Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία κίνδυνος για όλες τις χώρες της Αν. Μεσογείου


Η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες της χώρες της περιοχής μας, κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα, κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις συναντήσεις του στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.
Ξεκάθαρη τοποθέτηση

Σε δήλωσή του μετά τις επαφές του στο Ισραήλ, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσει την ισραηλινή πλευρά για την ξεκάθαρη δήλωσή της και τοποθέτησή της στο θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, διαμηνύοντας ότι διανύουν την καλύτερη περίοδο τους.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του και είπε πως του μετέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.


EastMed

Εκτός από την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Δένδιας είχε εκτεταμένες συνομιλίες αρχικά με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό της χώρας για ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, με έμφαση στον αγωγό EastMed.

Επίσης, συζήτησαν για τη διμερή οικονομική συνεργασία και τις ευκαιρίες που ανοίγονται, είτε στο διμερές είτε στο πολυμερές πλαίσιο, ανάμεσα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στις ΗΠΑ, σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως επισήμανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Δένδια έχει ως εξής:

«Είχα την χαρά σήμερα να γίνω δεκτός από τον Πρωθυπουργό, τον κ. Netanyahu, και να του μεταφέρω μήνυμα του Πρωθυπουργού, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως επίσης και να έχω εκτεταμένες συνομιλίες με τον συνάδελφό μου και φίλο μου, τον κ. Gabi Ashkenazi.

Μου δόθηκε, έτσι, η ευκαιρία να ευχαριστήσω την ισραηλινή πλευρά για την ξεκάθαρη δήλωσή της και τοποθέτησή της στο θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατέστησα σαφές στους Ισραηλινούς συνομιλητές μου ότι η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες τις χώρες της περιοχής μας, κίνδυνο για την ασφάλεια και σταθερότητα.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να αναφερθούμε στα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας και στον East Med.

Ακόμα, στην οικονομική συνεργασία των χωρών μας και στις ευκαιρίες που ανοίγονται, είτε στο διμερές πλαίσιο είτε στο πολυμερές πλαίσιο, ανάμεσα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε άλλες χώρες της περιοχής.

Οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ εμβαθύνονται, αναπτύσσονται.

Τριάντα χρόνια μετά την αναγνώριση από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τη δημιουργία σχέσεων πλήρους διπλωματικής αναγνώρισης, οι σχέσεις της Ελλάδας και του Ισραήλ διανύουν την καλύτερη περίοδό τους».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]