Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα όμορφα όνειρα άγρια καίγονται στην Εξωτερική πολιτική μας...


Πιάσ' τ' αυγό και κούρεφ' το είναι η κατάσταση στην Εξωτερική πολιτική μας. Και δεν είναι διαπίστωση γκρίνιας αυτή αντιπολιτευτικά χρωματισμένη. Πολύ περισσότερο δεν είναι κινδυνολογική. Δεν είναι ο ρεαλισμός του ανέφικτου, αλλά ο ρεαλισμός της ωμής αλήθειας και της λογικής.

Το μήνυμα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών απ' την Αττάλεια ήταν σαφές για την Ελλάδα και αρκούντως κρυπτογραφικό για τις προθέσεις της δικής μας κυβέρνησης (που ήταν άδηλες ως χθες τουλάχιστον):

- ... Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία... Ό,τι δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε με λόγια, τώρα το λέμε με τις πράξεις μας. Με τα πλοία μας και τις συμφωνίες μας... Θέλουμε μελλοντικά να συνεχίσουμε μονόπλευρες ενέργειες; Όχι . Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους και με την Ελλάδα...

Η Αθήνα δεν έκρινε, ως φαίνεται, σωστό να αφήσει τον Μεβλούτ να περιμένει και ανταποκρίθηκε σε χρόνο ρεκόρ θετικά στην πρόκληση- πρότασή του δια στόματος Χατζηδάκη:

- Εάν η Τουρκία θέλει μια συμφωνία παρόμοια με εκείνην που έχουμε συνάψει με την Ιταλία, είμαστε εδώ για να την συζητήσουμε..., είπε ο πάντα διαλλακτικός υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

- Είδατε που σας λέγαμε; θα βγουν τώρα να πουν οι γνωστές φιγούρες του ενδοτισμού που πνέουν μένεα εναντίον των κριτικών φωνών της Εξωτερικής πολιτικής μας, γιατί της αποδώσαμε κακές προθέσεις. Ο Τσαβούσογλου κάνει επίθεση φιλίας σ' εμάς, στην Ελλάδα, και εμείς καλώς ανταποκριθήκαμε. Είναι επίθεση διαλόγου για την Ειρήνη που είναι το ζητούμενο, όμοια με εκείνη που είχε κάνει κι ο Βενιζέλος με το γράμμα που έγραψε τότε (1932) για τον Κεμάλ, όταν ζητούσε απ' την επιτροπή Νόμπελ να του δοθεί το βραβείο Ειρήνης...

''Πόσο ασύγκριτο δέλεαρ είναι αυτό το βραβείο, άραγε;'', αναρωτιέμαι προς στιγμή καχύποπτα, ''για να ρισκάρουν να θυσιάσουν δυο πρωθυπουργοί κομμάτια της Ελλάδας στην ποδιά των Σκοπίων και της Τουρκίας...''


Μα έρχομαι γρήγορα στα σύγκαλά μου και βλέπω την κίνηση του Τούρκου ΥΠΕΞ ως φυσιολογική, μέσα στα πλαίσια της Δημόσιας Διπλωματίας που έχει σαν θεατές τους λαούς των δύο χωρών και τους δικούς μας ''Συγκλητικούς'' και ''πεφωτισμένους της διανόησης'', οι οποίοι βιάζονται και αγωνιούν στην προσπάθειά τους να δώσουμε δίκαια στους Τούρκους, για να πάμε σε... δεύτερες Πρέσπες!!!..

Βιάζονται να μας δουν, ουσιαστικά, να βάζουμε το κεφάλι μας στο στόμα του λύκου, για να έχουμε το δικαίωμα αύριο να κάνουμε διάλογο μαζί τους στο Τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

- Αν το καλοσκεφτείτε, δε ζητούν και πολλά..., θα μου έλεγε κάποιος δικός τους, λογαριάζοντας πως είναι ελάχιστες οι απώλειες αν - απ' τις πάνω από 147 βραχονησίδες και μικρονησίδες που μας ανήκουν - δώσουμε μερικές ακατοίκητες, έξτρα απ' το δώρο των μικρών κατοικήσιμων, τις οποίες ''δεν πειράζει και αν τις χάσουμε, αφού θα μας μείνουν άλλες τόσες '', όπως είχε πει αψήφιστα από βήματος της Βουλής ο αρχαιολάτρης - υποτίθεται - π. ΥΦΕΠΘ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζουράρις...

