Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι φοβούνται την οργή του Πούτιν


Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ερντογάν με τους απόστρατους αξιωματικούς που στην ουσία δεν προαναγγέλλουν μόνο την πτώση του αλλά και την καταστροφή της Τουρκίας σε περίπτωση που υπάρξει υπαναχώρηση της χώρας από την συνθήκη του Μοντρέ, ίσως να μην είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σουλτάνος τις τελευταίες ημέρες.

Μπορεί ήδη να έχει διατάξει μαζικές συλλήψεις των συντακτών της επιστολής, αλλά ένα περίεργο δημοσίευμα της Σαμπάχ, έρχεται να επιτείνει την ανησυχία του Ερντογάν για τις περίεργες αποφάσεις που έχει λάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Με κυριότερη, αυτή της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας που έχει συνάψει με την Ουκρανία. Όπως φυσικά και η στάση του εντός της Κριμαίας, που πρόσφατα οι ρωσικές υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας εξάρθρωσαν πυρήνες τρομοκρατών που όμως έχουν άμεση σχέση με την Τουρκία. Πυρήνες που σύμφωνα με τους ρώσους θα οργάνωναν προβοκάτσιες προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την Κριμαία και να δώσουν αφορμή στην Ουκρανία, πιθανότατα και στο ΝΑΤΟ να παρέμβει κατά της Ρωσίας.

Τα γεγονότα αυτά φυσικά δεν μπορούν να στήσουν κάποιο κατηγορητήριο κατά της Τουρκίας από τους ρώσους. Η συμφωνία όμως που ο Ερντογάν έχει συνάψει με τον Ουκρανό ομόλογό του, είναι δημόσια και συνιστά την απόλυτη πρόκληση κατά της Ρωσίας και προσωπικά του Πούτιν.

Το εκτενές αφιέρωμα της τουρκικής Σαμπάχ λοιπόν, αναφέρεται στις τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις που έχει συγκεντρώσει ο Πούτιν στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά τις τελευταίες εγκληματικές ενέργειες του ουκρανικού στρατού κατά αμάχων της ανατολικής Ουκρανίας. Άμαχοι, που φυσικά υποστηρίζονται από την Ρωσία.Το εκτενές αφιέρωμα της τουρκικής Σαμπάχ λοιπόν, αναφέρεται στις τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις που έχει συγκεντρώσει ο Πούτιν στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά τις τελευταίες εγκληματικές ενέργειες του ουκρανικού στρατού κατά αμάχων της ανατολικής Ουκρανίας. Άμαχοι, που υποστηρίζονται από την Ρωσία.

Φυσικά η τουρκική εφημερίδα προσεγγίζει διαφορετικά την κατάσταση, δαιμονοποιώντας την Ρωσία και παίρνοντας σαφώς το μέρος της Ουκρανίας. Το επίμαχο σημείο όμως δεν είναι αυτό. Αφού η εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά στον τρόπο με τον οποίο έχουν αναπτυχθεί οι στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία, και στα επιθετικά ελικόπτερα τα οποία έχουν ήδη στάθμευση στην ρωσική πλευρά των συνόρων, καταλήγει σε ένα απλό συμπέρασμα: Ότι εάν ο ουκρανικός Στράτος τολμήσει να προέλαση στα αυτόνομα εδάφη της ανατολικής Ουκρανίας, τότε ο Πούτιν θα ισοπεδώσει ολόκληρη την Ουκρανία!

Η εφημερίδα δεν κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε πιθανή παρέμβαση του ΝΑΤΟ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η Τουρκία όμως είναι υποχρεωμένη να παρέμβει, λόγω της στρατιωτικής συμφωνίας που έχει υπογράψει ο Ερντογάν με την Ουκρανία! Γεγονός που προκαλεί κυριολεκτικά τρόμος στην Τουρκία. Αλλά και τεράστια αμφισβήτηση της πολιτικής του Ερντογάν, ο οποίος στήριξε τις μέχρι τώρα στρατιωτικές του επεμβάσεις για τις οποίες τόσο υπερηφανεύεται, στην συνεργασία που έχει με τον Πούτιν. Συνεργασία που του επιτρέπει να παριστάνει τον «δερβέναγα» στην περιοχή. Εάν αυτή η συνεργασία κλονιστεί, τότε η Τουρκία θα αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη κρίση του τελευταίου αιώνα. Και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση το ΝΑΤΟ να την στηρίξει.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που εξάγεται από το εξαιρετικά ενδιαφέρον δημοσίευμα της Σαμπάχ.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]