Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το χρέος της καγκελαρίου απέναντι στον σουλτάνο



Το 1936 εισήλθε ο Χίτλερ παράνομα στην αποστρατιωτικοποιημένη από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών ζώνη του Ρουρ. Το 1937 πραγματοποιεί τον επονείδιστο βομβαρδισμό της Γκερνίκα. Το 1938 προσάρτησε την Αυστρία. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, με τη Συμφωνία του Μονάχου, προσάρτησε τη Σουδητία, λίγο αργότερα κατέλαβε και προσάρτησε ολόκληρη την Τσεχοσλοβακία και το 1939 «εισήλθε» στην Πολωνία. Οι Δυτικές Δυνάμεις δέχονταν παθητικά τις ενέργειες αυτές. Ο Τσάμπερλεϊν επέστρεψε στο Λονδίνο με «Συνθήκη Ειρήνης». Οταν έφτασε πλέον ο κόμπος στο χτένι, και στην ηγεσία της Μεγάλης Βρετανίας βρέθηκε ο Τσώρτσιλ, επιτέλους κάποιος σταμάτησε τον δρόμο του Χίτλερ.

Παγκόσμιος Πόλεμος, εκατομμύρια νεκροί, αναρίθμητες καταστροφές και ανείπωτος πόνος. Οταν η κατεστραμμένη Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων, ζήτησε «συγγνώμη» και υποσχέθηκε «Nie wieder», ήτοι «Ποτέ ξανά».

Τι διαφορετικό κάνει τώρα ο Ερντογάν; Εισέβαλε στην Κύπρο και παραμένει, σφάζει τους Κούρδους και τους αποκαλεί «τρομοκράτες». Ενισχύει το ISIS και όλοι σιωπούν, εισβάλλει και ερημώνει το Αφρίν και τη Βόρεια Συρία, δέχονται την παρέμβασή του ως επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», αγοράζει και ενεργοποιεί S-400 και ο ανεκδιήγητος Στόλτενμπεργκ «λυπάται».

Δεν σέβεται τίποτα, ούτε νόμο, ούτε δίκαιο, ούτε ηθική. Δεν σέβεται ούτε την Αγία Σοφία, ούτε τη Μονή της Χώρας. Εκβιάζει την Κύπρο, καταπατεί την κυπριακή ΑΟΖ, εισβάλλει στα Βαρώσια και τον ανέχονται. Παραβιάζει το εμπόριο του ΟΗΕ και μεταφέρει όπλα, στέλνει τζιχαντιστές και εξοπλισμό στη Λιβύη, για να την κάνει προτεκτοράτο του και να αρπάζει τα πετρέλαια χωρίς τέλος και η Ε.Ε. αποφασίζει την επιχείρηση… «Irini»! Και ήρθε η σειρά των Αρμενίων. «Μια φορά γενοκτόνος, πάντα γενοκτόνος». Σε λίγο έρχεται η δική μας η σειρά. Μέχρι τον Γενάρη θα το επιχειρήσει.

Ερωτώ: Και τι θα κάνει η Ε.Ε. και κυρίως η Γερμανία της κυρίας Μέρκελ; Μας διέλυσε με τα μνημόνιά της, μας προσέβαλε με τα «δάκτυλα» και τις «stupid» του Σόιμπλε. Μας κατέστρεψε οικονομικά και μας απαγόρευσε να συντηρήσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις μας, όταν οι Τούρκοι κατασκεύαζαν τανκς, drones και πολεμικά πλοία, εν μέρει και με δικά της κεφάλαια. Και τώρα τα Leopard της βρίσκονται στην Κύπρο και ναυπηγεί υποβρύχια 214 για να… «υπερασπίσει» την Ε.Ε. στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Και τι κάνετε εσείς, κυρία Μέρκελ; Τους ανέχεστε και εμποδίζετε και τις άλλες χώρες της Ε.Ε. να μην επιβάλουν κυρώσεις; Τους υποστηρίζετε εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου, μελών της Ε.Ε.; Μήπως σας έχει γοητεύσει ο Ερντογάν με τα «καθρεφτάκια» που σας χαρίζει και εσείς χαριεντίζεστε; Και σας μάρανε ο Λουκασένκο. Γιατί; Μήπως η «Δημοκρατία» του Ερντογάν είναι καλύτερη από τη Λευκορωσία, ή μήπως οι τουρκικές φυλακές δεν θυμίζουν πια το «Εξπρές του Μεσονυκτίου»;

Επ’ ευκαιρία πρέπει να θυμίσετε στον φίλο σας τον Ερντογάν, το 1940, όταν ο Μουσολίνι μας κατηγορούσε, μας εξευτέλιζε, έφτασε στο σημείο να τορπιλίσει την «Ελλη» στο λιμάνι της Τήνου την ημέρα εορτής της Παναγίας και νόμιζε ότι θα μας καταλάβει μέσα σε μία εβδομάδα. Θυμίστε του ακόμα, ότι όταν ήρθε η ώρα, τους τσακίσαμε στα βουνά της Βορείου Ηπείρου. «Ευτυχώς» τον έσωσε ο Χίτλερ από τον παγκόσμιο διασυρμό, με την ύπουλη επίθεσή του τον Απρίλη του 1941. Ας ζυγίσει αυτά ο Ερντογάν, γιατί όλα έχουν ένα όριο. Αυτή τη φορά όλοι οι Ελληνες είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι, και αν τολμήσει να μας επιτεθεί ύπουλα θα τον τσακίσουμε.

Σας ερωτώ, κυρία Μέρκελ: Γιατί δεν μας πληρώνετε τις επανορθώσεις και το υπόλοιπο του αναγκαστικού κατοχικού δανείου; Ο Χίτλερ τουλάχιστον μας ξεπλήρωσε ορισμένες δόσεις του. Γιατί δεν μας πληρώνετε τις υπόλοιπες;

Τελειώνω με την υπόσχεση της χώρας σας «Nie wieder» και σας καλώ να τηρήσετε τουλάχιστον την ηθική υποχρέωση του γερμανικού λαού και του γερμανικού κράτους –διότι τα έθνη και τα κράτη έχουν συνέχεια– και να πράξετε το χρέος σας:

Σταματήστε επιτέλους τον Ερντογάν τώρα.

Δρ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου
Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου
Εταιρειών Μηχανικής


ΥΓ.: Το παρόν κοινοποιείται στην καγκελάριο Μέρκελ διά της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]