Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Θλίβομαι με τις δηλώσεις Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά


Τη θλίψη του για τις δηλώσεις και τα σχέδια του πρόεδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, εξέφρασε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post. «Είμαι θλιμμένος και συγκλονισμένος που ένα σύμβολο 1.500 ετών αντί να μας ενώνει, μας χωρίζει», τονίζει.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Πατριάρχης διερωτάται «Τι μπορώ να πω ως Χριστιανός κληρικός και Έλληνας Πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη;» για τις εξελίξεις αυτές, με το δημοσίευμα να σημειώνει ότι «όλα αυτά καθιστούν στενόχωρο το ζήτημα της Αγίας Σοφίας»


Και συνεχίζει: είναι μία μάχη ενάντια στον χρόνο, «με μια χούφτα Έλληνες να έχουν απομείνει στην Τουρκία, πόσο καιρό μπορούν να επιβιώσουν οι άδειες εκκλησίες» και κάνει μια ιστορική αναδρομή στην φθίνουσα παρουσία του ελληνισμού στην Πόλη, παραθέτοντας στο τέλος τα λόγια του Πατριάρχη: «Επιβιώσαμε για 17 αιώνες. Και θα μείνουμε για πάντα εφόσον ο Θεός το επιθυμεί».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]