Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στη Μεσόγειο


Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε συνάντηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

"Είναι η ελληνοκυπριακή διοίκηση και η Ελλάδα – όχι η Τουρκία – που αυξάνουν την ένταση στη Μεσόγειο, αγνοώντας την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους", ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Δήλωσε επίσης πως η λύση στη διένεξη της Τουρκίας με την Ελλάδα σχετικά με τις ενεργειακές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση και πως η Άγκυρα δεν επιδιώκει οποιεσδήποτε "περιπέτειες" στην περιοχή.

Απευθυνόμενος στα μέλη του κυβερνώντος κόμματός του, του AKP, ο Ερντογάν κάλεσε την Αθήνα να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας. "Ο δρόμος προς μια λύση στην ανατολική Μεσόγειο είναι μέσω του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης. Δεν επιδιώκουμε οποιεσδήποτε αχρείαστες περιπέτειες ούτε εντάσεις", τόνισε.

Υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι "καμία χώρα ή εταιρεία δεν μπορεί να πραγματοποιήσει έρευμες σε δικές μας περιοχές χωρίς την έγκριση μας".

Στο στόχαστρο του Τούρκου προέδρου βρέθηκε και πάλι το Καστελλόριζο. Το επιχείρημα για μια ζώνη 40.000 τετραγωνικών χλμ. μέσω ενός νησιού περίπου μόλις 10 τετραγωνικών χλμ. "είναι γελοίο και αβάσιμο", δήλωσε.


Επικοινωνία με Μέρκελ-Μισέλ

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως θα συνομιλήσει εντός της ημέρας με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για να επιχειρήσει να κατευνάσει τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

"Σήμερα θα έχω συνομιλία με την κυρία Μέρκελ και τον κύριο Μισέλ", δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα προς τα μέλη του κυβερνώντος κόμματός του.

"Η λύση στην ανατολική Μεσόγειο περνά από τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις", δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ωστόσο πως η Άγκυρα "δεν θα αφήσει καμιά χώρα να καταπατήσει τα δικαιώματά της".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]