Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο τρόμος των ΗΠΑ να "πάρει" ο Πούτιν την Τουρκία




Πάνε δύο εβδομάδες απ’ όταν η Τουρκία ενεργοποίησε τους ρωσικούς S-400, αλλά οι ΗΠΑ ακόμα το… εξετάζουν
«Είναι βέβαιο ότι κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία θα παραμείνει στο δυτικό στρατόπεδο. Το να την αποκλείσουμε δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός, εκτός της Ρωσίας»
Αυτή η άποψη του υπεύθυνου Αμυντικών Θεμάτων του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Κλαρκ Κούπερ, σε ερώτηση για τους S-400 και τις… εξαφανισμένες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, λέει όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να καταλάβει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πειράξει κανείς τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Συνεχίζουν να θέλουν τους S-400. Οι κυρώσεις φυσικά εξετάζονται», είπε ο Κούπερ κι ενώ οι δοκιμές των S-400 έγιναν πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες… Αλλά στις ΗΠΑ… εξετάζουν ακόμα.

Ο Κούπερ διευκρίνισε πως η Ουάσιγκτον είχε ενημερώσει, από τον προηγούμενο χρόνο, την Τουρκία ότι η «κόκκινη γραμμή» που δεν θα έπρεπε να παραβιάσει (σ.σ. και που την παραβίασε τι έγινε δηλαδή;) θα ήταν η ενεργοποίηση των S-400: «Έχουμε ξεκάθαρα πει στην Άγκυρα ότι το να δοκιμάσει τους S-400 θα ήταν απολύτως απαράδεκτο».
«Σήμερα, οι προσπάθειες συνεχίζονται για να πεισθεί η Τουρκία να μην καταστήσει λειτουργικούς τους S-400. Αφήστε τους στην άκρη, απενεργοποιήστε τους. Όμως, μην τους ενσωματώσετε για να τους κάνετε λειτουργικούς», 
είπε σαν να παρακαλάει ο Αμερικανός και υπογράμμισε ότι η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποφύγει τη ρήξη με την Τουρκία.

Πουλάνε τρέλα οι Αμερικανοί και η κίνηση του Ερντογάν με τους S-400 τους εξέθεσε ανεπανόρθωτα. Ο σουλτάνος έδειξε ότι δεν μπλοφάρει, αντίθετα με τις ΗΠΑ οι οποίες όχι μόνο δεν τηρούν τις αποφάσεις που έχουν λάβει (σ.σ. κυρώσεις), αλλά μοιάζουν και σαν… τρομαγμένες κότες μπροστά στο ενδεχόμενο να πάρει ο Πούτιν την… πολύτιμη Τουρκία τους.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]