Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάποιος να "μαζέψει" τον Δένδια, τώρα!


Νομίζει ότι κάνει εξωτερική πολιτική με αστεϊσμούς σε μείζονα εθνικά θέματα...
Aπίστευτος Δένδιας: «Ευτυχώς, η Τουρκία δεν έχει αμφισβητήσει ακόμα τους Παξούς»!

Νέα μικρασιατική εκστρατεία -αυτή τη φορά με εγγυημένη επιτυχία- ξεκινά ο Νίκος Δένδιας, με ανίκητα όπλα τους αστεϊσμούς και την πλάκα του. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υπουργός Εξωτερικών, όπως επανειλημμένως έκανε τους προηγούμενους μήνες, το ίδιο και τώρα, σε χθεσινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, το μόνο που δεν είπε, είναι "σιγά να μην πάρουμε στα σοβαρά την Τουρκία"!

1. Διεκδικεί η Τουρκία έδαφος στον Έβρο; Σιγά τα ωά! Μερικές δεκάδες μέτρα είναι, όπως είπε. Κάτι που για πρώτη φορά λέγεται από Έλληνα υπουργό των Εξωτερικών από τη στιγμή που χαράχθηκαν τα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα.

2. Πολιτική της "Γαλάζιας πατρίδας"; Τι ”Γαλάζια Πατρίδα”, τι Πράσινα Άλογα, διαβεβαίωσε τους Έλληνες ο κ.Δένδιας. Σιγά, κιόλας, μην λαμβάναμε στα σοβαρά τις κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταξύ Καστελόριζου, Ρόδου, Κύπρου και Κρήτης, καθώς και το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Της πλάκας ιστορίες. "Δεν αξίζει κανείς να ασχοληθεί με αυτά", μας εξηγεί ο κ.Δένδιας, ο οποίος μας υπογραμμίζει: "Θυμίζουν αστείους μεγαλοϊδεατισμούς".

3. Το "καθεστώς" των NAVTEX και αντι-NAVTEX που εκδίδει τη μια μετά την άλλη η Τουρκία στο Αιγαίο και την Κύπρο; Ε, καλά τώρα! Όλα αυτά δεν της προσφέρουν τίποτα της Τουρκίας, μας είπε ρητά και κατηγορηματικά, ο κ.Δένδιας. Και, αστειευόμενος, όπως άλλωστε το συνηθίζει για τέτοια ... δευτεροκλασάτα θέματα, πρόσθεσε: "Ευτυχώς που δεν έχει αμφισβητήσει ακόμα το ζήτημα των Παξών, όπου έχω ένα σπίτι και τα Δενδιάτικα".

Ελπίζουμε να μην έλθει η στιγμή που τουρκικά μαχητικά, τα οποία θα έχουν απογειωθεί -λέμε τώρα- από την Αλβανία, θα κάνουν υπέρπτηση πάνω από τα Δενδιάτικα ή θα παρενοχλήσουν το ελικόπτερο που θα μεταφέρει τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών στους Παξούς.

Άραγε, κάνει κάτι η κυβέρνηση για να εμποδίσει τα πολλά πάρε - δώσε κύκλων εξουσίας των Τιράνων με την Άγκυρα; Απόφαση για έναρξη της διαδικασίας ένταξης της Αλβανίας επίκειται οσονούπω. Έχει καμιά επαφή η Αθήνα με τα Τίρανα; Τι, άραγε, λέγει στις τηλεδιασκέψεις του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντυ Ράμα; Διότι, εξ' όσον γνωρίζουμε ούτε καν το θέμα της μετακίνησης Αλβανών προς την Ελλάδα για να μαζέψουν την (ελληνική) αγροτική παραγωγή δεν έχει λυθεί ακόμα!


4. Επέκταση ελληνικών χωρικών υδάτων; Μην ασχολείστε. Ό,τι ώρα θέλουμε τα επεκτείνουμε. Αλλά δεν το κάνουμε γιατί μπορεί το Αιγαίο να ανήκει και στα ... ψάρια! Κάποια στιγμή, όμως (δεν ξέρουμε πότε) θα το κάνουμε. "Μονομερές δικαίωμά μας είναι", όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

5. Τουρκικές απειλές casus belli εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά ύδατά της στα 12 ναυτικά μίλια; "Φαιδρότητες. Ειλικρινά, εμάς μας αφήνουν παγερά αδιάφορους", απαντά ο κ.Δένδιας. Και, εν πάση περιπτώσει, σιγά μην ζητήσουμε την άδεια των Τούρκων για να το κάνουμε. Άμα λάχει, πάμε και σε πόλεμο, αλλά, προς το παρόν, δεν έχουμε αποφασίσει αν και πότε θα πάμε.

