Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία αδιαφορεί για τους λαθρομετανάστες στο Αιγαίο


Τουρκικές ακταιωροί πλέουν δίπλα από βάρκα με μετανάστες και απλά τους αγνοούν

Με αφορμή δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή κατά τον εντοπισμό λέμβου με αλλοδαπούς την 13-06-2020 στη θαλάσσια περιοχή βόρεια νήσου Λέσβου προέβη σε καθυστερημένη επιχείρηση διάσωσής τους, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1. Πρωινές ώρες την 13-06-2020, πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν. Λέσβου και εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Πλησίον της λέμβου, έπλεαν τρεις τουρκικές ακταιωροί, όπως εμφανώς διαπιστώνεται από το επισυναπτόμενο οπτικό υλικό (βίντεο). Κατόπιν ενεργειών τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής όσο και των επιχειρούντων στην εν λόγω περιοχή πλωτών περιπολικών σκαφών, πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τουρκικές αρχές και με τουρκικές ακταιωρούς, προκειμένου να προβούν ως όφειλαν σε επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.


2. Με την είσοδο ανωτέρω λέμβου με αλλοδαπούς εντός ελληνικών χωρικών υδάτων νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας, έγινε άμεσα προσέγγιση από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του Π.Λ.Σ., προέβη στην διάσωση και ασφαλή μεταφορά των αλλοδαπών επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Πέτρας Μυτιλήνης. Μεταξύ των ανωτέρω αλλοδαπών, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν δύο (02) γυναίκες οι οποίες έχρηζαν άμεσης ιατρικής περίθαλψης και τις οποίες παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέροντας αυτές στο Γ.Γ.Ν. Βοστάνειο Μυτιλήνης, από όπου και εξήλθαν αυθημερόν καθότι δεν θεωρήθηκε αναγκαία η περαιτέρω νοσηλεία τους.

3. Επισημαίνεται για ακόμα μία φορά ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων εθνικών μέτρων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης, λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, έχοντας ως πρωταρχικό του μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα που αποτελεί την ύψιστη επαγγελματική και ηθική υποχρέωση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο είναι υπεύθυνο για το συντονισμό της έρευνας και διάσωσης στο θαλάσσιο χώρο της Ελλάδος.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]