Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Όχι» της Τουρκίας στο ελληνικό αίτημα επιστροφής 1.450 αλλοδαπών


«Μετά την πανδημία βλέπουμε…»
Η Ελλάδα και άλλα μέλη της ΕΕ, δεν δέχονται επί του παρόντος την είσοδο Τούρκων πολιτών λόγω κορωνοϊού, άρα...

Η Τουρκία δεν θα εξετάσει το ενδεχόμενο αποδοχής του αιτήματος της Ελλάδας για επιστροφή περίπου 1.450 αλλοδαπών αιτητών ασύλου που απορρίφθηκαν στη χώρα μας, μέχρι να τελειώσει η πανδημία του κορωναϊού.

«Μόλις τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία, θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση όσον αφορά την επιστροφή παράτυπων μεταναστών», είπαν τουρκικές διπλωματικές πηγές στο EUobserver.

Οι πηγές σημείωσαν επίσης ότι η Ελλάδα, όπως και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, δεν δέχονται επί του παρόντος την είσοδο Τούρκων πολιτών λόγω του κορωνοϊού (σ.σ. άρα αυτό είναι το πρόβλημά τους και όχι ο κορωνοϊός…).

Η τουρκική απάντηση ήρθε μετά τα αιτήματα της Αθήνας την περασμένη εβδομάδα στην Άγκυρα να δεχτεί την άμεση επιστροφή 1.450 ατόμων, στο πλαίσιο της συμφωνίας της ΕΕ το 2016 με την Τουρκία για τον περιορισμό της ροής των μεταναστών στα ελληνικά νησιά.

Το σύμφωνο του Μαρτίου του 2016, γνωστό και ως κοινή δήλωση, περιλαμβάνει την υποχρέωση της Τουρκίας να δέχεται άτομα από την Ελλάδα που δεν έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας.

 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]