Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Μακρόν «ξυπνάει» την Ευρώπη για την ισλαμιστική τρομοκρατία


Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη σε κοιμητήριο στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Τζέντα. Η έκρηξη προκλήθηκε από ρίψη χειροβομβίδας και σημειώθηκε κατά τη διάρκεια λειτουργίας θρησκευτικής τελετής της «Ημέρας Μνήμης» για Βρετανούς και Γάλλους εκπατρισμένους της Σαουδικής Αραβίας. Μεταξύ των τραυματιών και Έλληνας αστυνομικός, ο οποίος συνόδευε τον πρόξενο της χώρας μας. Στην τελετή παρίστατο οι γενικοί πρόξενοι Γαλλίας, Βρετανίας και Ιταλίας και στρατιωτικοί ακόλουθοι της γαλλικής και της βρετανικής Πρεσβείας.

Όλοι οι ανωτέρω χριστιανοί, αλλά η είδηση υπό το φίλτρο της πολιτικής ορθότητας μεταδόθηκε ως έκρηξη σε «μη μουσουλμανικό κοιμητήριο».

Μια ημέρα πριν στο Αφγανιστάν, με μάλλον προτροπή του πατέρα μιας 33χρονης, Ταλιμπάν την τύφλωσαν επειδή αποφάσισε να δουλέψει. Και μάλιστα όχι σε κάποιο θεωρούμενο ως «κατώτερο» επάγγελμα αλλά ως αξιωματικός της αστυνομίας!

Δυο ημέρες πριν μαθεύτηκε ότι στη Μοζαμβίκη ισλαμιστές μετέτρεψαν γήπεδο σε κόλαση θηριωδίας. Αποκεφάλισαν πάνω από πενήντα άνδρες και παιδιά (χριστιανούς) και στην συνέχεια διαμέλισαν τις σορούς τους. Την Άνοιξη είχαν αποκεφαλίσει άλλα 50 άτομα.

Και στη Σουηδία σύμφωνα με ρεπορτάζ του Jake Simons για την αγγλική Daily Mail, που δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες πριν, η αστυνομία της χώρας βρίσκεται σε απόγνωση, γιατί ειδικά μετά το 2015 έχει σημειωθεί κατακόρυφη αύξηση των βομβιστικών επιθέσεων και των δολοφονιών (το 2015 εμείς στείλαμε στην Ευρώπη πάνω από ένα εκατομμύριο προσφυγομετανάστες, και ο Καμμένος απειλούσε ότι θα γεμίσουμε την Ευρώπη τζιχαντιστές αν δεν μας κάνει τα χατίρια).

Σουηδοί αστυνομικοί αναφέρουν πως μόλις πέντε χρόνια αφότου η χώρα υποδέχτηκε τους μετανάστες με ανοιχτές αγκάλες, εγκληματικές φατρίες από τη μέση Ανατολή, τη βόρειο Αφρική και τα Βαλκάνια, βρίσκονται πίσω από τα αυξανόμενα ποσοστά εγκληματικότητας στις κάποτε ειρηνικές πόλεις.

Μικρές σκόρπιες ειδήσεις των τελευταίων ημερών, στο απόηχο των σφαγών στη Βιέννη, στο Παρίσι και τη Νίκαια, οι οποίες δείχνουν ότι ναι μεν δεν είναι τα 2 δισ. των μουσουλμάνων έτσι, αλλά κάποιοι είναι έτσι στο όνομα της θρησκείας τους.

Χρειάστηκε να αφυπνισθεί ο ρεαλισμός του Μακρόν μετά το Παρίσι, τη Νίκαια και τη Βιέννη, ο οποίος συγκάλεσε μια μίνι Σύνοδο Κορυφής με θέμα την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας, ώστε να αρχίσει η Ευρώπη να δίνει έμφαση στην υπεράσπιση των θεμελιωδών αξιών της.

Στην Σύνοδο μετείχαν ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λαιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, και η Αγκελα Μέρκελ, ως καγκελάριος της προεδρεύουσας χώρας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο Μακρόν αποτύπωσε τη διαχρονική αβελτηρία της ΕΕ, λέγοντας συζητάμε εδώ και πέντε χρόνια για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων, πλέον είναι ώρα για δράση. Ο Μισέλ τόνισε την ανάγκη «κατάλληλης κατάρτισης» στις ευρωπαϊκές αξίες των ιμάμηδων που κηρύττουν στα ευρωπαϊκά ιεροδικασκαλία (σ.σ. από εμάς περιμένουν), και η Λάιεν ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν στις 9 Δεκεμβρίου θα παρουσιάσει μια νέα δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά επεσήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί σημασία και στην πολιτική ένταξης των μεταναστών.

Το θετικό είναι ότι στη Σύνοδο Κορυφής στις 10-11 Δεκεμβρίου, στην ατζέντα έχει προστεθεί και η ισλαμιστική τρομοκρατία. Σύμφωνα με την Καθημερινή, στις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι και η παροχή στις διωκτικές αρχές της στοχευμένης πρόσβασης σε κρυπτογραφημένα δεδομένα επικοινωνιών ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος προτείνει ακόμη και την αναθεώρηση της λειτουργίας της ζώνης Σένγκεν, με πιο στιβαρή αστυνόμευση στο εσωτερικό της και κυρώσεις στα κράτη-μέλη που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Ως τώρα η προτάσεις για κυρώσεις ήταν προς την κατεύθυνση των χωρών που δεν δέχονταν να φιλοξενήσουν μετανάστες (χώρες Βίσεγκραντ).

Κάτι αλλάζει στην Ευρώπη. Οι ελπίδες (και οι καταγγελίες) αριστερών και ακραίων φιλελευθέρων να μην γίνει η Ευρώπη-φρούριο, αποδεικνύονται φρούδες. Η Ευρώπη γίνεται φρούριο και δεν φταίει η ίδια και ο όποιος υποτιθέμενος ρατσισμός της. Την αναγκάζει ο δολοφονικός εξτρεμισμός των «στρατιωτών του Αλλάχ».

Γιάννης Σιδέρης
Liberal






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]