Να θυσιάσουμε ως Ιφιγένειες του 21ου αιώνα τους Φούρνους, το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι, την Παναγιά και τις Οινούσσες, γιατί - αν και ελληνικά αρχαιόθεν -''κοιτάζουν'' στις ακτές της Ανατολίας, οπότε (σύμφωνα με τη ''θεωρία εγγύτητας'' της Τουρκίας) ανήκουν δικαιωματικά σε αυτήν...

''Αυτά θα εννοούσε η Ντόρα'', σκέφτομαι, ''όταν μας έλεγε τον περασμένο Απρίλιο πως η προσφυγή μας στη Χάγη θα φέρει πιθανόν απώλειες κάποιων νησιών, που πρέπει να θυσιάσουμε για να σώσουμε τα μεγάλα...''

Τα μισόλογα, οι υπαινιγμοί και τα ψευτοδιλήμματα των φιλελεύθερων και εθνομηδενιστών ''κομφορμιστών'' αφορούσαν και αφορούν αυτά, συνεπώς, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Όπερ σημαίνει ότι είμαστε αρκούντως επιρρεπείς - και επί της παρούσης κυβέρνησης - ώστε να διαμορφώσουμε κλίμα προσέγγισης με την Τουρκία επί τη βάσει του αιτήματός της για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Κάτι που θα αφαιρέσει, ασφαλώς, από μας τους ''μοναχοφάηδες'' και ''μαξιμαλιστές'' το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας (Αρ 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ) για να τα υπερασπιστούμε. Με αποτέλεσμα να παραδοθούν - αργά ή γρήγορα - αυτά στο έλεος του... Αλλάχ, που εκπροσωπείται προς ώρας από τον Τούρκο ''σουλτάνο''...

Αν δεν το ξέρατε, αυτό λέγεται ''συμβιβασμός'' για χάρη της Ειρήνης ή, άλλως πώς, μοιρασιά του Αιγαίου με βάση την Ερντογανική στρατηγική της ''Γαλάζιας Πατρίδας'', που απαιτεί win-win ''συμφωνίες'' με την Ελλάδα, οι οποίες θα προσαρμόζονται στην τουρκική φιλοσοφία του καζάν-καζάν: ''Ή θα πάρουμε και εμείς μερίδιο σε ό,τι βρείτε στο Αιγαίο, ή δεν θα πάρει κανείς''...

Προβληματίζεστε; Μα γιατί; Είναι η ''αρχή του Καραγκιόζη'' αυτή που εφαρμόζει με στρατιωτική πειθαρχία ο Ταγίπ Ερντογάν και είναι αποδεκτή, ως φαίνεται, από κάποιους δικούς μας: τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας…. μισά – μισά!..

Αλάνθαστη μέθοδος για να διασφαλίσουμε την Ειρήνη, όπως την ονειρεύεται ο αδελφός της Ντόρας και οι συν αυτώ διακομματικοί ομοϊδεάτες του!.. Βέβαια!.. Και πού ξέρετε, αύριο-μεθαύριο - στο όνομα, δήθεν, αυτής - μπορεί να δώσουμε τη Θράκη, την Κρήτη και τα 12 νησιά (όχι βραχονησίδες και ''μικροπράγματα'') που διεκδικούν απ' τον περασμένο Μάιο 100 ΜΚΟ της Τουρκίας, ενόψει της προσφυγής μας στη Χάγη, που είναι εθελούσια, αυτοπροτεινόμενη και αυτοκτονική.

Έτσι θα ησυχάσει το κεφαλάκι μας απ' την γκρίνια και τις απειλές των εξ Ανατολών γειτόνων μας. Έτσι θα τους ηρεμήσουμε τουλάχιστον προσωρινά, μέχρι να εκποιήσουμε κι άλλα. Έτσι θα πάψει να αγωνιά ο ταλαίπωρος Δένδιας για την κλιμακούμενη ''νευρικότητα'' της Τουρκίας, που τον φέρνει σε δύσκολη θέση κάθε φορά γιατί τον κάνει να απολογείται απέναντι στην αγανακτισμένη ελληνική κοινή γνώμη.