6. Τουρκική πολιτική των κανονιοφόρων; "Στην κοινωνία του 21ου αιώνα απειλές πολέμου δεν υφίστανται. Απαγορεύεται, κατ' αρχάς, ρητά από τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών", σημειώνει ο κ.Δένδιας.
Όπως και τους προηγούμενους μήνες, οπότε ο ίδιος έλεγε ότι η πολιτική των κανονιοφόρων είναι ξεπερασμένη στον 21ο αιώνα, τώρα ο ίδιος κατέληξε στην απόφαση ότι οι απειλές πολέμου είναι κάτι το ... παλιομοδίτικο. Ε, και σε τελική ανάλυση, το' πε και ο ΟΗΕ.
Δεν έχει, βέβαια, καμία σημασία που και η γειτονιά μας και συνολικά ο κόσμος καίγεται από μικρούς ή μεγάλους πολέμους, αφού το' πε ο ΟΗΕ, και πολύ περισσότερο ο κ.Δένδιας, πάει, τελείωσε.

7. Επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο; Είπαμε, "υπήρχαν σκέψεις για επέκταση, όχι κατ’ ανάγκη μόνο στο Ιόνιο. Είναι δικαίωμα της χώρας. Δεν το αλλοτριώνει, θα το ασκήσει όπου θέλει, όταν κρίνει, όπως θέλει. Μονομερές της δικαίωμα είναι. Δεν έχει κανένα λόγο συνδιαλλαγής με οποιονδήποτε γι’ αυτό".
Αυτά είναι λόγια ανδρός με πυγμή. Όχι παίξε γέλασε. Δεν μας είπε, όμως, εκείνα τα σχέδια που υπάρχουν στα συρτάρια του υπουργείου Εξωτερικών, δυο ολόκληρα χρόνια δουλειάς τα προηγούμενα χρόνια από κοινού με ένα από τα σημαντικότερα διεθνώς μελετητικά γραφεία, για αρχική επέκταση στο Ιόνιο, και κατόπιν σταδιακά στο Αιγαίο, γιατί δεν τα υλοποιεί;
Αν ενθυμούμεθα καλώς, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, όταν παραιτήθηκε, τον Οκτώβριο του 2018, τα παρέδωσε στον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια, ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα, ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ, τα ανακινούν. Γιατί, άραγε; Αφού εμάς δεν μας τρομάζουν τα casus belli των Τούρκων!

8. Τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά; Όλα αυτά κάνουν κακό στο διεθνές ίματζ της Τουρκίας. "Γενικά, νομίζω ότι η προσέγγιση που έχει η Τουρκία δεν της προσφέρει πολλά", είπε ο κ.Δένδιας.
Μα, και βέβαια. Εξάλλου, είναι κοινό μυστικό ότι η Τουρκία ζει στη θλιβερή μοναξιά της. Ούτε ο Τραμπ τηλεφωνεί στον Ερντογάν, ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Πούτιν, ούτε και ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ. Πόσο μάλλον, ο Μπόρις Τζόνσον.

