Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακάρ: Χρήση των S-400 όπως άλλα μέλη του ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν τους S-300


Η Τουρκία είναι έτοιμη να συζητήσει για τις ανησυχίες των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την τεχνική συμβατότητα των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 και των μαχητικών αεροσκαφών F-35, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας σε επιτροπή του κοινοβουλίου την Πέμπτη, ανέφερε ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να προτείνει τη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας.

Σημείωσε επίσης ότι «το σύστημα των S-400 θα χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει με το σύστημα των S-300, το οποίο υπάρχει σε ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ».

Ο κ. Ακάρ επέμεινε επίσης ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να αντιστέκεται με αποφασιστικότητα στις προσπάθειες εγκλωβισμού της στα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο και στον Κόλπο της Αττάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε τη δοκιμή του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς S-400, στην περιοχή της Σινώπης στη Μαύρη Θάλασσα και απάντησε με σκληρό τρόπο στις αντιδράσεις της Ουάσιγκτον.

Ο Τούρκος πρόεδρος θέλησε να δικαιολογήσει την αγορά του ρωσικού συστήματος, υποστηρίζοντας πως «και η Ελλάδα διαθέτει S-300, δεν κάνει μόνο δοκιμές, τα χρησιμοποιεί. Τους λένε κάτι οι ΗΠΑ; Τους ρωτάνε κάτι; Όχι. Αυτοί οι κύριοι φαίνεται πως ενοχλήθηκαν επειδή είναι ένα οπλικό σύστημα ρωσικής κατασκευής. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι και συνεχίζουμε κανονικά την πορεία μας».






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]