Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο πρέσβης Αποστολίδης διαψεύδει την κυβέρνηση για τις διερευνητικές


Σχεδόν πριν τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα στις 30 Μαϊού 2017, στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά “ΙΣΤΟΡΙΕΣ” στον ΣΚΑΙ ήταν καλεσμένοι, ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης, νυν επικεφαλής της ελληνικής ομάδας στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Γιάννης Βαληνάκης και ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Άγγελος Συρίγος (Βουλευτής ΝΔ & υφυπουργός Παιδείας σήμερα).
Το αντικείμενο της εκπομπής αφορούσε στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και ειδικότερα την κατάσταση στο Αιγαίο

Ο κύριος Αποστολίδης πολύπειρος διπλωμάτης με αρκετές συμμετοχές στις διαπραγματευτικές συναντήσεις, προέβη στην εν λόγω εκπομπή σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη, που στην ουσία επιβεβαιώνει τους φόβους μας πως τεχνηέντως χρησιμοποιείται ο όρος θαλάσσιες ζώνες που περιέχει και τα χωρικά ύδατα….

Θυμίζουμε ότι, οι θαλάσσιες ζώνες ως όρος χρησιμοποιείται ευρέως αρκετά χρόνια και περιλαμβάνει:
1. Αιγιαλίτιδα ζώνη (χωρικά ύδατα)
2. Συνορεύουσα ζώνη
3. Υφαλοκρηπίδα
4. Αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) 

Είπε λοιπόν ο κ. Αποστολίδης επί λέξη… “Οι διερευνητικές δεν αφορούν την διαπραγμάτευση της υφαλοκρηπίδας όπως νομίζουνε πολλοί. Αφορούν τα προκαταρκτικά θέματα. Και το κύριο προκαταρκτικό θέμα είναι το εύρος των χωρικών υδάτων…”

Πρόσθεσε δε στην συνέχεια ….

“Επομένως επί αυτού έχουν γίνει κατά καιρούς προσπάθειες. Κάθε πλευρά έχει κάνει τα δικά της χαρτιά. Δεν έχει καταλήξει το πράγμα. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Χάθηκε μια ευκαιρία μετά το 2003 όταν ήταν ζεστά τα πράγματα. Η Τουρκία ήθελε να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με την ΕΕ… όταν τραβάνε τέτοιες συνομιλίες επί πολλά χρόνια μετά όλοι αρχίζουν να αμφιβάλουν αν ποτέ θα καταλήξουν…”

Στο βίντεο που ακολουθεί προβάλλεται ένα χαρακτηριστικό και ιδιαίτερα αποκαλυπτικό απόσπασμα της συζήτησης, που αναφέρεται στο περιεχόμενο των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας…

Είναι πασίδηλο πως στις διερευνητικές της 25ης Ιανουαρίου 2021 θα συζητηθεί όπως και στο παρελθόν, τουλάχιστον σε όσες επιτροπές συμμετείχε ο κ. Αποστολίδης, το θέμα των χωρικών υδάτων.



Μπάμπης Παπασπύρος
Ταξίαρχος εν αποστρατεία Πολεμικής Αεροπορίας, πρώην Αντιπρόεδρος Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

Newsbreak







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]