9. Μνημόνιο καθορισμού ΑΟΖ και θαλασσίων ζωνών ανάμεσα στην Άγκυρα και την "κυβέρνηση" - μαριονέτα της, στην Τρίπολη της Λιβύης; "Εδώ μιλάμε για ένα νομικό κατασκεύασμα, το οποίο είναι στα όρια της φαιδρότητος", είπε ο κ.Δένδιας. Και συμπλήρωσε: "Το τουρκολιβυκό μνημόνιο, είναι πραγματικά μνημόνιο νομικής ανυπαρξίας. Mην κοροϊδευόμαστε". Αλίμονο!
Τους προηγούμενους μήνες, βέβαια, το τουρκολιβυκό μνημόνιο χαρακτηριζόταν "παράνομο". Όταν στην κυβέρνηση αντελήφθησαν ότι δεν είναι ο ορθός όρος, επειδή -τι να κάνουμε;- η "κυβέρνηση" της Τρίπολης είναι η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση, έγινε απλά "νομικό κατασκεύασμα". Το οποίο, όμως, θα πρέπει να παλέψει διπλωματικά σοβαρά, και όχι στην πλάκα, η Αθήνα, τώρα, στον ΟΗΕ και σε όσα διεθνή φόρουμ χρειαστεί.
Επιπλέον, τώρα που ο "στρατάρχης" Χάφταρ έχασε (για μια ακόμη φορά) τη μάχη της Τριπολιτσάς, και αναγκάζεται να αναδιπλωθεί στρατιωτικά, δίνοντας μια πολύτιμη νίκη στις φιλοτουρκικές δυνάμεις της "κυβέρνησης" της Τρίπολης, έχει σκεφτεί η Αθήνα κάποιες σοβαρές διπλωματικές πρωτοβουλίες για την επίλυση του Λιβυκού ή θα αρκεστεί στα ευρωπαϊκά "ευχολόγια" και πρωτοβουλίες τύπου Βερολίνου, όπου η Ελλάδα αποκλείστηκε από τους φίλους Γερμανούς; Οι οποίοι, κατά τα λοιπά, μας στέλνουν τους συνταξιούχους τουρίστες τους.

10. Ελληνοτουρκικές διαφορές; "Η Τουρκία έχει διαφορές για τις θαλάσσιες ζώνες με την Ελλάδα. Μπορεί κάλλιστα να τις επιλύσει στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Δεν χρειαζόμαστε ιδεολογήματα ("Γαλάζια Πατρίδα”, Πράσινα Άλογα), ούτε εμείς ούτε αυτοί", είπε ο κ.Δένδιας.
Ελπίζουμε να έχει συνεννοηθεί γι' αυτό ο Ν.Δένδιας με τον -"καζάν, καζάν", συνεκμετάλλευση- βοηθό σύμβουλο ασφαλείας του πρωθυπουργού, Θάνο Ντόκο, και την Ντόρα Μπακογιάννη της Χάγης. Σιγά τώρα. Δίνουμε Καστελόριζο, κρατάμε Ρόδο, κ.ο.κ... Ευκολάκι.

11. Χάραξη ΑΟΖ με γειτονικές χώρες; Όχι εύκολη υπόθεση, αναμφισβήτητα. Με δεδομένο κάτι τέτοιο, όμως, ας φροντίσει το υπουργείο Εξωτερικών να μην προβαίνει σε διαρροές, και μάλιστα σε σειρά "φιλικών" ΜΜΕ, για οσονούπω συμφωνίες για οριοθέτηση ΑΟΖ.
"Η Ελλάδα -εξήγησε ο κ.Δένδιας- συζητά με την Ιταλία, που είναι μια φιλική χώρα, χώρα συνέταιρός μας στην ΕΕ, συζητά με την Αίγυπτο, μια επίσης φιλική μας χώρα, με την οποία οι σχέσεις μας έχουν κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια και ιδίως τώρα. Ελπίζουμε ότι και με τις δυο αυτές χώρες -γιατί υπάρχουν διαφορετικές αντιμετωπίσεις, δεν είναι κακό αυτό, ακόμα και μεταξύ φίλων- θα βρεθούν λύσεις και θα μπορέσουμε να κλείσουμε τα συγκεκριμένα ζητήματα. Δε θα ήθελα να βάζω χρονοδιάγραμμα, γιατί δημιουργεί από μόνο του την αδυναμία. Όμως δεν είμαι απαισιόδοξος".
Βέβαια, ούτε κουβέντα για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο, ώστε, εκτός των άλλων, να μπει σφήνα στην απαράδεκτη τουρκολιβυκή, "λοξής γραμμής", οριοθέτηση.