Φευ!.. Τα όμορφα όνειρα - όπως αυτό της ''Ειρήνης'' - άγρια καίγονται στην Εξωτερική πολιτική μας, όταν απαιτούν τον αυτοπυρπολισμό μας. Και ας απεύχεται τον τελευταίο ασυζητητί η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, που - ασχέτως από πρόσωπα και ικανότητες - μας ενθουσιάζει όλο και λιγότερο, γιατί χορτάσαμε από λόγια και κόκκινες γραμμές σ' αυτόν τον τόπο...

Εν προκειμένω πάντως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δείχνει να θέλει το αντίθετο και γι' αυτό επιδιώκει να αλλάξει το αμυντικό δόγμα της χώρας. Ενδεικτική κίνηση των προθέσεών του ήταν η πρόσφατη προειδοποίηση στην Άγκυρα πως ''όποιος πατήσει τα πόδια του στο έδαφός μας, πρώτα θα τον κάψουμε εμείς οι Έλληνες και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι''.

Ωστόσο αυτά τα... ηρωικά, που δείχνει να τα πιστεύει ο Κωνσταντίνος Φλώρος, δε συμβαδίζουν δυστυχώς με την μαύρη αλήθεια. Ότι δεν είναι προς όφελός μας, δηλαδή, να ξεκινήσει ''θερμό επεισόδιο'' με δική μας πρωτοβουλία. Ξέχωρα απ' το γεγονός ότι θα είναι αβέβαιη η έκβαση μιας τέτοιας σύγκρουσης και γι' αυτό δε θα την επιλέξει η πολιτική ηγεσία.

Η πατρίδα είναι εξοπλιστικά εξασθενημένη τα πολλά τελευταία χρόνια όχι μόνο εξαιτίας των μνημονίων που της επιβλήθηκαν (ως χώρα ημιχρεοκοπημένη) και την ανάγκασαν να κόψει δαπάνες απ' την εθνική της Άμυνα, αλλά και λόγω της προϊούσας σήψης στα ενδότερά της από την καταχρηστική συμπεριφορά πολιτικών του παρελθόντος, οι οποίοι λεηλάτησαν τα ταμεία της.

Με δεδομένα αυτά και την έλλειψη βούλησης της ελληνικής κυβέρνησης να ορθώσει το ανάστημά της για να υπερασπίσει τα εθνικά μας δίκαια ανεξάρτητα από τις ''φίλιες'' υποδείξεις που συνιστούν ποδηγέτηση, πιστεύω ότι θα διαψευστούν οι προσδοκίες του στρατηγού και όλων των άλλων που τις ασπάζονται.

Πιστεύω ότι στο τέλος - όπως καθιερώθηκε να γίνεται πάντα μετά το τελευταίο ''ΟΧΙ'' του Τάσσου Παπαδόπουλου - θα περάσει η ''γραμμή'' του πολιτικού συμβιβασμού, την οποία πρεσβεύουν και για την οποία μάχονται οι ''Ανανιστές'' του πολιτικοοικονομικού και πανεπιστημιακού κατεστημένου μέσα και έξω απ' τα σύνορά μας. Θα περάσει η ''γραμμή'' που απαιτεί (εδαφικές) θυσίες σε βάρος μας.

Το τραγικότερο μάλιστα όλων είναι ότι θα καιγόμαστε χαμογελαστοί και υποκριτικά ανέμελοι, όταν θα πάμε στη Χάγη. Θα ''καιγόμαστε'' χωρίς να φωνάζουμε βοήθεια, στη σκέψη ότι το επιλέξαμε μόνοι μας, όπως κάναμε αντίστοιχα στην περίπτωση της Οικονομίας το '15, όταν - δια του Τσίπρα - υπογράψαμε το σκληρότερο όλων Τρίτο Μνημόνιο, που το χωνέψαμε ασκαρδαμυκτί (χωρίς να ανοιγοκλείσουμε βλέφαρα) γιατί ήταν - λέει - επιλογή μας...

Στην προκείμενη περίπτωση ''επιλέξαμε'' να πέσουμε θύματα μιας φοβικής Εξωτερικής πολιτικής που - πέρα απ' τα λόγια - δεν είναι διατεθειμένη να αντιδράσει δυναμικά για να υπερασπίσει τα ζωτικά της συμφέροντα γιατί ποδηγετείται, κατά τον ίδιο τρόπο που ποδηγετείτο η κυβέρνηση Σημίτη την τραγική χρονιά των Ιμίων.

