Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αν χάσει τις επόμενες εκλογές ο Ερντογάν;


Τούρκοι φίλοι μου, ανέκαθεν υποστήριζαν ότι δεν πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τα όσα πράττει. Οι ίδιοι τον θεωρούν αγράμματο και τραμπούκο

Με τις κινήσεις του τα τελευταία χρόνια, ο Ερντογάν έχει υποβαθμίσει τον ρόλο του Κεμάλ στη δημιουργία του τουρκικού κράτους. Ένα κράτος, το οποίο από την ίδρυσή του, πάσχισε να προσκολληθεί στην Ευρώπη. Ο Κεμάλ ίδρυσε κοσμικό κράτος. Ο

Αλίμονο όμως! Ο Ερντογάν αμφισβητεί ανοικτά πλέον τον Κεμαλισμό. Εκ των πραγμάτων, θα προχωρήσει σε κινήσεις, άλλοτε εντυπωσιασμού και άλλοτε ουσίας, ώστε να ανατραπεί η πρότερη κοσμική Τουρκία. Προφανώς, η μακρόχρονη προσπάθεια της Τουρκίας να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία και έληξε άδοξα, έχει ενισχύσει τον Ερντογάν, αφήνοντας του χώρο να απομακρυνθεί από κάθε μορφή ευρωπαϊσμού.


Τούρκοι φίλοι μου, ανέκαθεν υποστήριζαν ότι δεν πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τα όσα πράττει. Οι ίδιοι τον θεωρούν αγράμματο και τραμπούκο.

Στα δημοκρατικά κράτη, υπάρχει η ελπίδα ανατροπής της καθεστηκυίας πολιτικής πραγματικότητας, μέσω των εκλογών.

Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να μας ανησυχεί είναι αν και με ποιον τρόπο θα ενισχυθεί η μετριοπαθής πολιτική των φίλο-δυτικών, κοσμικών κομμάτων της Τουρκίας. Αν χάσει τις εκλογές ο Ερντογάν, πιθανότατα θα ανατραπούν κάποιες εκ των ατυχών αποφάσεών του. Θα βρεθούμε με πολιτικούς που θα μπορούμε να συνομιλήσουμε σε πολιτισμένα πλαίσια.

Αλήθεια όμως, πώς θα αντιδρούσε ο Ερντογάν αν προέβλεπε την απομάκρυνσή του μέσω εκλογών;

Πιθανότατα, όχι με κατεβασμένα χέρια...

Ρόμπερτ Πεφάνης
Έθνος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]