12.Ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ; Η υπερδύναμη Ελλάς επανέρχεται και η γη τρέμει. Τι νομίζατε, γατάκια. Μπορεί η ΝΔ ως αντιπολίτευση να "έσκιζε" τη συμφωνία των Πρεσπών, όπως έκανε και ο Τσίπρας με τα μνημόνια, αλλά τώρα εμείς θα βάλουμε τα Σκόπια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
"Το ότι η Βουλγαρία και η Ρουμανία είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό δεν έγινε κατά τύχη. Η Ελλάδα βοήθησε πάρα πολύ σ’ αυτό", είπε ο κ. Δένδιας. Και πρόσθεσε: "Όπως βοήθησε πάρα πολύ και στην έναρξη διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Χωρίς να σημαίνει ότι έχουν επιλυθεί όλες οι διαφορές μας. Περιμένουμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα από την Αλβανία, περιμένουμε συγκεκριμένα πράγματα από τη Βόρεια Μακεδονία, όμως πιστεύουμε ότι, στο πλαίσιο της ενταξιακής διαδικασίας, είναι πολύ πιο εύκολο να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα".
Κοντολογίς, τώρα η Αθήνα δίνει το πράσινο φως στην προενταξιακή διαδικασία Αλβανίας - Σκοπίων, και μετά - πάρ' το αυγό και κούρευτο - συζητάμε για ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, διευθέτηση θαλασσίων ζωνών - ΑΟΖ στο Ιόνιο, ελληνοαλβανικά χερσαία σύνορα, αυστηρή εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών (την οποία, στο μεταξύ, θα έχει σκίσει ο Άδωνις), κ.ο.κ.

13. Α, και το τελευταίο. Η "αποκορων(ιασμένη)” Ελλάδα, όπως είπε ο κ.Δένδιας, σύντομα "ανοίγει" για τους τουρίστες από Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κόσοβο και Βοσνία Ερζεγοβίνη. Αμ πως! Έτσι θα καλυφθούν οι χασούρες στο 25% του ΑΕΠ από τη "βαριά βιομηχανία" του τουρισμού.

Και μιας και αναφερθήκαμε στον τουρισμό και τον κορωναϊό, ουδείς πρέπει να ξεχνά: Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας. "Η Γερμανία σε αυτή τη φάση προσπαθεί να βοηθήσει την ελληνική τουριστική αγορά", τόνισε ο κ.Δένδιας. Όχι ότι η Γερμανία νοιάζεται για το TUI και τους υπόλοιπους τουριστικούς ομίλους - παγκόσμιες υπερδυνάμεις της, που, εάν δεν στείλουν τουρίστες στην Ελλάδα, θα φαλιρίσουν. Όχι. Μόνο για τους Έλληνες και την Ελλάδα σκέφτονται νυχθημερόν εκεί στο Βερολίνο. Το ίδιο και η Siemens, φανταζόμαστε.

Έβρος

Πέραν της πλάκας, διότι μόνο με σάτιρα μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς τον τρόπο που ο κ.Δένδιας "κοιτάζει" τα εθνικά θέματα και προς την Τουρκία, μια σημαντική δύναμη στην περιοχή, με σαφέστατες αναθεωρητικές βλέψεις, και επιθετικότητα, να κλείσουμε με την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, όταν του επισημάνθηκε ότι "στο νότιο κομμάτι του Έβρου υπάρχει παρουσία τουρκικών δυνάμεων στη μεθόριο και ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ετοιμάζεται για διάβημα".

Ο κ.Δένδιας απάντησε ως εξής: "Εγώ εύχομαι να πάμε σε μια συνεννόηση. Υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού. Δεν μ’ αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δυο χώρες, οι οποίες είναι σύμμαχοι. Αυτά τα πράγματα λύνονται. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή, όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα".

Παρ' ότι, ούτε και η τουρκική πλευρά έχει ανακινήσει -τουλάχιστον, δημόσια- αυτό το θέμα, είναι απορίας άξιον ότι το δημοσιοποιεί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. Εξ' όσων ενθυμούμεθα, μάλιστα, ουδέποτε Έλληνας αξιωματούχος έχει παραδεχτεί δημόσια κάτι τέτοιο, αν και είναι γνωστές οι εντάσεις που προκαλούνται στον Έβρο συνεχώς, με αφορμή σειρά ζητημάτων.

Ξέρει, άραγε, κάτι παραπάνω ο υπουργός Εξωτερικών; Και πολύ περισσότερο, η ελληνική κυβέρνηση περιμένει μια νέα τουρκική πρόκληση στον Έβρο, προκειμένου να τεθούν νέες απαράδεκτες διεκδικήσεις; Διότι, ουσιαστικά, ουδέποτε αμφισβητήθηκαν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα.

