Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να κάνουν ρεσάλτο στο ελληνικό τάνκερ


Θα σταματήσει το Διεθνές Δίκαιο τους Τούρκους, ή θα το παίξουν πειρατές;

Διαστάσεις… θρίλερ παίρνει η υπόθεση της σύγκρουσης του ελληνικού δεξαμενόπλοιου με τουρκικό ψαράδικο σκάφος το πρωί της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Αδάνων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και τα πέντε άτομα που μετέβαιναν στο αλιευτικό.

Ο λόγος είναι ότι επειδή το περιστατικό συνέβη σε διεθνή ύδατα, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, το δικαίωμα διεξαγωγής έρευνας στο πλοίο έχει η χώρα στους νόμους της οποίας υπάγεται αυτό, αφού θεωρείται εθνικό έδαφος (σε ότι αφορά τον καπετάνιο, δικαίωμα έρευνας έχει η χώρα της οποίας είναι υπήκοος ή έχει υψωμένη σημαία το πλοίο). Άρα στην προκειμένη περίπτωση, η Ελλάδα.

Επίσης, όπως αναφέρει το enikos.gr, αφότου η τουρκική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκε με την ανάσυρση όλων των σορών, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, το πλοίο μπορούσε πλέον να συνεχίσει το ταξίδι του, με τους Τούρκους να αναλαμβάνουν την προανάκριση για το αλιευτικό και την Ελλάδα για το τάνκερ.

Οι Τούρκοι γνωρίζοντας τα ισχύοντα, ότι απαγορεύεται δηλαδή να κάνουν οτιδήποτε χωρίς ελληνική άδεια, έστειλαν κλιμάκιο της ακτοφυλακής στο ελληνικό τάνκερ και ζήτησαν από τον καπετάνιο να μετακινήσει το πλοίο λίγο πιο βόρεια, έτσι ώστε να μπει σε τουρκικά ύδατα! Για να μπορούν προφανώς να εισβάλουν στο πλοίο και να συλλάβουν τον καπετάνιο και το πλήρωμα.

Ο Έλληνας καπετάνιος δεν δέχτηκε και σύμφωνα με το enikos.gr, στις προσπάθειες των Τούρκων να τον θέσουν σε περιορισμό στη γέφυρα και να φέρουν εισαγγελέα, αυτός αντέδρασε ειδοποιώντας τις ελληνικές Αρχές και συγκεκριμένα το Υπουργείο Ναυτιλίας (η Ελλάδα μέχρι τότε απούσα…).

Ακολούθως ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο προχώρησε σε όλες τις διαδικασίες για την αποστολή ρηματικής διακοίνωσης στην Τουρκία να σταματήσει άμεσα τις παράνομες ενέργειες στο ελληνικό τάνκερ. Απομένει να δούμε αν θα σεβαστούν τους κανόνες οι Τούρκοι, ή αν θα το παίξουν πειρατές…

Newsbreak






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]