Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

O Σάρατζ καταδικάζει την συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου


Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης Σάρατζ στη Λιβύη προκάλεσε η συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών που υπέγραψε η Ελλάδα με την Αίγυπτο. Δια μέσου του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Mohamed Elgeblawi, η Λιβύη αναφέρει πως “δεν θα επιτρέψει παραβιάσεις των θαλάσσιων δικαιωμάτων της”.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης απορρίπτει τη συμφωνία, λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα μέρος να σφετεριστεί τα θαλάσσια δικαιώματα της Λιβύης. Ο Mohamed Elgeblawi στο λογαριασμό του στο Twitter αναφέρει πως “κανείς δεν πρέπει να παραβιάζει τα θαλάσσια δικαιώματά μας και επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να εφαρμόσουμε το Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί με την Τουρκία“. “Η Λιβύη προτρέπει τα κράτη που συνορεύουν με τη Μεσόγειο να ενεργούν σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου”, τόνισε επίσης ο Αλ-Καμπλάουι, παραβλέποντας πως η Λιβύη είναι η πρώτη (μετά την Τουρκία) χώρα που έχει παραβιάσει εξώφθαλμα το Διεθνές Δίκαιο των Θαλασσών και έχει καταδικαστεί από ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο...



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]