Εάν όχι, ο κ.Δένδιας θα έπρεπε να περιοριστεί απλά στην υπενθύμιση ότι δεν υπάρχει κανένα συνοριακό πρόβλημα στον Έβρο. Και εκεί να τελείωνε. Τώρα, άραγε, ο ίδιος θέτει ζήτημα συνόρων, έστω και μερικές δεκάδες μέτρα, όπως λέει, ή κατά πως λένε οι κακές γλώσσες κάποιων χωραφιών; Μήπως ο υπουργός Εξωτερικών, προτού μιλήσει, πρέπει να βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό του;

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. "Υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού. Δεν μ’ αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δυο χώρες, οι οποίες είναι σύμμαχοι. Αυτά τα πράγματα λύνονται. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή, όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα".


    Ποιος θετει αυτο το θεμα αμφισβητησης;

    Ποιος δημιουργει εντασεις;

    Και οταν παραχωρεις εδαφος,μπετοβλακα υπουργισκε, δεν παραχωρεις μερικα ΜΕΤΡΑ αλλα ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ

    ΜΕΤΡΑ!!

    Φανταζομαι οτι την γουσταρεις την παραχωρηση για να μην στελνεις συνεχως διαβηματα περι

    πυροβολισμων απο τους τουρκους σε Ελληνικο εδαφος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φράση-κλειδί είναι η

      "...ανάμεσα σε δυο χώρες, οι οποίες είναι σύμμαχοι".

      Η "συμμαχία" τον ενδιαφέρει, είτε αυτή λέγεται ΝΑΤΟ είτε πρόκειται για κάποιο μεμονωμένο "σύμμαχο" (τα εισαγωγικά δεν τα έβαλα τυχαία).

      Σιγά τώρα μη νοιαστούν οι κυβερνώντες για την Ελλάδα. Αλλά και γιατί να νοιαστούν, εδώ που τα λέμε. Αφού οι Έλληνες, ό,τι και να πάθουν, ό,τι και να υποστούν από δαύτους, πάντα θα τους γλείφουν και θα τους προσκυνούν. Και θα τους ψηφίζουν, και θα αναγνωρίζουν την εξουσία τους.

      ΙΩΑΝΝΗΣ

      Διαγραφή
  2. Τι Δένδιας, τι δανδής... Τοποθέτησε ο Κ.Μ. ένα δανδή στο κρισιμότερο υπουργείο. Δε γνώριζε το "ποιόν" του κ. Δένδια (δικηγόρος του πάντα αφορολόγητου ΚΙΣ, η Ελλάδα τον ενδιαφέρει όσο και η βραδινή του μπριζόλα)ο Κ.Μ.; Δε νομίζω, έναν τέτοιον ήθελε στο κρισιμότερο υπουργείο.

    Κι εκεί που νομίζαμε πως πιάσαμε πάτο, αποδεικνύεται πως για τους δήμιους της Ελλάδας ο πάτος είναι η άβυσσος.

    Ορθωθείτε, γιατί χανόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τά γράφω συνεχώς. Οί άνθρωποι έχουν συμφωνήσει σέ γκριζάρισμα Ανατολικού Αιγαίου, ανεξαρτητοποίηση Θράκης. Καί τό πηγαίνουν σιγά -σιγά. Γιά νά εθιστούμε, νά μήν αντιδράσουμε[ σέ αυτό πλαίσιο καί τά χερσαία μίνι Ίμια στίς Φέρρες τού Έβρου] .Νά αδρανοποιηθούμε. Ενώ ταυτόχρονα ό εποικισμός συνεχίζεται. Οί μουσουλμάνοι στή Θράκη σιγά σιγά πλειοψηφία. Καί οί κυβερνώντες " καλά υπάκουα " παιδιά. Ανοικτά τά σύνορα κατόπιν εντολών Σόρος καί Βερολίνου. Καί επιδοτούμενων ΜΚΟ. Όπως Ό ΔΟΜ [ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΟΗΕ. Κοντολογίς δημιουργούνται οί συνθήκες ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. Καθώς θά τό δούμε σύντομα φοβάμαι : Εξαθλιώμενος Έλληνας άστεγος [τό κεραμύδι του θά το έχουν κατασχέσει οί τράπεζες]. Καί οί νεοαφιχθέντες λαθροέποικοι ,μέ τά χρήματα τους[δωρεάν επιδόματα ,τήν ασφάλεια τους. Καί μέ σπιταρώνες από .... Τόν κατασχεμένο κόπο καί ιδρώτα τού δυστυχισμένου Έλληνα. Καιρός ξεσηκωμού καί αντίστασης. Γιατί αυτά πού περιγράφω ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΝΤΙΝΟΥ ΑΜΕΣΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντροπή σας "κύριοι κύριοι" αρχηγοί των Ε.Δ. Νέα Ίμια στον Έβρο; Πώς φρουρείτε τα ελληνικά σύνορα αφού οι Τούρκοι κατέλαβαν έδαφος, από τον καναπέ σας τα φρουρείτε; Και ούτε μια λέξη αντίδρασης προς την κυβέρνηση και τον ανεκδιήγητο Δένδια. Και ούτε μια ενέργεια ανακατάληψης του ελληνικού εδάφους δεν είδαμε ακόμα . Ντροπή σας!

