Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ναρκοθηρευτικό του ΠΝ συγκρούστηκε με πλοίο έξω από τον Πειραιά


Έχει πάρει κλίση, σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης


Μεγάλη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς εμπορικό πλοίο συγκρούστηκε με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι ναρκοθηρευτικό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ναρκοθηρευτικό έχει πάρει κλίση, ενώ ήδη έχουν περισυλλεγεί τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

Αρχικά, στην περιοχή είχαν σπεύσει πλοία της ακτοπλοΐας, τα οποία απομακρύνθηκαν από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό που έχουν αναλάβει την επιχείρηση.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύγκρουση.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το φορτηγό πλοίο έβγαινε από τις εγκαταστάσεις της Cosco στο Κερατσίνι και είχε και πλοηγό. Ο προορισμός του φορτηγού πλοίου ήταν το Τσανάκαλε της Τουρκίας.



Οι πρώτες φωτογραφίες από τον τόπο του ατυχήματος αποτυπώνουν το πλοίο με την αρίθμηση M 63 στην πρύμνη. Πρόκειται για το ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ (M63). Ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Vosper Thornycroft στο Southampton της Μ. Βρετανίας. Παραδόθηκε στο Βρετανικό Ναυτικό στις 14 Ιανουαρίου του 1988. Παραδόθηκε στην Ελλάδα από το Βρετανικό Ναυτικό. Η ύψωση της Ελληνικής σημαίας έγινε την 28η Φεβρουαρίου του 2001.


 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]