Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ασφυκτικό «πρέσινγκ» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε ΜΚΟ σχετικές με το μεταναστευτικό


Για τα καλά «στο μάτι» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) έχουν μπει οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εμπλέκονται με το μεταναστευτικό στη χώρας μας.

Οι έλεγχοι (που ξεκίνησαν τον Μάιο) συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς από μικτές ομάδες ελέγχου της ΕΑΔ και της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή εξειδικευμένων στελεχών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος των οριζόντιων ελέγχων, πριν από λίγες ημέρες έγινε σχετική.. επίσκεψη στην έδρα ΜΚΟ στον Χολαργό Αττικής, καθώς και στις εγκαταστάσεις της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Καστοριά, ώστε να εξακριβωθεί η συμμόρφωση των συγκεκριμένων ΜΚΟ με το θεσμικό πλαίσιο ίδρυσης, λειτουργίας και χρηματοδότησής τους.


Πιο συγκεκριμένα, στην Καστοριά, όπως ενημερώνει η ΕΑΔ:

1. Διενεργήθηκε επισκόπηση και συλλογή των λογιστικών, φορολογικών και λοιπών στοιχείων λειτουργίας και διαχείρισης.

2. Κατεγράφησαν οι φιλοξενούμενοι ανήλικοι (31 άρρενες ηλικίας 12-18 ετών) καθώς και οι παρόντες -8- εργαζόμενοι (εκ των -21- συνολικά δηλωθέντων απασχολουμένων).

3. Συγκεντρώθηκαν στοιχεία και ελέγχθηκε η τήρηση των όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας της εν λόγω Δομής φιλοξενίας (τεχνικές προδιαγραφές κτηρίων και ζητήματα ασφάλειας, συνθήκες υγιεινής, τήρηση μέτρων προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του SARS COV2)

4. Ελέγχθηκε η διαδικασία παραπομπής, υποδοχής και αποχώρησης των φιλοξενουμένων από τη δομή και εν γένει η υλοποίηση των απαιτήσεων των σχετικών τεχνικών δελτίων των παραπάνω.

5. Ενεργήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος της πληρότητας των στοιχείων των ατομικών φακέλων των παρόντων, καθώς και αποχωρησάντων ανηλίκων

6. Συντάχθηκε λεπτομερής Έκθεση Αυτοψίας, σχετικά με: α) λειτουργικές προδιαγραφές, β) χρησιμοποιούμενους χώρους και γ) υλικοτεχνικό εξοπλισμό της Δομής.

7. Κατεγράφησαν ελλείψεις σε αντισηπτικά, μάσκες, υγρά σαπούνια κ.λπ., που προβλέπονται από τις διατάξεις για την προστασία από την πανδημία του COVID-19.

Οι ελεγκτές θα προχωρήσουν σε διασταυρωτικές επαληθεύσεις των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από την ΜΚΟ, με τα τηρούμενα στοιχεία στις δημόσιες βάσεις δεδομένων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]