Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πωλείται εκκλησία στην Τουρκία!


Με αγγελία στο Διαδίκτυο, ζητούν 6,3 εκατ. τουρκικές λίρες…

Mε τίτλο «Αγγελία για εκκλησία προς πώληση στην Προύσα», η εφημερίδα Cumhuriyet αναφέρει σε ρεπορτάζ πως δημοσιεύθηκε αγγελία στο διαδίκτυο, με βάση την οποία βγαίνει προς πώληση εκκλησία με αντίτιμο 6 εκατομμύρια 300.000 λίρες Τουρκίας.

Σύμφωνα με την αγγελία που δημοσιεύθηκε, η εκκλησία που ανήκει σε ιδιώτη θα μπορούσε να λειτουργήσει ως χώρος τέχνης, μουσείο ή ξενοδοχείο.

Όπως αναφέρεται, το όνομα της εκκλησίας, καθώς και η τοποθεσία της δεν έγιναν γνωστά, στο πλαίσιο «προστασίας εμπορικών και προσωπικών δεδομένων».

Η εκκλησία, σημειώνεται, χτίστηκε για τον αρμενικό πληθυσμό της περιοχής –την οποία και εγκατέλειψε με την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923- ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη καπνού και εργοστάσιο υφαντουργίας.

Η εκκλησία βρίσκεται σε χώρο που περιλαμβάνεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τουριστικούς σκοπούς εξαιτίας της θέσης της, επισημαίνει το δημοσίευμα.

(Nα σημειωθεί πως η εφημερίδα Posta σε δημοσίευμα με τίτλο «Προς πώληση από το διαδίκτυο» είχε αναφέρει στις 30.10 πως η 1.700 ετών εκκλησία (Συροχαλδαίων) Mor Yuhanna, η οποία και έχει πιστοποιηθεί ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, πωλείται μέσω του διαδικτύου έναντι 7 εκ. 250.000 τουρκικών λιρών).

HellasJournal






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]