Ως εκ τούτου, θα αναλισκόμαστε ''περήφανοι'' στα Τραπέζια διαπραγματεύσεων γιατί το επιλέξαμε ''για χάρη της Ειρήνης'', πείθοντας πρώτα και πάνω απ' όλα τον εαυτό μας ότι δε θα μας πονά ο ακρωτηριασμός μας αν πρόκειται να την διασφαλίσουμε.

Θα αναλισκόμαστε περήφανοι, έστω κι αν υπογράψουμε τον συμβιβασμό μας βάζοντας την υπογραφή μας στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, που θα την περάσουμε κι αυτήν στον λαό επικοινωνιακά ισχυριζόμενοι ότι είμαστε ''φιλειρηνιστές''.

Μια λέξη ασφαλώς παραποιημένη στην αρχική σημασία της, αφού κατάντησε να είναι συνυποδηλωτική της αποδοχής του δικαίου πυγμής του Τούρκου σε βάρος του Έλληνα κι όχι της υπεράσπισης της Ειρήνης...

Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)
AntiNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Τα 'μαθες τα νέα στρατηγέ Φλώρο; Τους έφυγε και η τελευταία τους “ελληνοφανής” τσίπα! Οι νεοκοτζαμπάσηδες των Αθηνών, σε κάθε θέση εξουσίας, είναι αποφασισμένοι να τρελάνουν και έτσι να παραλύσουν τον ελληνικό λαό με τα αντιφαντικά μηνύματα που εκπέμπουν, γιατί ένας σχιζο/ φρενής λαός δεν μπορεί να αντιδράσει σε τίποτα.

    Από τη μια δείχνουν να “θωρακίζουν” το Αιγαίο και τα ανατολικά σύνορα και από την άλλη προτείνουν εξευτελιστικές επήρειες της ΑΟΖ των νησιών μας, μέχρι και μηδενική στο Καστελόριζο! Και οι λαθροεισβολείς περνάνε τα ανατολικά σύνορα , θαλάσσια και χερσαία, σαν να μπαίνουν στην πατρίδα τους. Και σε αυτήν ακόμα κάποιο STOP και κάποιος ενδελεχής έλεγχος περί της ταυτότητας τους θα υπήρχε.

    Αμπέλι ξέφραγο κατάντησαν την Ελλάδα μας για κάθε αλλοδαπό στοιχείο (ή και στοιχειό!) που θέλει να εγκατασταθεί εδώ. Έως πότε θα τα ανεχόμαστε και θα τα καταπίνουμε αμάσητα όλα αυτά; Και η στρατιωτική ηγεσία που είναι υποχρεωμένη να φυλάει από “εισβολές” τα σύνορα της Ελλάδος και την ΑΟΖ, η οποία είναι και αυτή σύνορο της Ελλάδος, τι λέει και τι απαντάει στην δοσίλογη πολιτική ηγεσία; Δεν ακούσαμε κάτι!

    Αν τους δώσουν σχεδόν όλη την ανατολική ΑΟΖ της Ελλάδος, οι Τούρκοι θα φτάσουν τόσο κοντά, που η επόμενη κίνηση τους θα είναι να μας καταπιούν. Και είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα το προσπαθήσουν. Και σύντομα!

    Όταν ταΐζεις το θηρίο με πλούτο και δικαιώματα ισχύος (φυσικό αέριο, πετρέλαια, αλιεία...) το βέβαιο είναι ότι θα γαρδαμώσει και θα σε καταπιεί ζωντανό!

