Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οινούσσες: Η τουρκική ακτοφυλακή παρενόχλησε Έλληνες ψαράδες


Σε επικίνδυνους ελιγμούς, απέναντι σε τράτα Ελλήνων ψαράδων αρχικά και στη συνέχεια κατά σκάφους της Frontex, προχώρησε σήμερα το πρωί σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό σκάφος μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex όσο και κατά του ελληνικού αλιευτικού που ψάρευε σε απόσταση 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ελληνικές ακτές.

Δείτε βίντεο από το περιστατικό:



Μέλη του πληρώματος του τουρκικού σκάφους ζήτησαν μέσω τηλεβόα από το σκάφος της Frontex και το ελληνικό αλιευτικό να αποχωρήσουν από το σημείο, καθώς όπως ισχυρίστηκαν είχαν εισέλθει σε τουρκικά νερά. Στη συνέχεια όταν εμφανίσθηκε από την Χίο σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, οι Τούρκοι κλιμάκωσαν περαιτέρω την ένταση ζητώντας ενισχύσεις, οπότε και εμφανίσθηκε στην περιοχή και δεύτερο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Το περιστατικό τελικά είχε διάρκεια περίπου τεσσάρων ωρών, μέχρι να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος politischios.gr τόσο οι Έλληνες ψαράδες όσο και το πλήρωμα σκάφους της Froxntex που περιπολούσε στην περιοχή παρακολουθούσαν τους επικίνδυνους ελιγμούς του σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στέλνοντας σήμα σε σκάφη του Λιμενικού Σώματος από την Χίο ώστε να σπεύσουν στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι στο βίντεο ακούγεται κάποιος από την ελληνική ψαρότρατα να λέει «Δε μας έφτανε ένας, ήρθε κι άλλος», ενώ εκείνη τη στιγμή το τουρκικό σκάφος προβαίνει σε ακόμα έναν προκλητικό ελιγμό προσεγγίζοντας επικίνδυνα το ελληνικό καΐκι.

Τι λέει το Λιμενικό Σώμα

Στις σημερινές παρενοχλήσεις σκαφών του Λιμενικού Σώματος, σκάφους της δύναμης frontex και αλιευτικού, σε ελληνικά χωρικά ύδατα, από δύο τουρκικές ακταιωρούς, αναφέρθηκε με σημερινή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός.

«Περιστατικά σαν το σημερινό τείνουν να γίνουν καθημερινότητα στο ανατολικό Αιγαίο και δεν μας εκπλήσσουν, δεν μας πτοούν και τα αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα» αναφέρει ο κ.Λαγκαδιανός. Προσθέτει ότι «το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κλιμακούμενες προκλήσεις των τελευταίων μηνών στο ανατολικό Αιγαίο, αναβάθμισε στο μέγιστο δυνατό επίπεδο τα μέτρα φύλαξης των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας, ενισχύοντας τη δύναμή του τόσο σε μέσα όσο και σε στελεχιακό δυναμικό, με αποτέλεσμα την εξάλειψη των μεταναστευτικών ροών από θαλάσσης».

Ο πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος επισημαίνει εξάλλου, ότι «το γεγονός αυτό φαίνεται ότι έχει προκαλέσει αμηχανία και εκνευρισμό προς την τουρκική πλευρά και για το λόγο αυτό προβαίνουν σε ενέργειες που αντιβαίνουν σε κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου, όπως οι σημερινές παρενοχλήσεις στη Χίο».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, ....αναβάθμισε στο μέγιστο δυνατό επίπεδο τα μέτρα φύλαξης των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας, ενισχύοντας τη δύναμή του τόσο σε μέσα όσο και σε στελεχιακό δυναμικό, με αποτέλεσμα την εξάλειψη των μεταναστευτικών ροών από θαλάσσης»."


    ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ!!!

    https://www.ksipnistere.com/2020/05/blog-post_780.html

    "Βρε καλώς τα παιδιά...Έφτασαν ακάλεστοι πρωί-πρωί σήμερα στη Λέσβο"

    Βάρκα με 36 επιβαίνοντες, πρόσφυγες και μετανάστες, έφθασε σήμερα τα χαράματα στην παραλία Τσόνια της βορειοανατολικής Λέσβου.
    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι επιβαίνοντες είναι Αφρικανικής και Αφγανικής καταγωγής. Όπως έγινε γνωστό παραμένουν στο σημείο της αποβίβασης τους έως ότου ελεγχθούν ιατρικά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
    Στη συνέχεια θα μετακινηθούν στα Μεγάλα Θέρμα της βόρειας Λέσβου, προκειμένου να τεθούν σε 14ήμερη καραντίνα.
    Η σημερινή είναι η τρίτη βάρκα μέσα στο Μάιο που φτάνει στη Λέσβο. Άλλες δυο ήρθαν την Τετάρτη 6 Μαΐου με 51 επιβαίνοντες στο Καλό Λιμάνι του Σκαλοχωρίου και την Κυριακή 17 Μαΐου με 19 επιβαίνοντες στα Λάψαρνα της Άντισσας.

    Στα υπόλοιπα νησιά οι αφίξεις είναι μηδενικές από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]