Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρκελ: Τουρκία”über alles”


Αν και η Άνγκελα Μέρκελ απαξιώνει να μιλήσει η ίδια, προσωπικά, για το μέγα παγκόσμιο θέμα, το οποίο προκαλεί όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα και αφορά την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, εδέησαν να μιλήσουν για την Αγιά Σοφιά, προφανώς εκ μέρους της, ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ραίνερ Μπρόιλ, με δηλώσεις οι οποίες, δυστυχώς, απευθύνονται περισσότερο σε “ηλίθιους” παρά σε νοήμονες πολίτες.

Έτσι οι Ζαίμπερτ και Μπρόιλ αφού εξέφρασαν τη λύπη τους για την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της Τουρκίας, σχετικά με την Αγιά Σοφιά (παρασιώπησαν ότι η σχετική απόφαση ήταν του Ταγίπ Ερντογάν), τόνισαν ότι το Βερολίνο αντιμετωπίζει την όλη υπόθεση ως ένα “πολιτιστικό ζήτημα” και όχι ως πολιτικό θέμα που αφορά τις “πολιτικές” σχέσεις των δύο χωρών ή ακόμα την “πολιτική αντιπαράθεση” ανάμεσα σε κράτη!

Οι δηλώσεις αυτές των υψηλών Γερμανών αξιωματούχων είναι πρωτοφανείς στη γελοιότητα τους και το μόνο που επιβεβαιώνουν με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο, είναι το κατάντημα μιας Ε.Ε στην οποία ηγείται αυτή η Γερμανία.


Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι τα ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό, την διατήρηση και διάσωση παγκόσμιων πολιτιστικών συμβόλων, όπως είναι η Αγιά Σοφιά, είναι κατεξοχήν πολιτικά ζητήματα και μάλιστα μείζονος διεθνούς σημασίας, αφού σύμφωνα με τον ΟΗΕ και με τις ρυθμίσεις της UNESCO, η τύχη αυτών των παγκόσμιων πολιτιστικών συμβόλων και μνημείων, δεν αφορά μόνο το κράτος στο οποίο βρίσκονται αλλά και όλη τη διεθνή κοινότητα, η οποία, χωρίς να παραβιάζει την κυριαρχία του οποιουδήποτε κράτους, έχει λόγο για την προστασία τους.

Δυστυχώς οι κατάπτυστες αυτές και πρωτοφανείς τοποθετήσεις της γερμανικής κυβέρνησης δεν είναι καθόλου μεμονωμένες αλλά είναι χαρακτηριστικές του πνεύματος και του κλίματος που κυριαρχεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνουν και τα συμπεράσματα του χθεσινού Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, αποτελέσματα που τα χαρακτηρίζαν ανούσια ευχολόγια, κοροϊδίες και αυταπάτες για την στάση του σημαντικού εταίρου, όπως ονόμασε ο ΥΠΕΞ της Ε.Ε, Ζοζέπ Μπορέλ, την Τουρκία.

Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι για την Γερμανία και την Ε.Ε η Τουρκία διαθέτει μια ιδιόμορφη ασυλία για όσα παράνομα, αυθαίρετα και επιθετικά πράττει στην περιοχή μας, πράγμα που θα το πληρώσουν πανάκριβα η ειρήνη, η ασφάλεια και όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]