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ, ΕΙΡΗΝΙΚΟΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΊΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε έχεις απόλυτο δίκιο. Άν υπάρχει κάπου πού νά εμπιστευθούμε καί νά ακουμπήσουμε είναι ΕΔ. θά κάνουν τό καθήκον τους παρά τά εμπόδια καί τίς προδοσίες τών πολιτικών. Είναι ή τελευταία μας ελπίδα! Η διαδικασία εδαφικού μας ακρωτηριασμού καί παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας καί νησιών τήν ξεκίνησε απόψε ό πρωθυπουργός μέ τίς συνομιλίες μέ τόν σουλτάνο. Πώς θά γίνουν όλα αυτά; Μέ τόν εξής τρόπο: Όλοι ακούσαμε από έγκυρους καί σεβαστούς καθηγητές διεθνολόγους [πχ Ιωάννης Μάζης]. Ότι ή Τουρκία μάς ετοιμάζει αιφνιδιασμό σέ πέντε σημεία πού ουσιαστικά θά είναι έξι! Ας τά αναλύσουμε από τήν αρχή ένα -ένα: 1. Εξέγερση εποίκων σέ όλη τήν επικράτεια .Ήδη δέιχνουν τήν εξοικείωση τους μέ τήν στρατιωτική εκπαίδευση καί τά όπλα [μαχαιρώματα κτλ]. Όταν λοιπόν θελήσει νά κάνει απόβαση σέ Λέσβο Χίο, Σάμο θΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΥΤΑ. Γιά διάσπαση καί καταπόνηση τών δυνάμεων τής ΑΣΔΕΝ.2. Συνδυασμένη επιχείρηση υβρική καί στρατιωτική στον Έβρο. Η Καθαροδεύτερα απλώς παιδική χαρά.3. Σπάσιμο τής ραχοκοκκαλιάς τής άμυνας μας στό Αρχιπέλαγος μέ ΚΑΙΡΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ! 4. Εξέγερση λαθροεποίκων στήν Κώ Ρόδο. [Γιά καταπόνηση καί διάσπαση τών δυνάμεων μας. Καί άν αναρρωτηθούμε γιατί όλα αυτά; Μα πολύ απλά γιά νά αποκοπεί καί νά πέσει τό Κατελλόριζο ή Μεγίστη,Ρώ καί τό υπόλοιπο σύμπλεγμα τών νησιών μας εκεί, στά χέρια τού σουλτάνου. Θά είνα τό "δώρο" τής Ουάσιγκτον καί Βερολίνου γιά κρατηθεί ή Τουρκία ΣΤΌ ΔΥΤΙΚΌ ΜΑΝΤΡΊ. Καί ψάχνουν τρόπους νά βοηθήσουν τούς κυβερνώντες τών Αθηνών νά τό περάσουν ανώδυνα καί νά γλυτώσουν ειδικά δικαστήρια.

      Διαγραφή
    2. Φίλε ανώνυμε, γιατί απευθύνεσαι μόνον στο στρατηγό να προλάβει την αισχρή κατηφόρα το Μητσοτάκη και όχι στους πατριώτες βουλευτές της ΝΔ; Δεν υπάρχουν βουλευτές στη ΝΔ, με αγάπη για την Ελλάδα να του τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του;

      Διαγραφή
    3. (συμπλήρωμα)Εκτός αν αφήνουν τον Μητσοτάκη να ξεφτιλιστεί εντελώς στα μάτια των Ελλήνων και του την έχουν στημένη κατά την ψηφοφορία της συμφωνίας με τους Τούρκους που θα φέρει στη Βουλή. Και ας τολμήσει να την περάσει με ψήφους Τσίπρα. Θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες!

      Διαγραφή
  2. Είναι ευτύχημα για την Ελλάδα, το ότι σήκωσε ανάστημα ο Σαμαράς και δεν είναι μικρό το ανάστημα ενός πρώην πρωθυπουργού. Σήκωσε το ανάστημα του και μίλησε καθαρά και έξω από τα δόντια για την αναίσχυντη κατηφόρα του Μητσοτάκη. “Δε μιλάς με πειρατές” είπε.

    Πόσο πιο καθαρά να το πει ότι είναι κάθετα αντίθετος με την εξωτερική πολιτική, την “υποτιθέμενη” του Μητσοτάκη, κατ' ουσίαν του Τζέφρυ Πάιατ και της Γερμανίας, δηλαδή Νεο-Ταξική 100%. Αυτοί έχουν λυσσάξει να αφανίσουν την Ελλάδα και τα δυο πιονάκια τους Μητσοτάκης-Τσίπρας την έγειραν την παρτίδα υπέρ των Νεοταξιτών και κατά της Ελλάδος.

