Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταγγέλουν ως ανεύθυνη την Μπακογιάννη οι διπλωματικοί Υπάλληλοι

Ήξερε από την πρώτη στιγμή!

Μετά την προσπάθεια της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών, κυρίας Μπακογιάννη, να αποποιηθεί οποιονδήποτε ευθυνών σχετικά με την διαφυγή υπόδικου της υπόθεσης Siemens, ξεκαθαρίζει το πολιτικό πεδίο σχετικά με την υπευθυνότητα την οποία αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι και κατά νόμον υπεύθυνοι, τις υποχρεώσεις τους έναντι της Πολιτείας και των πολιτών.
Ανίκανη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, για μία ακόμη φορά, η κυρία Μπακογιάννη θεώρησε σκόπιμο να μεταφέρει το βάρος των ευθυνών στους διπλωματικούς (και διοικητικούς υπαλλήλους) του υπουργείου Εξωτερικών! Ακριβώς αυτή την συμπεριφορά της υπουργού καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι διπλωματικοί υπάλληλοι, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την υπουργό σε σχέση με την επιλογή της να διαφύγει των ό,ποιων ευθυνών της επί του συγκεκριμένου θέματος (της διαφυγής υποδίκου).
Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διπλωματικοί υπάλληλοι δια του αντιπροσωπευτικού τους οργάνου και που δημοσιεύθηκε πριν από λίγο είναι η εξής:
"Έντονη ανησυχία και έκπληξη προκαλεί στην Διπλωματική Υπηρεσία η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ να επιρρίψει ευθύνες σε Έλληνες διπλωμάτες για δήθεν ολιγωρία τους , σε ό,τι αφορά την έγκαιρη ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών για την διαφυγή στο εξωτερικό υποδίκου στην υπόθεση Siemens.
Η ΕΔΥ απευθύνεται στην Κοινή Γνώμη της χώρας για να διαβεβαιώσει ότι κανένας διπλωματικός υπάλληλος δεν ολιγώρησε, όπως έσπευσε να προεξοφλήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Αντίθετα, λόγω της δομής του συστήματος διακίνησης των απορρήτων τηλεγραφημάτων στο ΥΠΕΞ, το Διπλωματικό Γραφείο Υπουργού είχε στη διάθεσή του το απόρρητο και εξαιρετικά επείγον τηλεγράφημα του Έλληνα Πρέσβυ στο Μοντεβιδέο από την πρώτη, κυριολεκτικά, στιγμή που έφθασε στην Κρυπτογραφική Υπηρεσία του Υπουργείου.
Έκτοτε, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ ήταν αυτή που επέλεξε τους ρυθμούς ανταπόκρισής της στο τηλεγράφημα του Έλληνα Πρέσβυ στο Μοντεβιδέο αλλά και τον τρόπο ενημέρωσης του αρμοδίου Υπουργείου Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τηλέφωνα, κρυπτο - fax, ενώ επί δεκαετίες μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου λαμβάνουν ανά χείρας κατεπείγοντα απόρρητα τηλεγραφήματα του ΥΠΕΞ από αγγελιαφόρους αστυνομικούς.
Η ΕΔΥ συμπαραστέκεται με όλες τις δυνάμεις της στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν ανυπόστατες κατηγορίες, δίκην αποδιοπομπαίων τράγων, για αποφάσεις, χειρισμούς και ευθύνες των πολιτικών τους προϊσταμένων.
Το Δ.Σ. της ΕΔΥ"


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. επιτελους , καποιος ας την βαλει στην θεση της την κυρια που το μονο που ξερει ειναι να χαμογελαει εστω κι αν ο κοσμος χανεται. ολοι οι αλλοι φταινε εκτος απο αυτην, την κορη του αποδεκτη των χρηματων της ΜΑΥΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ;
    ΑΝ ΝΑΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΛΕΕΙ;
    ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ - ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ.
    ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΩΤΕΡΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι έγινε με την εισήγηση προς τον Σύνδεσμο Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων, να συστήσει "Καταναλωτικό Συνεταιρισμό", ώστε τα μέλη του να μπορούν να προμηθεύονται κατόπιν διπλωματικών διαπραγματεύσεων με επιχειρηματίες, αγαθά και υπηρεσίες με σημαντική έκπτωση ή με πολλές άτοκες δόσεις, όπως συμβαίνει με τους Αστυνομικούς;

    Το σκέπτονται ακόμα;

    Περηφάνεια που έχουν ακόμα! Επειδή είμαστε ακόμα στην πρώτη σειρά μέτρων έ; Άσε να δούμε και τις υπόλοιπες σειρές ε; Βλέπε τι έγινε στην Αργεντινή στο http://www.larisaportal.gr/diafora/argentina.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]