Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γονεϊκή αποξένωση, το νόμιμο έγκλημα κατά ανηλίκων


Υπάρχουν χιλιάδες «δικαιολογίες» για να μείνουμε στάσιμοι.
Να ζήσουμε «ευτυχισμένοι» με στερεότυπα-φαντάσματα.

Υπάρχει όμως και μια αιτία να πάμε μπροστά. Στην 3η δεκαετία του 21ου Αιώνα τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα του παιδιού και οι αντίστοιχες υποχρεώσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν τελούν υπό την διακριτική ευχέρεια κανενός.

Δεν μπορεί να αξιώνουμε το σεβασμό, την ισότητα και την ίση μεταχείριση παντού - εκτός από τα δικαιώματα του παιδιού και εκτός από τη γονεϊκή ισότητα – δημιουργώντας γονείς-φαντάσματα, γονείς κενούς περιεχομένου, γονείς που με αυθαιρεσία και παρανομία, φασιστικά κάποιος αποξενωτής γονέας τους καθαίρεσε με το «έτσι θέλω».

Αυτή την παραίτηση – αυτή την αφασία δεν τη δεχόμαστε. Και πιστεύουμε πως και η πλειοψηφία των πολιτών δεν τη δέχεται.

Είναι η ώρα μίας γενναίας και ιστορικής μεταρρύθμισης, αλλά και η ώρα της αλλαγής νοοτροπίας.


Ίση επιμέλεια, σημαίνει έμπρακτη ισότητα, ίση παρουσία στη ζωή του παιδιού, ίσες υποχρεώσεις και δικαιώματα. Σημαίνει τιμή και αναγνώριση της ισότητας των φύλων και των δυναμικών προτύπων που κέρδισαν σε όλα τα πεδία του κοινωνικού στίβου την ισότητα. Σημαίνει παιδευτική απεικόνιση στο παιδί της ισότητας από τα πρώτα στάδια της ζωής του.

Αλλαγή νοοτροπίας όμως και ως προς την αξίωση έμπρακτου σεβασμού στους Νόμους και τις Δικαστικές Αποφάσεις – αξίωση καταστολής της Γονεϊκής Αποξένωσης.

Εμπέδωση πρωταρχικά της αξίας της ενσυνείδητης νομιμότητας, κάτι το οποίο σημαίνει την ενσυναίσθηση και επίγνωση πως η τήρηση των Νόμων και του σεβασμού στο δεσμό γονέα-παιδιού απορρέει πρώτιστα από την προαγωγή του δημοσίου συμφέροντος, αποτελεί σεβασμό στον πολιτισμό μας και απεικονίζει το σεβασμό στην παιδική ψυχή.

Όταν όμως αυτό δεν γίνεται σεβαστό, πρέπει να εμπεδωθεί το θεμελιώδες αξίωμα μιας δημοκρατικής πολιτείας, πως οι Νόμοι και οι Δικαστικές Αποφάσεις δεν εφαρμόζονται ούτε προαιρετικά, ούτε επιλεκτικά – και δεν μπορεί να απαιτούμε ως κοινωνία αυτό να ισχύει παντού, αλλά να ανεχόμαστε την κονιορτοποίηση τους στις περιπτώσεις Γονεϊκής Αποξένωσης αφήνοντας παιδιά – νεαρούς Έλληνες απροστάτευτους.

Αλλάζουμε ταχύτητα ως κοινωνία! Σπάμε τα στερεότυπα!

Δράση κατά της Γονεϊκής Αποξένωσης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]