Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα «παίζει» με τον κορωναϊό στη Θράκη


Το τουρκικό προξενείο στην Κομοτονή και οι άνθρωποί του εκμεταλλεύτηκαν την έξαρση της πανδημίας στην περιοχή και ξεσήκωσαν τη μειονότητα κατά του ελληνικού κράτους

Ένα βρώμικο παιχνίδι σε βάρος της Θράκης παίζουν οι Τούρκοι «αξιοποιώντας» την επιδημία του κορωναϊού, αλλά κυρίως αξιοποιώντας (χωρίς εισαγωγικά) την αβελτηρία που επέδειξαν οι ελληνικές Αρχές στο θέμα της αντιμετώπισης και, κυρίως, στο θέμα της ενημέρωσης και λήψης μέτρων στις μειονοτικές περιοχές.

Τα δεκάδες κρούσματα στην περιοχή, που είναι δυσανάλογα με την πορεία αντιμετώπισης του κορωναϊού στην υπόλοιπη χώρα, έχουν θορυβήσει τις Αρχές, οι οποίες, πια, έψαξαν το ζήτημα και από άλλες πλευρές, που αφορούν τη δράση της ΜΙΤ, και τα ευρύτερα σχέδια που συνδέονται με την αποσταθεροποίηση της Θράκης.

Πηγές από παράγοντες στη Θράκη, καθώς και από διαύλους των Αρχών ασφαλείας της περιοχής, αναφέρουν ότι το προξενείο της Κομοτηνής σε αγαστή συνεργασία με τους σεσημασμένους και μη, ανθρώπους του στη Θράκη, έκαναν «χοντρό» παιχνίδι με τη μειονότητα, και μάλιστα στον Εχίνο έπεσαν και πυροβολισμοί.

Ήδη, οι άνθρωποι επάνω στη Θράκη είναι αναστατωμένοι και πανικόβλητοι, βλέποντας ότι η περιοχή τους δεν ακολουθεί την υπόλοιπη χώρα στη βελτίωση των στοιχείων της επιδημίας, με ό,τι συνεπάγεται για τη Δημόσια Υγεία, αλλά, αντίθετα, πλησιάζει καθημερινά περισσότερο στην επιβολή καραντίνας, με ό,τι μπορεί να σημάνει αυτό για την τοπική Οικονομία.


Οι «μηχανισμοί» ξεσηκώνουν τους κάτοικους

«Αφού πρώτα ξεσήκωσαν τους κατοίκους του Εχίνου για δήθεν στοχοποίησή τους από την Αθήνα, τώρα έβαλαν τον άνθρωπο του προξενείου ψευδο-μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, να βγάλει ανακοίνωση στην τουρκική γλώσσα, με την οποία καλεί τους κατοίκους του Εχίνου να κάνουν υπομονή και να υπακούν στις συμβουλές των Αρχών», λέει στη «ΒτΚ» παράγοντας των Αρχών ασφαλείας, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «βλέπουμε μια άσκηση σε πραγματικό χρόνο των μηχανισμών της Τουρκίας στην ελληνική Θράκη, με δημιουργία αναταραχών από πολλούς Πομάκους του Εχίνου, και στη συνέχεια, σταμάτημα των αναταραχών με μία απλή ανακοίνωση-έκκληση. Δηλαδή, ανοίγουμε και κλείνουμε τους διακόπτες, έτσι απλά. Θα τα βρούμε μπροστά μας όλα αυτά, και σύντομα».

Σύμφωνα με παράγοντες στη Θράκη, η επικοινωνιακή διαχείριση από πλευράς κυβέρνησης δεν είχε λάβει, ως όφειλε, σοβαρά υπόψη της την υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί στα Πομακοχώρια της Ξάνθης και της Ροδόπης, ενώ δεν είχε αξιολογήσει και τη δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου και των μηχανισμών του, με συνέπεια να αφεθούν μόνοι τους οι νόμιμοι μουφτήδες να αντιμετωπίσουν «τον υπεροργανισμό του τουρκικού παρακράτους στην περιοχή». 

Πρωτοστατεί ο ψευδο–μουφτής

Οι ίδιοι παράγοντες κάνουν λόγο για «καταφανή ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού αλλά και της Διοίκησης της Περιφέρειας της ΠΑΜΘ», και λένε ότι «σε συνδυασμό με τις υπολειτουργούσες δομές της ΕΥΠ και της ΥΠΥ άφησαν το πεδίο ελεύθερο στους μηχανισμούς του ψευδο-μουφτή Αχμέτ Μετέ και του προξενείου να επανακάμψουν και σε αυτή τη δεύτερη φάση της καραντίνας που επεβλήθη στην περιοχή του Δήμου Μύκης».

Να σημειώσουμε ότι μετά την ανακοίνωση των πρώτων μέτρων οι άνθρωποι του Αχμέτ Μετέ κατηγορούσαν τους γιατρούς της περιοχής και το υγειονομικό προσωπικό ως «εχθρούς του Θεού», ενώ ο ίδιος ο Μετέ σε ανακοίνωσή του επιτίθεται στην ελληνική Πολιτεία υποστηρίζοντας ότι «στοχοποιεί» τους κατοίκους του Εχίνου.

Ένα άλλο δείγμα της «αξιοποίησης» του κορωναϊού έρχεται από το Δήμο Μύκης, όπου ο δήμαρχος Ντελή Ριτβάν Χουσεΐν στο πλαίσιο ενημέρωσης των κατοίκων προσκάλεσε με την ιδιότητα του… γιατρού, χωρίς να έχει κάποιο θεσμικό ρόλο ή να είναι μέλος στην πολιτική προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, τον γιατρό Μπαλτατζή Χουσεΐν. Ο εν λόγω ιδιώτης γιατρός ήταν ο επικεφαλής τους Ευρωψηφοδελτίου του Τουρκικού Κόμματος DEB στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019, και η παρουσία του -σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες- είχε άμεση σχέση με την προσπάθεια που καταβάλλει το DEB να καταστεί ρυθμιστής της πολιτικής ζωής της Θράκης.

Απαραίτητη η ενίσχυση της ΕΥΠ

Είναι πιο αναγκαία από ποτέ η αναδιάρθρωση και ενίσχυση των κλιμακίων των μυστικών υπηρεσιών στη Θράκη, λένε ολοένα και περισσότεροι τοπικοί παράγοντες βλέποντας το πώς κινείται η Άγκυρα.

Εξαιτίας του κορωναϊού -σύμφωνα με πηγές από αυτοδιοικητικούς παράγοντες- οι «επισκέψεις» από Τουρκία είναι ελεγχόμενες, αλλά στη Θράκη η Άγκυρα και η ΜΙΤ έχουν μερικές εκατοντάδες ανθρώπους που ενδύονται το μανδύα του επιστήμονα, του επιχειρηματία, του αγρότη, ή του οργισμένου μουσουλμάνου, για να υλοποιήσουν, και υλοποιούν μία βήμα προς βήμα στρατηγική εδώ και χρόνια. Στη Θράκη είχε γίνει πογκρόμ σε βάρος στελεχών της ΕΥΠ, όπως καταγγέλλουν παράγοντες της περιοχής, και περιμένουν τώρα από την κυβέρνηση «να επαναφέρει τα έμπειρα στελέχη που απομακρύνθηκαν, αν και με “βαριά επιχειρησιακή ιστορία” επειδή ανήκαν πολιτικά στη Ν.Δ.».

Κώστας Μελισσόπουλος
Η Βραδυνή της Κυριακής



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]