των τριτευρωπαϊκών χωρών. Η πορεία αυτή πρέπει να ανατραπεί άμεσα» τόνισε.
Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για μια «βαθειά αυτοκαταστροφική επιλογή που σημάδευσε την μεταπολιτευτική περίοδο, παράγοντας ένα ελληνικό φαινόμενο» με έβλημα «ένα λαός που έχει το ένα χέρι με υψωμένη γροθιά και το άλλο στη ζητιανιά».
Απαντώντας προληπτικά στους επικριτές του είπε: «Δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα χαρακτηρισμού μου. Εξάλλου τους έχω υποστεί ήδη. Ο καθένας κρίνεται από την ιστορία και τον τρόπο ζωής του. Οι αντιλήψεις που κυριάρχησαν και δυνάστευσαν τα τελευταία χρόνια τη χώρα μπορεί να είναι χρήσιμες για να διοικήσεις οικονομίες σαν της Βόρειας Κορέας, σίγουρα όμως είναι καταστροφικές για να διοικήσεις οικονομία της Ευρωζώνης».
Και διευκρίνισε: «Ονομάσαμε αναδιανομή του εισοδήματος την διανομή των δανείων και των πόρων της ΕΕ. Η αναδιανομή θέλει πολιτικό σθένος. Για την διανομή των δανειακών, αρκεί το πολιτικό θράσος», όπως είπε, προσθέτοντας ότι «αντιπολίτευση σε αυτή την κυριαρχούσα άποψη και ιδεολογία περί αναδιανομής δεν υπήρξε».
«Αυτή τη στιγμή ήρθε το σοκ της αυτογνωσίας. Θα ερχόταν ούτως ή άλλως, απλώς η κρίση το έφερε πιο γρήγορα» συμπλήρωσε ο Αλ.Παπαδόπουλος, προειδοποιώντας ότι «ο τραγικός ρεαλισμός της ιστορίας λειτουργεί ερήμην των βραδυπορούντων».
Πηγή

Ερωτήσεις μελών του ΔΝΤ προς στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου
“Εδώ βλέπουμε ένα κονδύλι για πριμ παραγωγικότητας σε δημοσίους υπαλλήλους. Γιατί το πληρώσατε αφού οι στόχοι της αύξησης της παραγωγικότητας, δεν επετεύχθησαν;”, ρώτησαν.
Η απάντηση:
“Ξέρετε, δεν είναι ακριβώς έτσι, διότι η προσπάθεια που κατεβλήθη για την επιτυχία του στόχου ήταν πραγματικά αξιοσημείωτη…”
Πόσοι απασχολούνται στο δημόσιο;
Η απάντηση:
“Τι ακριβώς εννοείτε; Γιατί εχουμε διάφορες κατηγορίες, και διαφορετικές συμβάσεις εργασίας”.
Ελεγκτές: “Εμείς απλώς θέλουμε τον αριθμό.”
Ελληνες αξιωματούχοι: “Για τον συνολικό αριθμό δεν είαμστε έτοιμοι. Θα μαζέψουμε τα στοιχεία και σε επόμενη συνάντηση θα σας ενημερώσουμε!”
Πόσους διεφθαρμένους υπαλλήλους έχετε πιάσει;
“Ξέρετε αυτά τα πράγματα άπτονται της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, οι δε διαδικασίες είναι χρονοβόρες και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επακριβώς την εξέλιξη της κάθε υπόθεσης…”



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]