    Υποψιάζομαι ότι ο Πάιατ τους πιέζει αυτούς του δύο, (γιατί θα παίξει ρόλο και η αντιπολίτευση στο θέμα της παράδοσης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αν και δεν χρειάζεται να πιεστούν, είναι “ορκισμένοι” νεοταξίτες από μόνοι τους) πριν παραδώσει την Πρεσβεία στη διάδοχο του, η Ελλάδα να έχει κλείσει όλα τα θέματα υπέρ της Τουρκίας

    Μαξιμαλιστικά η Τουρκία, ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΤΙΚΑ η κυβέρνηση, κάπου στη μέση γραμμή θα τα βρουν και θα το εμφανίσουν ως μεγάλη επιτυχία στον ελληνικό λαό, που η ΤΒ τον έχει μετατρέψει σε σανοφάγο και καταπίνει αμάσητα όλα τα σανά του συστήματος. Εύχομαι να μην το καταφέρουν και αυτό εξαρτάται από του πατριώτες της Ν.Δ. και μόνον . Ίσως και από την αντίδραση του στρατηγού Φλώρου, αν εκφραστεί δημόσια. Αυτοί κρατάνε τα κλειδίά για να εμποδιστεί η προδοσία που πάει να συντελεστεί.

    Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι μέσα στη Ν.Δ. που ντρέπονται για την κατάντια του Μητσοτάκη. Η Ιστορία κάνει πάντα κύκλους, έστω και σε ένα άλλο επίπεδο. Μακάρι το “ΟΧΙ” της Ελλάδος να το πει και πάλι ο Σαμαράς και όσοι σκέπτονται σαν αυτόν και κρατάνε μέσα τους “ψυχή” για τα δίκια της Ελλάδος. Αν μη τι άλλο περισσότερο, σίγουρα θα γράψουν Ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι απίστευτο. Αδιανόητο.

    Υπάρχουν ακόμη Έλληνες που πιστεύουν στις καλές προθέσεις και τον πατριωτισμό των ηγεσιών μας! Είναι δυνατόν;

    Η αρθρογράφος μιλά για έλλειψη βούλησης της κυβέρνησης και για φοβικά σύνδρομα (προφανώς αναφέρεται και στις προηγούμενες κυβερνήσεις). Νοιάζεται, δηλαδή, η κυβέρνηση, αγαπά αυτήν την Πατρίδα, απλά διστάζει, φοβάται, επειδή σ' αυτή τη φάση είμαστε αποδυναμωμένοι - ή επειδή πάντα οι Τούρκοι είχαν μεγαλύτερο στράτευμα, επειδή ο πόλεμος είναι κατάρα κλπ....

    Διαβάζω στα σχόλια για "ειρηνικούς τρόπους για να γονατίσουμε την Τουρκία". Φίλε Ανώνυμε, αν και είναι σωστά όσα έγραψες πριν από αυτό, εδώ θα διαφωνήσω. Ο μόνος τρόπος για να γονατίσουμε την Τουρκία είναι να καταστούμε έτοιμοι για πόλεμο μέχρι εσχάτων. Τόσο από άποψη υλικών μέσων όσο και - κυρίως - με την απόκτηση πολεμικής νοοτροπίας και την αφύπνιση του εθνικού μας παλμού.

    Ενός εθνικού παλμού τον οποίο όλοι οι ταγοί - πολιτικοί, πνευματικοί, εκκλησιαστικοί - έχουν κάνει τα πάντα για να τον εξαφανίσουν από μέσα μας εδώ και δεκαετίες, και εν πολλοίς το έχουν πετύχει. Έχουν καταφέρει να το αντικαταστήσουν με θολά είδωλα (Ευρώπη, παγκοσμιοποιημένη υφήλιος, πολυπολιτισμός κ.α.). Κι εμείς, άβουλα πρόβατα, ακόμα υπηρετούμε το καταραμένο δίπολο "αριστερά - δεξιά", εξακολουθούμε να εμπιστευόμαστε τις καλές προθέσεις τους...

    Εμείς οι "πατριώτες" νομίζουμε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κακός και η δεξιά καλή" και αρνούμαστε να δούμε τη σκληρή αλήθεια: ότι και η δεξιά είναι ρξ ορισμού αντεθνική (πως θα μπορούσε να μην είναι, άλλωστε; πατρίδα του καπιταλιστή είναι η τσέπη του και θεός του το χρήμα), λοτι άλλο δεξιά και άλλο πατριωτισμός.

    Και, παρακαλώ, καταλάβετε και κάτι άλλο: εμείς μιλάμε για Πατρίδα. Οι πολιτικοί - ανεξαρτήτως παρατάξεως - μιλάνε για κράτος, δηλαδή για ένα "νομικό πρόσωπο" που περιγράφεται μέσα από συνθήκες. Γι' αυτού η Κρήτη, η Θράκη, η Πελοπόννησος είναι ό,τι κάποια κτίρια και κάποιες αποθήκες για μια εταιρεία. Και οι Έλληνες, είναι ό,τι είναι το προσωπικό μιας εταιρείας. Γι' αυτούς. Για εμάς είναι κάτι άλλο.

