Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΗΠΑ "βλέπουν αγώνα” της Τουρκίας κατά των τζιχαντιστών


Ανακοινώθηκε η αμερικανική έκθεση περί τρομοκρατίας για το 2019. Εντύπωση προκαλεί η λεπτομέρεια σχετικά με το YPG στο τμήμα περί Τουρκίας Στο τμήμα που αναφέρεται για την Τουρκία καταγράφεται πως η Τουρκία αγωνίζεται εντός της χώρας με την τρομοκρατική οργάνωση PΚΚ και εκτός της χώρας με την τρομοκρατική οργάνωση ΙSIS, ενώ σημειώνεται ο ενεργός ρόλος της στον αγώνα ενάντια στην ISIS.

Εντύπωση προκαλεί ότι στην αναφορά καταγράφεται η φράση “Η Τουρκία θεωρεί το YPG ως προέκταση του ΡΚΚ” , κάτι που δεν υπήρχε στις δύο προηγούμενες αναφορές. Στην αναφορά σχετικά με την οργάνωση FETO, αναφέρεται πως η Τουρκία θεωρεί την FETO ως τρομοκρατική οργάνωση και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν πολλές συλλήψεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ενώ τονίζεται πως οι ΗΠΑ δεν θεωρούν την οργάνωση αυτή ως τρομοκρατική οργάνωση. Από την άλλη πλευρά διακρίνεται πως φέτος δεν υπάρχει η φράση “εξόριστος θρησκευτικός ηγέτης”, που υπήρχε στην περσινή αναφορά σχετικά με τον ηγέτη της FETO Φετουλάχ Γκιουλέν.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]