    θάρθει στιγμή που ο ελληνικός λαός θα σας πάρει φαλάγγι και θα 'ναι μέρα μεσημέρι.
    Σ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το άρθρο "Η Ν.Δ. κατεβάζει κάτω τον Κυριάκο Μητσοτάκη ΤΩΡΑ" θα το γράψουν οι πατριώτες της Νέας Δημοκρατίας; Ή τούρκεψαν και αυτοί ή μάλλον Μερκέλεψαν και αυτοί όπως το Τσιπρέικο σινάφι; Τίποτα όρθιο σε αυτόν τον τόπο;

    Μερκέλεψαν όλοι και μακελλεύουν όπως ο χασάπης τ' αρνί τη δόλια πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλτατε ανώνυμε ΣΜ: Δέν έχεις καταλάβει ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ! Ολόκληρη ή πολιτική φαμίλια , τό πολιτικό τζάκι, δυναστεία Μητσοτάκη, εργάζονται στίς ΜΚΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ solidarity now. Θεία τού Κούλη [Αντιγόνη Λυμπεράκη] καί ή εξαδέρφη του [Αλεξάνδρα Μητσοτάκη] στελέχη τών ΣΟΡΊΤΙΚΩΝ ΜΚΟ [ Οί οποίες οργανώσεις έχουν αντικαταστήσει τό κράτος στό θέμα τού ασύλου καί μεταναστευτικού. Ασκούν πολιτική κράτος έν κράτει. Αλλά καί στό Υπέξ ό Σόρος έχει απλώσει τά πλοκάμια του. Θυμόμαστε ένα υπουργό τής προηγούμενης κυβέρνησης Παπαδημητρίου πού παραιτήθηκε οικογενειακώς [υπουργός καί ή συζυγος] λόγω οικονομικού σκανδάλου; Τώρα σύμβουλος τού ΕΛΙΑΜΕΠ. Ζαβός Στ, Μάς λέει τίποτε τό όνομα; Κουμπάρος τού Σόρος ,κουμπάρος τού Κούλη. Στά μέσα καί τά έξω τών οικονομικών καί "γέφυρα " μέ Σόρος. Επίσης έναν υπουργό εξωτερικών τής αλήστου μνήμης κυβέρνησης ΓΑΠ . Χρήστος Ροζενστάιν[ Ροζάκης μεθερμηνευόμενον ελλληνιστί]. Αμετακίνητος σύμβουλος ΥΠΕΞ. Όλα τά τελευταία χρόνια καί στήν παρούσα κυβερνηση καί τών προηγουμένων. Γιά τόν κόντε Δένδια πιστεύει κανείς ότι θά ορθώσει ανάστημα οπώς έχει καθήκκον; Μέ όλα αυτά θά ήταν αυταπάτη από τήν κυβέρνηση Κούλη νά περιμένουμε πατριωτική στάση καί πολιτική. Παντώς στά επερχόμενα νέα επεισόδια λαθροεισβολής. Γιά ένα πράγμα προσωπικά είμαι σίγουρος : Δέν θά ξαναδούμε δυναμική αντίσταση. Βερολίνο Σόρος τραβήξαν τά γκέμια στόν Κούλη. Καί φοβάμαι οτι στά επερχόμενα επεισόδια λαθροεισβολής [ πού οί Καστανιές θά είναι παιδική χαρά] αλλά καί τουρκικής εισβολής[ ΦΟΒΆΜΑΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟ ΝΗΣΙ] . Οί κυβερνώντες υπάλληλοι τών ξένων. Θά τό κρύψουν θά τό υποβαθμίσουν ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΧΑΓΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]