Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη με θρησκευτικό πόλεμο



«Έχει απασφαλίσει...» έλεγε για τον Ερντογάν πρόσωπο με παραστάσεις του ευρωπαϊκού παιγνίου ισχύος και γνώση των συσχετισμών και των ισορροπιών στις Βρυξέλλες.

Βλέποντάς τον πρόεδρο της Τουρκίας στις καθημερινές του εμφανίσεις και δηλώσεις δεν θέλει και πολύ να καταλάβεις ότι πλέον κινείται έξω από κάθε όριο ευπρέπειας, λογικής και συνεννόησης. Οταν λέει ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έχει ανάγκη εγκεφαλικής θεραπείας, όταν υποστηρίζει ότι η Μεσόγειος του ανήκει, όταν απειλεί ότι θα ξαναρίξει τους Έλληνες στη θάλασσα, όταν προαναγγέλλει πικ-νικ στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, όταν ακούει την κραυγή ενός Τούρκου που δεν έχει να φάει και του πετάει «τσάι της χαράς» ή όταν ισχυρίζεται ότι η Ευρώπη σήμερα συμπεριφέρεται στους μουσουλμάνους όπως οι ναζί στους Εβραίους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν συμπεριφέρεται σαν να είναι... του γιατρού. Δύσκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει τι τρέχει με τον πρόεδρο της Τουρκίας. Εχει ήδη εμπλέξει τον στρατό του σε τέσσερις πολέμους και συνεχίζει απειλώντας ότι θα συντρίψει όποιον δεν γονατίζει μπροστά του.

Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό να καταλάβει κάποιος ότι με έναν τέτοιο Ερντογάν δεν μπορεί να γίνει κανενός είδους διάλογος. Διότι ακόμη κι αυτά που θα μπορούσες να συζητήσεις μαζί του δεν αρκούν στον σουλτάνο. Ούτε χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να καταλήξεις στο συμπέρασμα πως δεν τον απασχολεί το ενδεχόμενο κατάρρευσης της τουρκικής οικονομίας. Τα κουμάντα του ο Ερντογάν τα έχει κάνει οικογενειακώς. Κι αν οι Τούρκοι πεινάνε εκείνος έχει αποθέματα από «τσάι της χαράς» σαν την Μαρία Αντουανέτα που όταν έμαθε ότι ο γαλλικός λαός δεν είχε ψωμί να φάει, απαντούσε «ας φάνε παντεσπάνι, ή... μπριός», όπως φαίνεται ότι ήταν η ακριβής γαλλική έκφραση. Έτσι κι ο Ερντογάν: Πεινάνε οι Τούρκοι; Κανένα πρόβλημα, ας πιουν τσαγάκι της χαράς εμπλουτισμένο με διεγερτικά να πάνε κάτω τα φαρμάκια!

Οταν ένας ηγέτης περιφρονεί τους ίδιους τους πολίτες της χώρας του, μην περιμένετε ότι θα σταματήσει μπροστά σε ικεσίες τύπου Χάικο Μάας που ο καημένος ο Γερμανός πασχίζει φοβισμένα και με αερολογίες να εξηγήσει στην τουρκική ηγεσία ότι πρέπει να αλλάξει τροπάρι. Νομίζετε όμως ότι ο Ερντογάν χαμπαριάζει; Κάθε άλλο!

Για τον Τούρκο πρόεδρο ακόμη και η κατάρρευση της οικονομίας του είναι διαπραγματευτικό χαρτί. Με τον κίνδυνο του κραχ απειλεί τους Ευρωπαίους ότι θα τους πάρει μαζί τους στον πάτο και ότι θα την πληρώσουν οι τράπεζες και οι βιομηχανίες που κάνουν μπίζνες στην Τουρκία.

Ούτε την Αμερική λογαριάζει ο Ερντογάν αντιλαμβανόμενος ότι θα της πάρει καιρό να σηκωθεί από το ντιβάνι της ψυχανάλυσης και της ενδοσκόπησης. Αν συνυπολογίσεις ότι η παγκόσμια κοινότητα, σχεδόν έναν χρόνο τώρα, δεν μπορεί ακόμη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία με τον κορωνοϊό (και δεν εννοώ το εμβόλιο ή κάποιο φάρμακο, έστω κάποιου είδους παγκόσμια συμφωνία για αναστολή στις μετακινήσεις, καθολικό λοκ ντάουν παντού ή άλλα δραστικά μέτρα για ένα διάστημα 14 ημερών σε όλο τον πλανήτη) αντιλαμβάνεσαι ότι ο Ερντογάν βρίσκει και τα κάνει!

Το τελευταίο τριήμερο ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη με τζιχάντ! Με ποια αφορμή; Επειδή οι Γάλλοι αντέδρασαν στον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί από έναν 18χρονο τζιχαντιστή Τσετσένο. Κι επειδή ο Μακρόν -ως αντίδραση- έκλεισε ένα τζαμί και κάποιοι Γάλλοι δήμαρχοι ανήρτησαν γελοιογραφίες του Σαρλί Εμπντό! 

Κι ο Ερντογάν έφτασε στο σημείο να πει ότι οι Ευρωπαίοι φέρονται στους μουσουλμάνους όπως οι ναζί στους Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου! 
Τι κάνει πάλι ο σουλτάνος; Απλό μου φαίνεται: Απειλεί τους δυτικούς ότι θα ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου καλώντας σε εξέγερση τους μουσουλμάνους μετανάστες που ζουν στην Ευρώπη. 

Αν ρωτάτε πώς θα αντιδράσει η ΕΕ, η απάντηση είναι εύκολη: 
Βλέπετε πολλά σημάδια ότι η Μέρκελ ξυπνάει; 
Ανιχνεύετε πολλά δείγματα συνεννόησης ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν εμπορικές συναλλαγές με την Τουρκία; 
Ή μήπως οι δυτικοί -στο σύνολό τους- συνεχίζουν να χαϊδεύουν τον Ερντογάν λησμονώντας ότι η σιωπή είναι συνενοχή και ότι η στάση τους αποθρασύνει την Τουρκία;

Μάκης Πολλάτος
Πρώτο Θέμα




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]