Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το αντιευρωπαϊκό «κρυφτούλι» ΝΑΤΟ – Τουρκίας…


Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε και η τελευταία φορά, κατά την οποία το ΝΑΤΟ λειτουργεί ως το αγαπητικό alter ego μιας Τουρκίας, που διατηρεί ανενόχλητη τα εύσημα του ατιμώρητου αρχιταραξία και καταλύτη της ευρωπαϊκής ενότητας

Η υπουργός Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί τόλμησε να δηλώσει, στην πρόσφατη…διάσκεψη των υπουργών Εθνικής Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό που το γνωρίζουν όλοι οι ομόλογοί της, της ΕΕ.

Ότι δηλαδή το ΝΑΤΟ δεν αντέδρασε ενωτικά, για την Ατλαντική Συμμαχία, όταν άφησε ανενόχλητες τις τουρκικές φρεγάτες, που συνόδευαν παρανόμως φορτηγό τουρκικό πλοίο με πολεμικό υλικό, με κατεύθυνση προς τη Λιβύη.

Επιπλέον, η γαλλίδα υπουργός εκαυτηρίασε την παρεμπόδιση του γαλλικού πολεμικού πλοίου να πραγματοποιήσει νηοψία στο τουρκικό σκάφος με το πολεμικό υλικό, τονίζοντας ότι το ΝΑΤΟ αδιαφορεί να επιβάλει κυρώσεις όταν τα πλοία αυτής της Συμμαχίας απειλούν πολεμικά σκάφη της ίδιας Συμμαχίας.

Ανάλογη καταγγελία έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας το 1975, όταν τα στρατεύματα του τουρκικού «Αττίλα», πραγματοποίησαν, με όπλα του ΝΑΤΟ, την εισβολή και κατοχή του 38% της επικράτειας της ανεξάρτητης και κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην καταγγελία του αυτή, ο Κων. Καραμανλής ανακοίνωσε και την αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, τονίζοντας, ότι η ηγεσία του Βορειοατλαντικού Συμφώνου επέτρεψε σε ένα μέλος του ΝΑΤΟ να επιτεθεί παράνομα σε άλλο μέλος της Συμμαχίας, ταυτιζόμενη έτσι με τον παράνομο εισβολέα.


Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε και η τελευταία φορά, κατά την οποία το ΝΑΤΟ λειτουργεί ως το αγαπητικό alter ego μιας Τουρκίας, που διατηρεί ανενόχλητη τα εύσημα του ατιμώρητου αρχιταραξία και καταλύτη της ευρωπαϊκής ενότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του Μαραθωνίου των επαφών του με ομολόγους του των ευρωπαϊκών και αραβικών κρατών και του Ισραήλ, νομίζω ότι έχει το στοιχειώδες χρέος να υπενθυμίζει, κυρίως στα κέντρα αποφάσεων της ΕΕ, το χρονικό της εξόδου της Ελλάδας από το στρατιωτικό ΝΑΤΟ, αποτίοντας έτσι τιμή στον ιδρυτή του σημερινού κυβερνώντος Κόμματος. Έτσι, εμμέσως μεν, αλλά σαφέστατα και τελεσιγραφικά, θα ξεκαθάριζε, ότι η χώρα μας, που χάρισε το όνομα Ευρώπη στην ιστορική μας ήπειρο, δεν αστειεύεται όταν κάποιοι την αγνοούν ή την επιβουλεύονται…

Άξια όμως μνείας, σ’ αυτό το σημείωμα, είναι και η δήλωση του έλληνα ΥΠΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, σύμφωνα με την οποία, με τη συμμαχική ολιγωρία στο θέμα των παρενοχλήσεων από την Τουρκία των πολεμικών σκαφών της ΕΕ που ανέλαβαν το καθήκον της νηοψίας στο τουρκικό πλοίο που μετέφερε όπλα στη Λιβύη, με την ολιγωρία λοιπόν αυτή υπονομεύεται η συνοχή και η αλληλεγγύη, στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Η αλήθεια χωρίς μάσκες

Δυστυχώς, ο ίδιος ο γεν. γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ, μολονότι η διεθνής Κοινή Γνώμη βοά για την αδράνεια του ΝΑΤΟ, στις κατ’ εξακολούθησιν, εκ μέρους της Τουρκίας, παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας, ο ίδιος λοιπόν ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, ή από γραφειοκρατική αγκύλωση, ή από περιφρόνηση προς τη διεθνή Κοινή Γνώμη, έκανε την ακόλουθη αλά Πόντιο Πιλάτο δήλωση: «Το ΝΑΤΟ θα ερευνήσει τις γαλλικές καταγγελίες-που τις αρνείται η Άγκυρα ως αβάσιμες (très sic)». Με άλλα λόγια, ο Στόλτενμπεργκ επαναλαμβάνει την απάντηση του γραφειοκράτη (με τις μαύρες μανσέτες) προς τους ταλαίπωρους συναλλασσόμενους: «Περάστε και πάλι σ’ ένα μήνα να εξετάσουμε το αίτημά σας»…

Οσοδήποτε και αν οι πιστοί στον αντιευρωπαϊκό άξονα ΝΑΤΟ-Τουρκίας προσπαθούν με αμαρτωλές προφάσεις να δικαιολογήσουν αυτή την περίεργη δυναμιτιστική «συμμαχία» τους, μέσα στην ίδια τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ, οι ίδιοι οι δυναμιτιστές τελείως αναίσχυντα πετούν τις μάσκες της υποκρισίας και της απάτης.

Πρώτος και καλύτερος, σ’ αυτό το ρόλο, ο πρωταγωνιστής της τουρκικής διπλωματικής διγλωσσίας Νταβούσογλου, που εντελώς πρόσφατα απεκάλυψε και μάλιστα με καμάρι τη λειτουργία του αποσταθεροποιητικού άξονα στους κόλπους της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ τονίζοντας, ότι «οι ΗΠΑ διάκεινται θετικά για ένα ενεργό ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη και για μια συμφωνία για κοινή δράση»!

Πέτρος Μακρής
ΙΝ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]