Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλλοεθνείς με ρόλο στο στράτευμα...!


Είδα ένα βίντεο πριν από λίγες μέρες, το οποίο με στενοχώρησε πάρα πολύ και αισθάνθηκα ντροπή

Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο

Αλβανικής καταγωγής έφεδροι υπαξιωματικοί, νεαροί δηλαδή που υπηρετούν τη θητεία τους στον Ελληνικό Στρατό έχοντες βαθμό λοχία ή δεκανέα, έναν ρόλο που τους επιτρέπει να δίνουν διαταγές και παραγγέλματα, φέρεται ότι έπραξαν μια άκρως ντροπιαστική πράξη. Είχαν μπροστά τους μια ίλη (λόχος) Τεθωρακισμένων στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), περίπου 40 νεαρούς στρατιώτες, υπό τις διαταγές τους και μιλώντας οι ίδιοι αλβανικά στην κάμερα, υπερηφανευόμενοι πως θα «καψονάρουν» τους Ελληνες φαντάρους, έδωσαν παραγγέλματα στον λόχο να φωνάξει τα αλβανικά ονόματά τους, τα οποία, απ’ ό,τι κατάλαβα, έχουν κάποια σχέση με την εγχώρια αλβανική ραπ σκηνή της μουσικής.

Το συγκεκριμένο γεγονός με γέμισε θλίψη, γιατί τα Ελληνόπουλα παλικάρια, που τα μεγαλώνουμε με κόπο και με ιδιαίτερη τιμή τα στέλνουμε να υπηρετήσουν την πατρίδα στο στράτευμά μας, χρησιμοποιήθηκαν εξευτελιστικά από αλλοεθνείς συναδέλφους τους για την προαγωγή μιας αλβανικής υποκουλτούρας της νεανικής μουσικής. Το συγκεκριμένο γεγονός διερευνάται από το Γενικό Επιτελείο Στρατού όσον αφορά τη γνησιότητά του (μη τυχόν είναι κάποιου είδους προβοκάτσια), αλλά, έπειτα από ερωτήσεις που έκανα προσωπικά σε στρατιωτικούς στον κύκλο μου, έμαθα με απογοήτευση ότι είναι εύκολο πλέον να έχει αλλοεθνής ρόλο υπαξιωματικού στον Στρατό μας. Επειδή υπηρέτησα ως έφεδρος λοχίας στις Ειδικές Δυνάμεις το 1998, γνωρίζω πολύ καλά την πρόσβαση που έχει σε ιδιαίτερα ευαίσθητες και απόρρητες πληροφορίες ένας υπαξιωματικός, καθώς και τα δικαιώματα που απορρέουν από τον ιεραρχικό ρόλο του να διατάζει τους φαντάρους.

Πιστεύω ότι, βάσει αυτού του ατυχούς συμβάντος με τους Αλβανούς, πρέπει να δοθεί το έναυσμα στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) να επαναπροσδιορίσει τους κανονισμούς επιλογής έφεδρων βαθμοφόρων στις Ενοπλες Δυνάμεις μας και να εισάγει επίσημα το δίκαιο του αίματος (jus sanguinis) ως αναγκαίο προαπαιτούμενο για την επιλογή τους. Δηλαδή, να έχουν μητέρα ή πατέρα Ελληνα, όπως ακριβώς ορίζεται και ως προαπαιτούμενο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας, βάσει του άρθρου 31 του Συντάγματός μας: «Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εκλεγεί όποιος έχει από πατέρα ή μητέρα ελληνική καταγωγή». Στις ιδιαίτερα περίπλοκες καταστάσεις που ζούμε με γειτονικές εχθρικές χώρες, οφείλουμε να θωρακίσουμε απόλυτα τον Στρατό μας από κάθε είδους αδυναμία.

Newsbreak


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]