    Ο ΠΑΝΟΣ αναφέρει κάποια από τα "σημεία κινδύνου", από εσωτερικό κίνδυνο και από την Τουρκία. Συνδυασμό απειλών. Εκτιμώ πως το σενάριο που περιγράφει δεν απέχει από την πραγματικότητα. Και αναρωτιέμαι:

    Έχουμε καταλάβει ότι ίσως χρειαστεί να πολεμήσουμε;

    Ετοιμαζόμαστε γι' αυτό σε προσωπικό επίπεδο;

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννη, είναι πάρα πολύ σωστά τα όσα γράφεις και συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Όμως επίτρεψε μου να σου πω ότι δεν έχεις εντοπίσει καλά το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η πέμπτη φάλαγγα που διατρέχει όλο το πολιτικό σύστημα. Και που όχι μόνον δε θέλει τον πόλεμο, αλλά θέλει να παραδώσει το μισό Αιγαίο -και όχι μόνον- στους Τούρκους! Πώς λοιπόν θα κάνουμε πόλεμο, αν η κυβέρνηση προτιμά την ενδοτική, και ασφαλώς προσωρινή, "ειρήνη";

      Για να ξεφύγουμε άμεσα από τον ενδοτισμό των πεμπτοφαλλαγιτών της ΝΔ, που κατέχει τώρα την εξουσία, μια και μόνη ελπίδα υπάρχει: να αντιδράσουν οι πιο πατριώτες μέσα στη ΝΔ και να καταρρεύσει ο ενδοτισμός των "ορκισμένων" νεοταξιτών.

      Η άλλη λύση να στείλει "τελεσίγραφο" ο στρατηγός Φλώρος στην κυβέρνηση, ότι δε θα αποδεχτεί τετελεσμένα που απομειώνουν με οποιοδήποτε τρόπο την Ελλάδα. Αλλά αυτό είναι αδύνατον να συμβεί γιατί ισοδυναμεί με ΑΝΤΑΡΣΙΑ και να την άλλη ώρα τον έχουν "φάει". Και δεν πρέπει, γιατί ένας τέτοιος ικανός "στρατιώτης" είναι πολύτιμος για την Ελλάδα, αν τελικά ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις.

      Μία ρεαλιστική λοιπόν λύσις απομένει για να μη "χαριστεί" η Ελλάδα στους Τούρκους:
      να ρίξουν τον Μητσοτάκη όσοι στη Ν.Δ.το παίζουν πατριώτες. Δεν μετράει τώρα αν αυτό είναι αληθές ή όχι. ΜΕΤΡΑΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΤΗς ΕΛΛΑΔΟΣ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Και επιμένω ότι θα γράψουν Ιστορία, όποια και αν είναι τα κίνητρα τους: πατριωτικά, ψευτοπατριωτικά, προσωπικά ή ενδοκομματικά!

      Διαγραφή
    2. Φίλε Ανώνυμε, πίστεψέ με, το πρόβλημα το έχω εντοπίσει αρκετά καλά. Πράγματι, αυτό που περιγράφεις είναι μια καλή λύση, και ναι, θα γράψουν Ιστορία όσοι το κάνουν. Πατριωτικά κίνητρα δε βλέπω να έχουν, προσωπικά, εσωκομματικά κλπ. ίσως, αλλά ακόμα κι έτσι εγώ προσωπικά δεν ελπίζω.

      Επιπλέον δεν περιμένω τίποτε από τους στρατιωτικούς, πίστεψέ με. Αν ήταν να κάνουν κάτι θα το είχαν κάνει εδώ και πολλά χρόνια και δε θα άφηναν ολόκληρες περιοχές της Πατρίδας να αφελληνίζονται από εισβολείς. Το σημαντικότερο: δε θα δέχονταν επ' ουδενί την ξεφτίλα να θρηνούμε πιλότους ή την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ να αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο η ΕΛ.ΑΣ.

      Όσο για τον πόλεμο που λέω, όσο και να μην το θέλει η κυβέρνηση εμείς οι πολίτες θα τον βιώσουμε, ακόμα κι αν δεν κινητοποιηθεί το στράτευμα. Δυστυχώς...

      ΙΩΑΝΝΗΣ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]