Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία βομβαρδίζει Κούρδους στο Β. Ιράκ


Στο πλαίσιο της επιχείρησης "Νύχια του Αετού" η Τουρκία επιχειρεί πλήγματα σε θέσεις των ανταρτών του PKK ακόμη και στο βόρειο Ιράκ

Αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εξαπέλυσαν το βράδυ της Κυριακής πλήγματα εναντίον θέσεων κούρδων αυτονομιστών σε διάφορες περιοχές του βόρειου Ιράκ, σε αντίποινα για την αύξηση των επιθέσεων των ανταρτών εναντίον τουρκικών στρατιωτικών βάσεων, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

«Η επιχείρηση Νύχια του Αετού άρχισε. Τα αεροσκάφη μας πλήττουν σπηλιές, τις κάνουν να καταρρέουν πάνω στα κεφάλια των τρομοκρατών», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας μέσω Twitter. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βάζουν συχνά στο στόχαστρο μέλη του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), τόσο στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας — όπου το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων ανήκει στην κουρδική μειονότητα — όσο και στο βόρειο Ιράκ, όπου η ένοπλη οργάνωση έχει εγκαταστήσει βάσεις μετόπισθεν.


Πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι απογειώθηκαν αεροσκάφη από διάφορες βάσεις στην Τουρκία, ειδικά στο Ντιγιάρμπακιρ και στη Μαλάτια, για να πλήξουν βάσεις του PKK στο Ιράκ, ειδικά στην περιοχή των βουνών Καντίλ, κοντά στα σύνορα Ιράκ-Ιράν. Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι οι βομβαρδισμοί είχαν στόχο θέσεις στα όρη Καντίλ, προσθέτοντας πως επλήγησαν επίσης εγκαταστάσεις των αυτονομιστών στις περιοχές Σίντζαρ, Ζαπ, Αβασίν-Μπασιάν και Χακούρκ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]