Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bloomberg: Το σχέδιο της Κομισιόν για τον εμβολιασμό στην ΕΕ


Ο εμβολιασμός του 70% των ενηλίκων στην ΕΕ ως το καλοκαίρι είναι ο στόχος της Κομισιόν και προς αυτή την κατεύθυνση καλεί και τα κράτη μέλη της ΕΕ να κινηθούν. Αυτά θα προβλέπονται, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, στο προσχέδιο της Κομισιόν με τις συστάσεις προς τα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση της πανδημίας το οποίο θα δημοσιευτεί την Τρίτη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δεσμευτεί επίσης να συμφωνήσει με τα κράτη μέλη ως τα τέλη του μήνα σε ένα πρωτόκολλο για πιστοποιητικά εμβολιασμού «τα οποία θα αναγνωρίζονται και θα χρησιμοποιούνται στα συστήματα υγείας σε όλη την Ε.Ε.», σύμφωνα με προσχέδιο που επικαλείται το Bloomberg.

Tα πιστοποιητικά αυτά θα υποκαταστήσουν την υποχρέωση των ταξιδιωτών να υποβάλλονται σε τεστ και να μπαίνουν σε ατομική καραντίνα, καθώς θα αποδεικνύουν ότι κάποιος δεν αποτελεί κίνδυνο για να ταξιδέψει.

«Για να διασφαλιστεί μια φιλόδοξη εμβολιαστική προσπάθεια πρέπει να τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι» σημειώνεται στο προσχέδιο. «Μέχρι τον Μάρτιο του 2021 τα κράτη μέλη θα πρέπει να έχουν εμβολιάσει τουλάχιστον το 80% των εργαζόμενων στην υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνική πρόνοια και των ανθρώπων ηλικίας άνω των 80 ετών» τονίζεται, ενώ επισημαίνεται ότι «ως το καλοκαίρι του 2021 τα κράτη μέλη πρέπει να έχουν εμβολιάσει τουλάχιστον το 70% του ενήλικου πληθυσμού».

Οι προτάσεις της Κομισιόν, προβλέπουν επίσης: Αλληλουχία γονιδιώματος τουλάχιστον στο 5% - προτιμότερο στο 10% - όλων των θετικών τεστ κορoνοϊού για τον εντοπισμό και τη χαρτογράφηση νέων στελεχών του ιού. Διεύρυνση της χρήσης των rapid tests. «Ισχυρή» σύσταση ενάντια σε κάθε μη απαραίτητο ταξίδι οπουδήποτε μέχρι να βελτιωθεί η επιδημιολογική κατάσταση. Αντικατάσταση των γενικών ταξιδιωτικών απαγορεύσεων με πιο στοχευμένα μέτρα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]