Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαινόμενος ο Ερντογάν, προαναγγέλει γεωτρήσεις


«Ανύπαρκτη» η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου, ξεκινάμε γεωτρήσεις

«Ανύπαρκτη» χαρακτήρισε τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει κανονικά τις έρευνές στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς «η Ελλάδα δεν κράτησε την υπόσχεσή της σχετικά με τα ενεργειακά» στην περιοχή. Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Άγκυρα είχε σταματήσει τις προσπάθειες για εντοπισμό υδρογονανθράκων μετά από αίτημα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ωστόσο, προανήγγειλε νέες έρευνες, μετά τη συμφωνία.

Ανέφερε ακόμη ότι η Ανγκελα Μέρκελ του είχε ζητήσει για 3 με 4 εβδομάδες να παγώσουμε τις έρευνες, και όπως είπε εγώ της είπα ότι δεν τους εμπιστεύομαι (σσ υπονοώντας την Ελλάδα) αλλά αν το ζητάς εσύ θα το κάνω. Και ακολούθως τόνισε ότι εμείς θα συνεχίσουμε τις έρευνες και τις γεωτρήσεις, καθώς όπως φαίνεται ο Τούρκος Πρόεδρος θεωρεί ότι οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν.

«Δεν υπάρχει λόγος συζήτησης μ’ αυτούς που δεν έχουν δικαιώματα, ιδιαίτερα σε θαλάσσιες ζώνες. Συνεχίζουμε αποφασιστικά τη συμφωνία μας με τη Λιβύη», δήλωσε ο Ερντογάν.


Υπενθυμίζεται πως χτες η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία με την Αίγυπτο, για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Η συμφωνία αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική διευθέτησης διμερών εκκρεμοτήτων, οικοδόμησης συμμαχιών με τρίτους με τρόπο που προωθεί τα εθνικά συμφέροντα, στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου. Παράλληλα, με τη συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου επιβεβαιώνεται η ακυρότητα του Τουρκο-Λιβυκού Μνημονίου.

Ο Ν. Δένδιας μετέβη αιφνιδιαστικά και με μυστικότητα στο Κάιρο με στόχο την τυπική ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την υπογραφή της πολυπόθητης συμφωνίας ,η οποία θα αποτελέσει ένα σημαντικό διαπραγματευτικό όπλο της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας και ένα ισχυρό ισοδύναμο τετελεσμένο απέναντι σε αυτό που επιχείρησε η Τουρκία με το τουρκολυβικό Μνημόνιο.

Ο Ν. Δένδιας, ο οποίος στο τελευταίο ταξίδι του στο Κάιρο στις 18 Ιουνίου, κατά το οποίο συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Σίσι και κατά το οποίο είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση των ομάδων εμπειρογνωμόνων, είχε παρουσιάσει μια προωθημένη πρόταση, η οποία ικανοποιούσε πολλές από τις απαιτήσεις της αιγυπτιακής πλευράς. Από εκείνη την στιγμή υπήρξε ανταλλαγή παρατηρήσεων και αντιπροτάσεων μέχρις ότου υπάρξει σύγκληση αργά χθες το βράδυ, οπότε φάνηκε ότι η Συμφωνία είναι κοντά και άναψε έτσι το πράσινο φως για την μετάβαση του Ν. Δένδια στην Αίγυπτο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]